lördag, juli 23, 2011

Solidaritet med Norge


Norge är i chock efter de värsta terroristattackerna i landets i historia. Bomber och kulor ska denna dag ha skördat så många som 17 människoliv i och utanför Oslo. Exakt vem eller vilka som ligger bakom vet ingen ännu.
En expert misstänker islamister, en annan tror på en ensam "galning". En islamistgrupp tog först på sig skulden men tog sedan tillbaka sitt erkännande. En misstänkt förövare har gripits, han är etnisk norrman vilket svensk massmedia givetvis varit snabba med att trumma ut. Personer till vänster misstänker nazister.
Den som lever får se. Den gripna mannen sägs vara samarbetsvillig gentemot polisen, så det borde inte dröja länge innan vi får klarhet i saker och ting. Vidare spekulationer känns överflödiga. I nuläget bör vi inte göra annat än att visa solidaritet med vårt västliga broderfolk på vart sätt man än må finna det lämpligt. Religiös som jag är ber jag en tyst bön.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

tisdag, juli 12, 2011

Massmedias SD-hat tydligare än på länge

Under veckan som gick hölls i vanlig ordning politikerveckan i Almedalen. I år var inte bara första gången som SD hade en egen dag, det var även första gången jag var över på Gotland och närvarande. Till vänster kan ni se mig utanför Visby domkyrka på söndagsmorgonen, innan Jimmies tal.
Men nu är det inte min personliga upplevelse jag tänkte skriva om, utan vår påstått opartiska journalistkår och deras hatiska inställning mot SD som varit tydligare än på länge under veckan som gått. Tre tydliga smutskastningsförsök maskerade till "avslöjanden" har jag särskilt lagt märke till.

1. SD tar med Säpo på Systembolaget
Riksdagsledamoten Kent Ekeroth besökte Visby systembolag i sällskap med Säpo-vakter, skandalöst menade journalisterna, det är inte Säpos jobb att handla alkohol. Nej, det är det inte, deras jobb är att följa med och beskydda den person dom fått ansvar för. Kent har Säpo-beskydd pga den hotbild som finns mot honom. Säpo följer med honom oavsett om han handlar starköl på systemet eller päronsaft på Ica. Samma sak gäller Reinfeldt, Juholt och alla andra politiker med Säpo-beskydd.

2. SD fotograferar motdemonstranter
Mötesstörare blev fotograferade under Jimmies tal, "olaglig åsiktsregistrering" skrek journalisterna. Senast jag kollade var det ingen brott att fotografera på allmän plats, ej heller att försöka identifiera människor som begår brott, i det här fallet störande av allmän sammankomst. Och borde inte SVT, Aftonbladet med flera själva gjort sig skyldiga till åsiktsregistrering då dom filmade och fotograferade applåderande människor i publiken?

3. SD bussade in sympatisörer från fastlandet
Ja, det är sant. Jag fick själv resan Göteborg-Visby betald, vad är konstigt med det? Alla partier har inresta medlemmar på plats i Almedalen. Eller menar media på att alla som applåderade åt Olofsson, Hägglund och de andra var vanliga gotlänningar utan någon partibok i fickan?

Sammanfattningsvis så finns det inget att förvånas över. Sveriges journalistkår är full av vänstervridna människor som utan att skämmas låter sitt personliga hat mot SD påverka vad som påstås vara opartisk nyhetsrapportering. Detta är inget nytt, så här har det varit i över 20 år, men under veckan som gått har det som sagt varit mer tydligt än på länge.

PS. SD:s avslöjande (ett verkligt sådant) om att Expressen brutit mot lagen och använde sig av barnarbetare har det dock varit väldigt tyst om. 68-vänstern håller de sina om ryggen.Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

lördag, juli 02, 2011

"Resan tillbaka till Adam och Eva"

Nyligen så skaffade jag mig en scanner. För bloggens del innebär detta att jag kommer lägga upp artiklar från olika tidningar jag samlat på mig under mina år som politiskt intresserad. Dessa artiklar har i regel fram tills nu bara existerat i pappersformat, och jag hoppas att jag genom detta ska hjälpa dem att nå en större läsarskara. Medan jag finner allt material jag lägger upp intressant och läsvärt av en eller annan anledning betyder det inte att jag nödvändigtvis delar alla artikelförfattarens åsikter.


Publicerad i Illustrerad Vetenskap 17/2005

Läs även andra bloggares åsikter om , ,