måndag, mars 28, 2011

Insändare: Hemlösa i tält, asylsökande i hus

Med anledning av det här har jag skickat in en insändare till HN. Kanske inte min bästa insändare, jag var trött när jag skrev den.

Unga hemlösa i Varberg hänvisas till att bo i tält, skälet sägs vara brist på bostäder. Varbergs kommun har dock ett avtal med migrationsverket, varje år tar vi emot ett antal asylsökande, och för dessa finns det uppenbarligen bostäder. Detta tycker vi sverigedemokrater är fel. Varför ska vi ta in folk utifrån när vi inte klarar av att ge våra egna invånare tak över huvudet? Tyvärr är vi ensamma om denna uppfattning. Övriga partier i fullmäktige vill inte bara fortsätta med mottagningen av asylsökande, dom vill på sikt utöka mottagandet och ta emot ännu fler. Våra hemlösa ungdomar får med andra ord vänja sig vid att bo i tält.

Erik Hellsborn (sd)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Malmö


Läs även andra bloggares åsikter om

söndag, mars 27, 2011

Multikulti-fanatikerna blir aldrig nöjda

Sveriges regering -fanatiker

När SD kom in i riksdagen i september gladdes jag. I min naiva tro inbillade jag att vi nått botten av multikulti-eländet, att det från och med nu skulle bli bättre. Tänk vad fel man kan ha. Det har inte blivit bättre, tvärtom har multikulti-fanatikerna trappat upp sina ansträngningar för att befästa mångkulturen. Redan innan SD kom in i riksdagen tog Sverige emot 32 % av alla kvotflyktingar, trots att Sverige inte har mer än drygt 1 % av Europas totala befolkning.
Men detta var inte tillräckligt för fantatikerna. Sedan riksdagsvalet har regeringen kommit överens med miljöpartiet att belöna illegala invandrare med fri skola och sjukvård, och Migrationsverket har flugit ner till Libyen för att aktivt hämta hit folk att ge uppehållstillstånd.
Men fanatikerna är fortfarande inte nöjda. Mp vill införa helt fri invandring. Även folkpartisten Lars Henric Ekstrand är inne på samma spår. Alla som inte är dömda för brott ska utan undantag beviljas uppehållstillstånd, och ska även ha rätt till sociala förmåner om man bor utomlands. I praktiken är det alltså fritt fram att komma till Sverige, och samma dag som man beviljas uppehållstillstånd återvända hem för att sedan försörjas livet ut av svenskt socialbidrag.

Jag begriper inte hur fanatikerna tänker. Dom tycks vara fullständigt likgiltiga för konsekvenserna av sitt handlande. Mångkulturen är överordnad allt annat. Inga kostnader eller lidande är för stort. Mångkulturen ska befästas till varje pris.
Lenin sade sig vara beredd att utrota nio tiondelar av befolkningen för att säkra socialismen, mångkulturens väktare uppvisar en snarlik mentalitet.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

söndag, mars 20, 2011

"Sverige letar flyktingar i Libyen"

Rubrik i Aftonbladet.

Migrationsverket ska styra skutan till Libyen för att aktivt leta reda på flyktingar att ta med sig hem till Sverige.
Redan idag tar Sverige emot 32 % av alla kvotflyktingar som kommer till Europa. Detta trots att endast 1,3 % av Europas totala befolkning bor i Sverige.

Stockholm eller Bagdad? Stockholm!

Läs även andra bloggares åsikter om
,

måndag, mars 14, 2011

Varför är det inga kravaller eller plundringar i Japan?

Det är hårda tider i Japan, inget snack om den saken. Dock kunde det vara ännu värre. För trots att många tusen människor lidit svåra kval, dom har förlorat sina hem, sina ägodelar och kanske till och med familj och vänner råder ändå ett lugn i de utsatta områdena. De rapporten som kommit vittnar om solidaritet och sammanhållning, man håller ihop och försöker göra det bästa av situationen.
Detta är en klar kontrast gentemot amerikanska New Orleans efter orkanen Katarina 2005. Människor rånades, våldtogs och misshandlades, butiker plundrades och under några mörka dygn rådde det i praktiken total anarki i staden. Hur kan folk i två moderna välfärdsländer bete sig så fundamentalt olika när de befinner sig i snarlika nödsituationer?
Kan det vara så att Japan med sin etniska och kulturellt homogena befolkning har en stark folkgemenskap och intern solidaritet, något som New Orleans på grund av sin mångkulturella sammansättning saknar?
Ja, antagligen. Solidariteten är ju bevisligen inte så stark över de etniska gränserna.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

fredag, mars 11, 2011

"Jag tror att Sverigedemokraterna får 17 procent i nästa val"


"Jag tror att Sverigedemokraterna får 17 procent i nästa val."

Islamofilen Mattias Gardell spår en i hans tycke mörk framtid. Karln må ha fel om princip allting, men här hoppas jag förstås att han får rätt. Personligen tror jag dock att vi hamnar någonstans runt
10-11 %.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

torsdag, mars 10, 2011

"Migrationsuppgörelsen skapar kaos i rättsstaten"

Läsvärd debattartikel, publicerad i denna veckas upplaga av Dagens Samhälle.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

söndag, mars 06, 2011

Insändare: Är inte lagar till för att följas?

Följande insändare har skickats till HN.

Är inte lagar och myndighetsbeslut till för att följas? Efter regeringspartiernas överenskommelse med Miljöpartiet om invandringspolitiken börjar man undra. Enligt lagda förslag så ska utlänningar som fått avvisningsbeslut men som olagligt hållit sig kvar i landet belönas med gratis skola och sjukvård. Människor som alltså saknar laglig rätt att ens vistas i Sverige ska ändå ges tillgång till svensk välfärd. Tala om upp-och-ner-på-vända världen!
Och jag kan inte låta bli att undra, vilka andra lagar och myndighetsbeslut anser regeringen Reinfeldt att man ska belönas för att bryta emot?

Erik Hellsborn (sd)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

fredag, mars 04, 2011

Nemi säger det som det är


Läs även andra bloggares åsikter om ,

onsdag, mars 02, 2011

Min version av VP:s påstådda "nazist-hyllning"

I denna veckas upplaga av lokaltidningen Varbergsposten fanns en milt sagt, mindre smickrande artikel om undertecknad. Jag skrev en post på Facebook för att förklara läget för mina vänner. Ni här på bloggen får samma text, även om ni nog generellt redan har rätt bra koll på läget.


Om ni är bosatta i Varberg har ni vid det här laget redan läst dagens artikel om mig och min påstådda hyllning till en känd nazist. Om inte finns artikeln att läsa här:http://varbergsposten.se/News2.asp?idNews=1495

Nå, nu tänkte jag ge min version av det hela.
Historien börjar söndagen 20 februari på simhallen Husbybadet i norra Stockholm. En grupp på fyra flickor och två pojkar, alla i 11-12 års åldern, är där och firar att en av flickorna fyller år. Det kommer dock bli en allt annat än trevlig dag för barnen. På badhuset finns nämligen en större grupp s.k. "ensamkommande flyktingbarn" (sådana där barn med basröst, skäggväxt och hår på bröstet) som är på utflykt från sitt transitboende. Flera av de "ensamkommande" börjar snart att ofreda de unga flickorna med sexuella förolämpningar och taffsande, det går så långt att man även försöker slita av dem deras badkläder. De två pojkarna i flickornas sällskap försöker gå emellan, varpå de många fler och betydligt äldre "ensamkommande" trycker ner deras huvuden under vattnet och misshandlar dem. Överfallet når sedan sitt slut när badvakter ingriper och låser in bråkstakarna i väntan på polisen som man ringt efter. Anmälan om sexuellt ofredande och misshandel upprättas.

Händelsen möts av kompakt tystnad av massmedia. Ingen, må det vara TV4, Dagens Nyheter eller Expressen nämner händelserna med så mycket som ett enda ord. Via alternativ media på internet t.ex. Fria tider (http://www.friatider.se/) och Politiskt inkorrekt (http://politisktinkorrekt.info/) sprids dock nyheten ut till allmänheten.
Måndagen 28 februari, mer än en vecka efter händelserna på badet bryter Aftonbladet tystnaden och nämner händelsen: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8636715.ab

Övergreppen på badhuset är dock inte vad artikeln handlar om, det nämns bara som bakgrund till det som Aftonbladet finner värt att skriva om, nämligen de reaktioner som händelsen framkallat. Ett 30-tal personer från Nordisk ungdom, en högerextrem huligan-organisation demonstrerade utanför transitboendet, skanderade slagord och kastade ägg på fönstren. Det är vad Aftonbladet fokuserar på. Vi får höra att händelsen gjort de "ensamkommande" oroliga, dom utmålas som offer, inte som förövare. Hur de överfallna barnen från badhuset mår ägnar Aftonbladet ingen tanke åt. Nå, det kan jag berätta: Inte så bra. Mamman till den flicka som fyllde år har skickat ett brev till flera olika internetsajter.


Medan detta pågår, närmare bestämt söndagen 27 februari, postar jag en länk om det inträffade här på Facebook. Länken går till en blogg som drivs av en person vid namn Henrik Johansson. Och även om jag inte känner till några djupare detaljer om denne person så har jag förstått att han har en del åsikter som är betydligt mer hårdföra än det jag står för. I hopp om att kunna slippa hamna i den situation jag nu hamnat i bifogade jag ett i mitt tycke klart och tydligt meddelande med länken:"Jag delar inte alla åsikter Henrik Johansson har, men det här är trots allt mycket läsvärt." Exakt vad Johansson skrev tänker jag inte gå in närmare på här. Den som är intresserad kan själv läsa artikeln här:
http://henrik.motpol.nu/?p=295

Hur som helst, min försäkran om att jag inte sympatiserar med allt Johansson står för till trots, så blir jag kontaktad av såväl Hallands Nyheter som Varbergsposten, som båda fått ett anonymt tips om min "extremistlänk". Och idag, onsdag publicerade båda tidningarna sina artiklar. HN:s artikel finns det inte så mycket att säga om. Visst hade jag varit nöjdast om den aldrig kommit i tryck, men den höll sig ändå mestadels inom anständighetens gränser. Det är mer än vad man kan säga om Tobias Sandbloms artikel i Varbergsposten. Redan när jag såg rubriken i stortryck på förstasidan förstod jag vad som var att vänta. Jag har ingenstans "hyllat" Henrik Johansson som VB påstår. Hur kan det tolkas som en hyllning när jag redan från början klargjort att jag inte delar hans åsikter i stort, utan bara rekommenderar den artikel jag länkar till? Märk också väl att det ingenstans i VB:s artikel nämns vad länken handlade om, ingenting sägs om Husbybadet och vad som hände där. Orsaken är uppenbar, det hade riskerat att framkalla sympati för min sak, något som Sandblom förstås inte ville. För inbilla er inte att Tobias Sandblom är någon opartiskt nyhetsförmedlare. Senast han skrev om SD var två veckor innan förra valet då han "avslöjade" den fem år gamla nyheten att jag läst en kontroversiell bok. Så sent som förra veckan hade vi fullmäktige här i Varberg. Jag deltog aktivt i debatten och var uppe i talarstolen flera gånger. Varken Sandblom eller någon av hans kollegor skrev ett enda ord om detta. Att rapportera om vår faktiska politik och ambitioner verkar inte vara ett alternativ, endast skandaler som kan användas som smutskastning är av intresse. En önskan om att bedriva pålitlig och opartisk nyhetsrapportering är inget som driver Sandblom, han drivs endast av sitt personliga hat mot svensk nationalism.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,