lördag, oktober 30, 2010

Det funkade inte då och det kommer inte funka nu


Blev tipsad om det här klippet av en vän på Facebook. Ungdomsprogrammet Bullen besöker det lilla värmländska samhället Lesjöfors någon gång på 80-talet för att titta hur det fungerar med "flykting"mottagningen. Av vad vi får se funkar det inget vidare, samma visa för 25 år sedan som idag med andra ord.

onsdag, oktober 27, 2010

Var Alfred Nobel en mobbare?

"Du får inte komma på mitt kalas, för du är dum."

Jimmie Åkesson får inte gå på Nobelfesten, övriga partiledare är dock bjudna. Detta kan vi läsa i bl.a. Aftonbladet. Skälet till detta är enligt Michael Solman, VD vid Nobelstiftelsen är att "SD:s värderingar står i direkt strid" med Nobels testamentete. Jag undrar hur väl mobbning är i enlighet med Nobels värderingar. För det är väl vad det här är? När jag växte upp fick i alla fall lära mig att man inte fick bjuda in alla ungar i klassen eller på gården utom en, det var ju, just det: mobbning. Vad är skillnaden?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

fredag, oktober 08, 2010

Etablerade politiker kritiserar biskop Brunne

Det är inte bara vi sverigedemokrater som är kritiska till biskop Eva Brunnes tal vid riksdagens öppnande. De båda riksdagsmännen Staffan Danielsson (c) och Jan Ericson (m) påtalar också det olämpliga i hennes predikan. Hur många fler borgerliga ledamöter håller med i det tysta?

Uppdatering: Även prästen Dag Sandahl och journalisten Göran Skytte kritiserar Brunne.

Andra bloggar om: , , ,

tisdag, oktober 05, 2010

Nej, det är inte det kristna kärleksbudskapet vi är upprörda över


...det är att biskopen hyllar demonstrationer riktade mot ett specifikt parti, under en ceremoni som rimligtvis borde vara partipolitisk neutral.
Den som kollat upp vad SD har att säga och fortfarande inte fattar detta är antagligen lite bakom flötet.


Som jag skrev på Facebook:
"Ni kallar oss pinsamma och patetiska. Men ni har aldrig gått i våra skor. Ni har alltid bemötts rättvist och riktigt av det etablerade samhället. Ni vet inte hur det är att vara brännmärkt och särbehandlad. Ni skulle aldrig finna er i att behandlas på det sätt ni låter oss bli behandlade. Alla är jämlika, men vissa är mer jämlika än andra."

Läs gärna mitt inlägg om Kristendom och invandring.