onsdag, november 24, 2010

Du har fel, Billström


I gårdagens DN skrev migrationsminister Tobias Billström på Debattsidan under rubriken Arbetskraftsinvandrare stjäl inte jobb för arbetslösa. Bl.a. skriver han:

"Den som tror att man genom att hålla en arbetskraftsinvandrare utanför landet per automatik har ett jobb att i stället ge till någon som redan bor här får tänka om. När regeringen tillsammans med Miljöpartiet genomförde reformen för en ökad och mer flexibel arbetskraftsinvandring 2008 så var det med utgångspunkten att det bara är arbetsgivaren som vet bäst vilken typ av arbetskraft och vilken kompetens som behövs."

Hur förhåller det sig då med de här sakerna? 8 November publicerade DN Ekonomi en artikel om just detta. Där kunde vi bl.a. läsa:

"De nya reglerna för arbetskraftsinvandring skulle lösa företagens brist på kompetent personal. Men de grupper som ökat mest är okvalificerade yrken som städare och restauranganställda – branscher med många arbetssökande i Sverige. De nya reglerna har gjort det enklare att arbetskraftsinvandra i yrken som ställer lägre krav på kvalifikationer. Under 2009 beviljades nära 8.000 arbetstillstånd för gruppen 'utan krav på särskild yrkesutbildning'. De är städare, köks- och restaurangbiträden, tidningsutdelare, hantlangare inom byggsektorn, trädgårdsarbetare med flera. Fram till september i år låg samma grupp en bit över 5.300 tillstånd. Högutbildade kom till Sverige redan innan den nya lagen trädde i kraft i december 2008. De hade inga problem att få arbetstillstånd, enligt Gunilla Wikström, chef för Migrationsverkets avdelning för arbetstillstånd."

Du har alltså fel, Billström. Många av de jobb som gått till arbetskraftsinvandrare kunde utförts av arbetslösa svenskar. Genom sitt beslut om arbetskraftsinvandring är alltså regeringen direkt skyldiga till att tusentals svenskar som kunde haft arbete nu istället går utan jobb. Detta vet dom förstås mycket väl. De VILL ha konkurrens om de okvalificerade yrkena, då det gör de lågutbildade mer desperata och öppnar upp för sämre arbetsvillkor och en försämrad löneutveckling.
De gamla ränderna sitter i hos det nya arbetarpartiet.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Fransk polis jagas bort från muslimsk enklav


Skåda det nya mångkulturella Europa.

tisdag, november 23, 2010

Öppet brev till David Baas

Under rubriken Våldsdömda jobbar åt SD listar Expressen-journalisten David Baas fyra SD-anställda sekretare som dömts för våldsbrott.
Då jag tycker att det saknas en del relevant information i artikeln så har jag skickat följande mejl till David.

Hej David.
Jag har ett par frågor angående din artikel om SD-anställda som dömts för brott:
1. Hur stor procentandel av SD:s anställda är dömda för brott?
2. Hur stor procentandel är av övriga partiers anställda är dömda för brott?
För ni har väl undersökt alla partier så att ni har något att jämföra med?

mvh Erik Hellsborn, Varberg

Jag kommer uppdatera den här posten om han svarar.

söndag, november 14, 2010

Roy Beck om den osolidariska massinvandringenDen amerikanske samhällsdebattören Roy Beck talar om massinvandring till USA och om varför denna till skillnad från vad många påstår, inte alls är solidarisk mot den fattiga världen. Helt klart värt att titta på.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

torsdag, november 11, 2010

Parliament princess


Alexandra Brunell är fotomodell, Stureplansprofil, bloggerska och sedan igår: sekreterare åt Jimmie Åkesson. I och med starten på sitt nya jobb har hon startat en ny blogg som heter, just det: Parliament princess. Av vad jag sett hittills skiljer sig hennes blogg en hel del från vad man annars brukar se från SD-håll. Inte dessto mindre tror jag den kan bli intressant att följa, kul med lite mer pesonlig och lättsmält SD-läsning.
Jag lägger till ett bokmärke.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

måndag, november 08, 2010

Insändare: Lär av Japan

Följande insändare har skickats till HN.

FN:s utvecklingsprogram släppte nyligen sin prognos om välfärdsutvecklingen under de kommande 20 åren, och för Sveriges del ser det inte ljust ut. Idag ligger vi på femtonde plats i det internationella välfärdsindexet HDI (Human Development Index), 2030 beräknas vi ha rasat till plats 45, under länder som Libyen och Kuwait!
Ett land vars invånare har desto större anledning att vara positiva är Japan. Redan idag återfinns Japan på en imponerande åttonde plats, men 2030 spås man kunna uppvisa ett än mer imponerande resultat, nämligen plats nummer ett.
Detta är en intressant kontrast, inte minst då då Sverige och Japan sägs stå inför precis samma välfärdsutmaning under de kommande åren, nämligen en allt större andel äldre i befolkning och en situation där färre och färre ska försörja fler och fler. Skillnaden ligger i hur vi arbetar för att klara detta problem. I Sverige anser alla riksdagspartier utom Sverigedemokraterna att problemet ska lösas med utomeuropeisk massinvandring. Japan å andra sidan har i princip ingen invandring alls. Istället för att satsa hundratals och åter hundratals miljarder på invandring och kostsamma integrationsprojekt har Japan valt att använda sina resurser på teknologisk utveckling för att klara de utmaningar som framtiden bär. Med FN:s färska rapport i hand råder det ingen tvekan om vilka det är som valt rätt väg. Vi Sverigedemokrater har länge sagt att välfärden inte kan räddas genom massinvandring. Vi vill att Sverige ska ta lärdom av Japans kloka och effektiva politik så att Sverige förblir ett välmående och bra land att leva i. Med den politik som övriga sju riksdagspartier vill bedriva kommer Sverige att bli ett fattigare och sämre land att bo i. Jag hoppas innerligt att dom tänker om innan det är för sent.

Erik Hellsborn (sd)