söndag, december 26, 2010

God Jul

Bättre sent än aldrig heter det, och förhoppningsvis gäller det även för julhälsningar. De flesta av oss är lediga över julhelgen, men jobbar man inom äldreomsorgen kan man inte bara stänga ner verksamheten för att det är jul. Jag har alltså arbetat under merparten av helgen och den lediga tid som funnits har spenderats med familjen.
Jag hoppas alla haft en God Jul och hoppas jag kan förlänga den mysiga julstämmningen genom att bjuda på Jihad Bells.Har ni bråttom kan ni spola fram till 1:25 då sången börjar.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

måndag, december 20, 2010

Insändare: Kristendomen är en del av vår kultur

Träslövs kyrka

Uppdatering 10-12-21 kl. 21.13: Med gudstjänsten avklarad kan jag utan att ljuga säga att det blev en mycket trevlig tillställning med fin sång och skumtomtar som avslutning. Det var också stort intresse för att delta. Trots en sena utannonseringen var kyrkan nästan full. Vi från SD drog vårt strå till stacken med sex närvarande.

Med anledning av Furubergsskolans beslut att flytta den traditionella julavslutningen från kyrkan till aulan på PS Gymnasiet har jag skickat in följande insändare till HN. För att visa vårt stöd kommer också jag och andra från SD-Varberg att delta i morgondagens jullovsgudstjänst. Om du bor i eller i närheten av Varberg så ska förstås även du komma. Platsen är Träslövs kyrka och gudstjänsten startar klockan 18.00.

Det var tråkigt att i lördagens HN läsa att eleverna på Furubergskolan inte ska få ha sin traditionella julavslutning i kyrkan, utan istället hänvisas till Peder skrivares aulan. En betydligt tråkigare och mindre stämningsfull lokal om ni frågar mig. Att det finns vissa kristna inslag i en julavslutning borde inte utgöra någon problem, hela julfirandet är ju trots allt en kristen tradition. Sverige har varit ett kristet land i 1000 års tid, och även om de flesta svenskar idag är sekulariserade så är fortfarande kristendomen en viktig del av vår kultur och våra traditioner. Det är inte rimligt att den svenska majoritetsbefolkningen ska tvingas ge avkall på sina seder och traditioner för att politiker i regering och riksdag är rädda att någon ska bli kränkt.
Från Sverigedemokraternas sida är vi tydliga. Skolorna ska hålla traditionella kyrkoavslutningar om det finns ett intresse för detta. Och att det finns ett intresse tvivlar jag inte på. Jag har själv blivit kontaktad av föräldrar som säger sig vara upprörda och besvikna över ”vansinnighetsbeslutet”. Många av dem kommer också att sluta upp på tisdagens jullovsgudstjänst. Det är min förhoppning att hela denna historia kommer få bli en engångsföreteelse, och att vi nästa år får se en traditionell avslutning igen.
Låt oss slippa denna slakt av våra fina traditioner under toleransens täckmantel.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

torsdag, december 16, 2010

Sagokväll med Hans Linde

Hans Linde berättar sagor för besökare på Vänsterpartiets hemsida.

Det lackar mot Jul. Medan snön yr utomhus bakar mor pepparkakor i köket och de små hänger upp vackra prydnader i sina rum. När far kommer hem från jobbet samlar han hela familjen i vardagsrummet. Så här dags på året känns mysiga stunder med familjen lite extra viktiga så far bestämmer sig för att läsa en saga. Han går förbi bokhyllan, sätter sig istället vid datorn och knappar in vänsterpartiet.se i webbläsaren. Här publicerar den vänsterpartistiske sagofarbrorn Hans Linde sina berättelser och far börjar läsa dagens saga: "Vi röstade för freden i Afghanistan". Barnen sätter sig i soffan medan far läser hela sagan för dem ända till slutet:

"I valet mellan ett fortsatt svenskt deltagande i kriget och ett starkt svenskt engagemang för freden i Afghanistan står Vänsterpartiet idag ensamma i riksdagen. Jag beklagar det. Men vi representerar det växande folkliga stödet för en annan Afghanistanpolitik när vi röstar för freden, för solidariteten och för en avveckling av den svenska militära insatsen."

Far frågar sin son vad han tyckte om sagan, lillan har redan somnat i mors famn. Sonen tänker ett par sekunder men säger sedan att han gillade den. Dom där vänsterpartisterna verkar vara snälla tanter och farbröder som inte vill ha något krig. Far skrattar och ruffsar lätt till sin sons hår. "Sagor har ofta ett korn av sanning i sig" förklarar han, "men mycket är också påhittat."
Vänsterpartiet som säger sig röstat för fred röstade i själva verket inte för någonting alls. Av deras 20 tanter och farbröder röstade 15 stycken inte när riksdagen skulle besluta om fortsatt truppnärvaro i Afghanistan, de övriga 5 var inte ens närvarande. Däremot så rösta samtliga 20 sverigedemokrater för att ta hem soldaterna. "Så förstår du" säger far, "egentligen var det sverigedemokraterna som var ensamma om att 'rösta för fred' som Hans Linde uttryckte det."

Sonen frågar varför vänsterpartiet säger sig vara mot kriget i Afghanistan när dom inte röstar för att ta hem soldaterna, men far säger att det får vänta, det börjar bli dags att äta middag. Idag blir det ugnstekt falukorv med potatismos och ångkokta grönsaker. Sonen rynkar på näsan, han gillar inte grönsaker. Han äter dem dock ändå efter att far lovat att berätta en ny saga efter maten, då ska det handla om en faktastisk och fantasifull karaktär kallad "Den demokratiska kommunisten".

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

söndag, december 12, 2010

Ny omröstning

Då var det dags för en ny omröstning här på bloggen. Den förra har legat kvar längre än någon av de föregående, så det var hög tid. I vanlig ordning återfinns omröstningen i högerspalten, där finns också resultatet från äldre omröstningar.

Den här gången handlar det om terrorattacken i Stockholm. Jag tycker frågan i allra högsta grad är legitim. Många politiker och samhällsdebattörer verkar vara mer bekymrade över att vi "islamofober" ska slå mynt av det som hänt, än att en radikal muslim faktiskt försökt spränga svenskar i luften och uppmanat andra att följa hans exempel. Fredrik Reinfeldt, Lars Ohly, Tove Liljeholm och Dilsa Demirbag Sten bara för att nämna några.

Kommentar-funktionen till den här artikeln är öppen för att diskutera frågan.

Krister Kronlid (s) -Inte som andra

All text i detta inlägg som är skrivet med kursiv stil är satir och ska således inte ses som sant.

Kristers sambo, Vera Oredsson

Krister Kronlid (s) från Uddevalla är ingen sosse som andra. Hans engagemang vilar på en nationalsocialistisk grund och han företräder hatets och våldets ideologi. För bara tio år sedan hade han som paroll "Utrota svartskallarna" och "Judejävlar".

Ovanstående är inte sant, alltihop är påhittat. Att ljuga om Krister Kronolid ser jag dock inget omoraliskt eller fel i. Om man på sin blogg sprider lögner om andra människor har man ingen rätt att klaga när andra ljuger om en själv.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det är inte terroristerna som skrämmer mig


Då har Sverige alltså fått sin första självmordsbombare, men knappast sin sista. Ett försök att spränga julhandlande svenskar i luften slutade ändå ganska lyckligt, ingen blev sprängd utan islamisten som bar på bomberna. Det kunde slutat mycket värre, om allt gått som planerat hade flera oskyldiga människor antagligen fått sätta livet till. Men trots detta är det inte terrorister och självmordsbombare som skrämmer mig mest, det är de fredliga islamisterna.
Terroristerna kommer aldrig att utgöra något reellt hot mot vårt samhälle. Dom kan kan hota, dom kan spränga, dom kan döda, och alldeles säkert åsamka enskilda personer eller familjer stort lidande. Men mer än så kommer dom aldrig kunna åstadkomma.
Det samma kan man tyvärr inte säga om män som Abd al Haqq Kielan eller Mahmoud Aldebe, dessa snälla muslimska "mysfarbröder" som talar så fint om tolerans, mångfald och samexistens. Dom är fruktansvärt farliga. Genom skicklig lobbyverksamhet har de fredliga islamisterna, dessa ulvar i fårakläder lyckats vinna acceptans i de politiska finrummen och flyttat fram sina positioner. Genom massinvandring och högt barnafödande växer dom sig starkare och starkare, och fega och naiva politiker bjuder dem inget motstånd.
Europa så som vi känner det håller på att försvinna. Islamismens växande makt utgör på sikt ett hot mot den västerländska civilisations själva existens, och det skrämmer mig mycket mer än misslyckade självmordsbombare.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

onsdag, december 01, 2010

BNP upp, HDI ner

Svensk ekonomi spås gå bra...

Häromdan släppte SCB sin prognos om den ekonomiska tillväxten i Sverige, och ska vi tro den så ser det ljust ut. Det spås gå bra för Sverige, eller rättare sagt: Det spås gå bra för den svenska bruttonationalprodukten (BNP). Detta är anmärkningsvärt. För samtidigt som svensk BNP spås öka, så visar andra prognoser att Sverige kommer att tappa kraftigt i välfärdsindexet "Human development index" (HDI).
Vanligtvis brukar BNP och välfärd gå hand i hand, men i Sverige kommer alltså ekonomin att bli starkare, utan att detta kommer det svenska folket till gagn genom bättre välfärd.
Hur kan detta komma sig? Hade jag varit Sosse eller Vänsterpartist hade jag nog skyllt på sociala klyftor och på att regeringen gör dem rika ännu rikare, men det hade inte varit helt sant. HDI tar visserligen med inkomstskillnader i beräkning, men det man räknar på är hur stor del av befolkningen som ligger långt under medianinkomsten, inte medelinkomsten. En liten, väldigt rik minoritets påverkan kan alltså aldrig bli mer än högst marginell.
En mer trolig förklaring är att stat, region och kommun kastar pengarna i sjön, närmare bestämt den mångkulturella sjön.

... men politikerna satsar pengarna på fortsatt massinvandring och mångkultur.