tisdag, februari 22, 2011

KF-debatt om "ensamkommande flyktingbarn"


I tisdags var det återigen dags för möte med Varbergs kommunfullmäktige. Den här gången handlade det bl.a. om mottagning av s.k. "ensamkommande flyktingbarn". Det blev en hård debatt, och även om vi i SD föga oväntat inte fick gehör för vår uppfattning i frågan känner jag mig ändå nöjd med min insats i debatten. Fick ett brev till partimejlen från en Varbergare som sett debatten på lokal-TV. Tyckte hans ord värmde så pass mycket att jag lägger upp dem här.

Hej Varbergs Sverigedemokrater!

Låg sömnlös tidigt i morse då jag slog på TV:n för att försöka mildra rastlösheten. Hamnade för ovanlighetens skull på vår lokala TV kanal som visade en debatt i repris från kommunfullmäktige rörande ensamkommande flyktingbarn.
Jag måste framföra min beundran för jobbet Erik Hellsborn utför inför denna samling politiska motståndare med självdutnämnd korrekthet så fullkomlig så dom behöver inte ens argumentera för det. SD har nog sannerligen ingen lätt uppgift att i denna debatt lyfta fram eller få medhåll för sina åsikter. Det blir med största säkerhet ganska tröstlöst emellanåt skulle jag tro, därav min uppskattning av Ert jobb. Jag blir (för att uttrycka sig clichéartat) rädd, när man hör Moderaten Lena Andersson resonemang med ett sånt avspänt förhållande till verkligheten. Socialdemokratens Jana Nilssons självgoda attityd och "för att klargöra var jag står i frågan" samt en innerlig önskan att SD försvinner från alla uppdrag i Sverige säger ju sitt om hans demokratiska upplägg. Den sömnige Vänsterpartisten Freddy Jensen som klämmer till med ett gäspframkallande avslut som referear till Nazi-Tyskland vittnar om ren desperation i debatten. Erik gav under debatten ihärdigt svar och repliker. Ja, faktiskt den roligaste repliken från Erik var den Jana fick: "Det är ditt parti som går kräftgång och närmar sig 15-20% och SD får nya toppnoteringar" -Hade gärna sett det live!!

Än en gång: -Bra gjort! Jag är något vis, faktiskt lite lättad av att sett denna debatten och känner på om än litet ett hopp för Sveriges framtid. Med Sverigevänliga Hälsningar (personens namn)

Om ni själva vill lyssna på debatten kan detta göras direkt på Varbergs hemsida. Gå in här och klicka på punkten 10.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

torsdag, februari 17, 2011

CBN om fransk mångkulturDen amerikanska TV-kanalen CBN har tidigare besökt Sverige och rapporterat om mångkulturens Malmö. Nu har turen kommit till Frankrike och det är ingen munter bild som målas upp. I förorterna har islamister och kriminella invandrargäng tagit över hela områden, och makten ligger i praktiken snarare i händerna på imamer än de franska myndigheterna. Och medan de få kvarvarande fransmännen i områdena trakasseras och utsätts för brott så organiserar sig många i motståndsgrupper och tränar för att fysikt slå tillbaka mot mångkulturen. Vissa varnar för attt förorterna står inför regelrätta inbördeskrig.

I Sverige har det tack och lov inte gått så här lågt... ännu. Men om sjuklöverns vansinnighetspolitik fortsätter är det bara en fråga om tid innan vi också är där.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

onsdag, februari 09, 2011

Insändare: Invandring kan inte rädda välfärden

Följande insändare har skickats till HN.

Efter att ha blivit invald som ersättare i Hallands Regionfullmäktige i fjol fick jag i måndags delta på mitt första sammanträde, något som var både spännande och lärorikt. Allra mest intressant fann jag föredraget av Bo Dahlman, docent i teoretisk filosofi som talade om framtidens möjligheter och prövningar. Särskilt intressant var det att få bekräftat något som jag själv länge varit övertygad om, nämligen att den teknologiska utvecklingen i framtiden kommer göra många arbetare och tjänstemän överflödiga. Många arbeten och tjänster som idag kräver en mänsklig utförare kommer inom några få år att kunna utföras både billigare, snabbare och effektivare av datorer, robotar och maskiner.

Med denna bakgrund skulle jag vilja fråga övriga partier hur de motiverar fortsatt massinvandring för att ”säkra välfärden”. När fler och fler arbetare och tjänsteman blir överflödiga kommer massinvandring inte att rädda vår välfärd. Tvärtom kommer den utgöra en belastning genom ökad arbetslöshet då vi kommer få ett överflöd av arbetsföra människor i förhållande till tillgängliga arbetstillfällen. Det är hög tid för en kursändring.

Erik Hellsborn (sd)

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

söndag, februari 06, 2011

David Cameron: Avskaffa mångkulturen


Saxat från Fria tider:
"Storbritanniens premiärminister gick idag till hårt angrepp mot de senaste decenniernas 'statliga mångkulturalism', som han menar har rivit isär samhället och skapat extremism. Från och med nu ska istället nationell identitet och 'brittiska kärnvärderingar' vara ledstjärnor för politiken."

Goda nyheter. Sist var det den tyska förbundskanslern Angela Merkel, och nu alltså Storbritanniens premiärminister David Cameron. En efter en vaknar de europeiska topp-politikerna upp och inser vilket grovt misstag det mångkulturella samhällsprojekten varit. Hemma i Sverige sitter dock statsminister Reinfeldt tyst, och Miljöpartiet vill kasta bensin på brasan och göra Europas redan mest extrema invandringspolitik än mer extrem.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

tisdag, februari 01, 2011

Svenska kvinnor klär sig som män

... är rubriken på en artikel på Aftonbladet Debatt idag. Mode är inget som intresserar mig nämnvärt, men det är alltid trevligt när den politiska korrektheten får sig en känga, i synnerhet när det sker i ett annars ack så politiskt korrekt organ.

"I Sverige är lagom bäst. Samtidigt är Sverige ett land sprängfyllt av extremistiska uttryck. Ett land där sexuella erfarenheter delges på tunnelbanan, men där en fråga om inkomst eller partipolitisk preferens uppfattas som tabu. Ett land där en del hävdar att böckerna i biologi bör revideras så att ägget inte framställs som passivt i befruktningsprocessen, och där personal på genusmärkta dagis reviderar barnsånger så att bagaren varken är han eller hon, utan hen."


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,