onsdag, september 29, 2010

Vänsterpartiet kvar i sandlådan

Vänsterpartiets riksdagsgrupp håller möte. I bakgrunden ses riksdagens talman Per Westerberg (m).

På valnatten visade Lars Ohly vilken sandlådenivå han låg på när han vägrade att ens vistas i samma rum som Jimmie Åkesson. Nu ser vi att även folket på Vänsterpartiets riksdagskansli ligger på samma låga nivå.

Magasinet Neo skriver:
"Vänsterpartiet vill inte ha Sverigedemokraterna som kansligrannar, och anger arbetsmiljöskäl för att slippa de oönskade kollegorna.
– Vissa i vår personal tycker att det känns obehagligt att dela kopiator med Sverigedemokraterna, säger Uje Brandelius på Vänsterpartiets pressjour till Neo."

Vad kan man säga annat än patetiskt? Möjligtvis fånigt och skrattretande. Vem vet, kanske kommunisterna inte tänker dyka upp i riksdagen öht hädanefter? För att delta i debatter och omröstningar måste man ju vistas i samma (om än stora) rum som hela tjugo stycken läskiga sverigedemokrater. Och det går väl inte för sig?

Gillar verkligen Aftonbladet "olika"


På tal om det här.

Inte heller politikerna lever som de lär. Mer om det här.

Andra bloggar om:
, , , ,

tisdag, september 28, 2010

Nu går jag ur Naturskyddsföreningen


Under de senaste två-tre åren (vet inte exakt) har jag varit medlem i SNF - Naturskyddsföreningen. Men inte nu längre, idag ringde jag kansliet och avslutade mitt medlemskap. Anledningen är ordförande Mikael Karlssons inlägg på den officiella föreningsbloggen 19 september, där karln uppmanar medlemmarna att inte rösta på Sverigedemokraterna. SNF går därmed samma väg som bl.a. LO och Sveriges Hembygdsförbund. Dom lägger sina näsor i blöt där dom inte har något att göra, och väljer att prioritera politisk korrekthet framför sin kärnverksamhet. Därför går jag ur. Nu är bara frågan vart man ska vända sig om man vill vara med i arbetet för miljön utan att för den sakens skulle tvingas utstå politisk korrekthet eller civil olydnad. Några förslag?

Andra bloggar om: , , , ,

måndag, september 27, 2010

Skydda demokratin från fackpamparna

Ulf Öfverberg, f.d. talskrivare hos TCO skriver idag på DN Debatt om fackföreningarnas koppling till Socialdemokraterna. Han kallar det för ett "demokratiskt problem". Han har rätt.
Fackföreningarna i Sverige är inte vilka föreningar som helst. Svensk arbetsmarknadspolitik bygger på att arbetsgivare och arbetstagare, de senare representerade av sina fackföreningar, förhandlar fram löner och villkor. Fackföreningarna blir därmed viktiga institutioner med stor makt över arbetstagarnas liv och vardag. Att utnyttja denna beroendeställning som medlemmarna faktiskt befinner sig i för att sponsra och lyfta fram ett enskilt politiskt parti är illa nog. Men ännu värre är att flera fackförbund dessutom valt att utesluta personer med "fel" åsikter, då främst nationalister. Att man för sina åsikters skull ska ges sämre möjligheter att hävda sig inom arbetslivet är inte värdigt en modern demokrati.
Det är dags att den borgerliga fyrklövern tillsammans med SD går ut och ger fackföreningarna ett ultimatum: Klipp alla band till S och upphör med förföljelserna och trakasserierna av oliktänkande. Vägrar ni göra detta kommer vi att frånta er era befogenheter.

Jag tror att den svenska modellen med förhandlingar mellan parterna är det bästa alternativet, och hoppas att facken skulle acceptera ett sådant ultimatum. Men om dom vägrar så är det politikernas plikt att gå in och skydda demokratin och de svenska arbetstagarna från fackpamparnas översittarfasoner. Exakt hur detta skulle göras tåls att diskuteras. Kanske bör vi titta på USA, där lagstiftning snarare än fackliga förhandlingar är det som väger tyngst? Eller så kanske ska fackföreningarna bör förstatligas? Säkert en bissar tanke för många, men fortfarande ett mer rimligt alternativ så länge facken beter sig som dom gör.
Den bästa och enklaste lösningen är dock att vi fortsätter som vi har det idag. Men om det ska fungera måste facken ta sig i kragen och börja bete sig på ett demokratiskt värdigt sätt.

Uppdatering: Läsvärd artikel i Aftonbladet. Med makt följer ansvar.

Bloggägaren är medlem i Svenska Kommunalarbetareförbundet

Andra bloggar om: , , , , ,

lördag, september 25, 2010

Osmakligt, Aftonbladet!


Här ser ni en dagsaktuell skärmdump från Aftonbladets nätupplaga. Sedan valdagen för snart en vecka sedan har Aftonbladet lagt mycket av sin energi på att bedriva hetskampanj mot SD. Man kan helt klart ifrågasätta huruvida det är lämpligt att en nyhetstidning ägnar sig åt opinionsbildning utanför ledarsidan, men visst, det är deras rätt att göra det om dom så önskar. Dock så tycker jag att man kan kräva att dom håller sig inom anständighetens gränser, vilket dom helt klart inte gör i det här fallet.
I artikeln får vi läsa om SD-politikern Issa Issa från Göteborg som blivit sparkad, slagen i huvudet med en flaska samt knigghuggen i axeln av ett 40-tal islamister. Ett av de grövsta överfallen som det politiska Sverige sett sedan mordet på Anna Lindh, och hur hanterar Aftonbladet det? I anslutning till artikeln, strax ovanför bilden där Issa ligger med blåtira, jack i pannan och förlamad högerarm manar man sina läsare till fortsatt kamp mot SD! Det är så vedervärdigt att det knappt går att beskriva!
Det är denna häxjakt som Aftonbladet tillsammans med resten av det politiska och massmediala etablissemanget bedrivit, som har piskat upp den hatstämning mot SD vilket lett till attacker mot våra företrädare. På två veckor har vi sett tre stycken knivöverfall med SD-fientliga motiv. En slump? Knappast.
Aftonbladet borde lägga ner sin kampanj omedelbart, eller tänker dom fortsätta tills någon blir dödad? Tänker dom ens sluta då?

Uppdatering: Artikel GP. Det är precis sånt här jag talar om: avhuminisering. SD har aldrig uttryckt sig så här grovt om muslimer i Sverige.


Andra bloggar om: , ,

tisdag, september 21, 2010

Tre anledningar till att (s) backade

Att Socialdemokraterna gjort sitt sämsta i mannaminne har nog ingen missat. Frågan är bara varför. Jag kan framför allt se tre stycken förklaringar. Här är vad (s) gjort fel och vad man borde ändra på inför 2014 om man vill komma tillbaka.

1. Mona Sahlin
Ganska uppenbart. Det var ett misstag att välja Mona till partiledare. Hon är inte särskilt populär, och folk har inte glömt hennes många snedsteg. Många insåg nog redan från början att hon var en dålig idé. Men man hade bestämt sig för att nästa ledare tvunget skulle vara en kvinna, och efter tragedin med Anna Lindh ansåg man sig tydligen inte ha något bättre val.
Lösning: Ge Mona Sahlin kicken och välj en ny partiledare baserat på kompetens istället för kön.

2. Vänsterpartiet
Att släppa in kommunister i regeringen är inget attraktivt löfte. Tanken på Lars Ohly som minister skrämde bort mittenväljarna till de borgerliga.
Lösning: Avsluta det rödgröna samarbetet, och gör klart att Vänsterpartiet aldrig kan bli något annat än ett stödparti i framtiden.

3. Mångkulturen
Varför har många europeiska stater ett så betydligt mer solidariskt välfärdssystem än USA? Denna fråga ställde sig den italiensk-amerikanske Harvard-professorn Alberto Alesina. Vad han kom fram till vara att solidaritet var starkast mellan människor ur samma etniska grupp. Medan Europas stater fram tills nyligen varit relativt etniskt homogena, har USA länge haft stora minoritetsgrupper vid sidan av den vita majoriteten. Viljan att betala skatt var därför större i Europa än i USA. Det är därför (s) och den övriga vänstern i Europa tappar mark. Folk är inte beredda att acceptera ett högt skattetryck för att betala välfärd åt utomeuropeiska invandrare.
Lösning: Svårt för (s) att göra så mycket på kort sikt. Men på längre sikt bör man för sin egen skull arbeta för att sätta stopp för det mångkulturella samhällsexperimentet.

måndag, september 20, 2010

Insändare: Inget annat än smutskastning

Följande insändare har skickats till Varbergsposten.

Att politiker granskas inför ett val är naturligt, väljarna har en rätt att få veta vilka det är dem röstar på. Detta till trots är jag starkt kritisk till Varbergspostens ”avslöjande” om att jag inhandlat en kontroversiell bok från en kontroversiell nätbutik. Jag skriver avslöjande inom citationstecken då detta på intet sätt är någon nyhet. Jag inhandlade den aktuella boken 2005 och fick bära hundhuvud för det i Hallands Nyheter redan under valrörelsen 2006.

En av Varbergs mest framträdande politiker var i sin ungdom inblandad i ett rån. Detta har Varbergsposten inte skrivit ett ord om under den gångna valrörelsen. Rimligtvis beror detta på att det är något som skedde för länge sedan, något som tillhör det förgångna. Det samma borde rimligtvis gälla i mitt fall. Det blev omskrivit redan för fyra år sedan, och borde därmed vara avklarat. Att man drar upp det igen bara några dagar innan valet kan jag inte se som något annat än ren smutskastning mot min person och mitt parti. Nu undrar jag hur länge detta kommer fortgå? Tänker Varbergsposten ”avslöja” samma sak igen 2014?

Erik Hellsborn (sd)

Dagen efter - mina tankar om valresultatet

Oj, var ska jag börja? Det finns mycket att säga om gårdagen och det här riskerar nog att bli en ganska rörig artikel som sticker iväg och både det ena och det andra hållet.

Jag kan börja med att säga att jag förstås är mycket nöjd över vårt valresultat. När de första siffrorna presenterades blev det givetvis liv på valvaken, jag mindes dock förra valet då vi också började högt men sedan sakta minskade under kvällens gång. Jag gissade dock på att vi skulle få 6,0-6,5 %. Nu nådde vi inte ända dit, men vi får ändå en vågmästarroll, och ett bättre läge än det kunde vi inte önska oss.

Bild av Vesslan

Riksdagspartierna är föga förvånande, inte lika glada. Argast av alla var nog Lars Ohly som vägrade att ens låta sig sminkas i samma rum som Åkesson. I sitt tal till anhängarna såg vi en arg Ohly som inte skrädde på orden och lovade utomparlamentarisk kamp mot (sd). Jag undrar om det rödgröna samarbetet kommer bestå. Om inte (s) håller Ohly på mattan är det nog inte helt orimligt att vi kommer få se radikalisering av (v). Lika gott det. Extremister hör inte hemma i politikens finrum, dom hör hemma på barrikaden, alternativt bakom lås och bom om deras "antifascism" skulle ta sig allt för stökiga former.

Det ska bli intressant att se vad Reinfeldt kommer göra härnäst. Han vill tydligen locka över (mp) till alliansen för att få en majoritetsregering, de gröna var dock snabba med att avvisa denna invit. Om (mp) fortsätter att ge alliansen kalla handen, vad ska Reinfeldt göra då? Han borde sträcka ut en hand till (sd). Moderaterna har trots allt sagt att dom ska ta ansvar för Sverige, men att styra ett land med en minoritetsregering är verkligen inte att ta ansvar!


Resultatet i riksdagsvalet här i Varberg

Här i Varberg fick vi ett valresultat som tyvärr blev något av en besvikelse. I riksdagsvalet 2006 fick vi ett resultat på 2,8 % i Varberg, i princip samma som riket som helhet alltså. I gårdagens val går vi fram till 4,7 %, en klar ökning alltså, men ändå ett resultat klart lägre än riksgenomsnittet på 5,7 %. Vad detta beror på tål att diskuteras, vilket det också kommer att göras. En bidragande orsak lär vara Varbergspostens fula smutskastningsartikel mot mig i onsdags.
I kommunvalet ökar vi från 2,9 % till 4,1 %. Även detta en ökning, men det ger inga nya mandat. En besvikelse, jag hade hoppats på ett eller två nya mandat.
Desto gladare finns det anledning att vara över resultatet i landstingsvalet. Vi får 4,3 % och kommer därmed i landstingsfullmäktige för första gången, och det med hela tre mandat. Om inget oväntat händer kommer dessa mandat besättas av mig själv, Oleg Datsishin från Halmstad samt antingen Sara-Lena Bjälkö, Falkenberg eller Bertil Johansson, Laholm.

En ökning är alltid en ökning. SD-Varberg firar valresultatet med champagne

Och så slutligen, en kommentar till alla dessa opinionsmätningar som gjorts: Det ser ut som att "skämmighetsfaktorn" minskat sedan 2006. Då fanns det inte en enda mätning som gav oss bättre siffror än slutresultatet. I år var mätningarna mycket närmare vårt faktiska resultat. Om man tittar på siffrorna från alla institut så får vi ett snitt på 5,6 %. Folk skäms alltså inte längre för att berätta att dom stödjer (sd), inte över telefon i alla fall. Detta innebär att vi i framtiden inte längre kan avfärda dåliga mätningar med argumentet att vårt verkliga stöd är större. Det finns inte längre något som stöder en sådan tes.

Så där ja. Det var min första riktiga kommentar till valet. Det kommer säkert finnas anledning att skriva mer under veckan som kommer, inte minst när personkryssen blivit räknade.

Andra bloggar om: , , , , , ,

En första kommentar till valresultatet.

Jaaaaaaaa!!!

(En mer utförlig kommentar kommer imorgon)

söndag, september 19, 2010

Nu är det upp till väljarna


Valrörelsen är över. Jag har delat flygblad, hjälpt till med torgmöten, skrivit insändare och skänkt pengar. Och nu är jag nyligen hemkommen efter morgonens valsedels-runda. Jag har gjort allt jag har kunnat de senaste fem veckorna.
Nu är det upp till väljarna. Jag är övertygad om att våra ansträngningar komma bära frukt.

torsdag, september 16, 2010

Video: Islamisering i Paris


tisdag, september 14, 2010

Desperat smutskastning av Erik Almqvist


I juni hotade en full idiot att slå en burk med öl (eller är det läsk?) i huvudet på SDU:s ordförande Erik Almqvist. Almqvist sparkade undan burken medan en annan Sverigedemokrat knuffade till bråkmakaren och sade åt honom att backa. Fem dagar innan valet blir detta en toppnyhet på Expressen. 68-vänstern börjar bli desperata, det märks tydligt. Inte bara det att man gör stora rubriker åt en sådan här skitsak, man antyder även att Almqvist skulle ha riktat sparken mot personen i fråga. Titta på klippet och avgör själva. Personligen tycker jag det nog krävs både synfel och livlig fantasi för att se något sådant.

Uppdaterat: Erik Almqvist har lagt upp ett eget klipp med filmmaterial från händelsen. Inga kommentarer behövs, klippet talar för sig själv.


måndag, september 13, 2010

Försvunnen färg


Oj, det verkar som om att jag inte längre kan byta färg på texten i mina inlägg. Någon Blogger-bloggare som vet vad som kan vara fel?

Uppdaterat: Ok, det funkar i Firefox, dock inte i Chroome.

Insändare: Ett tryggare Varberg

Följande insändare har skickats till HN:

Det är märkligt hur långt väljare kan stå från de politiker som de röstar på i många frågor. Ta det här med kameraövervakning i Varbergs centrum. Så gott som alla ”vanliga” människor jag talat med tycker detta är en bra idé. Samtidigt tycker i princip inga folkvalda politiker det. När frågan var uppe i kommunfullmäktige var vi Sverigedemokrater ensamma om att stödja förslaget, alla de andra partierna röstade nej. Vi har dock inte gett upp utan kommer fortsätta driva frågan. Rösta på Sverigedemokraterna för ett tryggare och säkrare Varberg.

Erik Hellsborn (sd)

lördag, september 11, 2010

En mycket trevlig valfinal

Idag var det dags för SD:s stora valfinal nere i skånska Höganäs. Jag och två andra Varbergare var på plats för vad som skulle bli en mycket trevlig tillställning. Uppskattningsvis hade 300 Sverigevänner slutit upp. Ett bra resultat, inte minst med tanke på att ett gråmulet väder med inslag av duggregn inte är helt optimalt för ett utomhusmöte.

Mötet inleddes med musik från våra "husmusiker" Ringdahl & Bylund. Utöver de väntade "Blåsippans väg" och "Vi är på gång nu" framfördes även en omarbetad version av Edward Perssons "Vi klarar oss nog ändå". Detta är ingen ny SD-låt, men dagen till ära hade den skrivits om lite för att hedra det fina besöket från Danmark. Allra bäst var dock den omgjorda versionen av den gamla klassikern "34:an". -"För vad blir 34 gånger 2?" frågades vi. Svaret är givetvis 68. Låten handlade inte helt oväntat om 68-vänstern och deras allierade, och budskapet var tydligt: Er tid vid köttgrytorna är snart till ända.
Jag hoppas framträdandet kommer upp på Youtube snarast, för det här borde alla se.


Därefter äntrade Jimmie Åkesson scenen och höll ett mestadels positivt och uppmuntrande tal inför nästa veckas val. Mindre muntert var den biten när Jimmie talade om det brutala knivöverfall som en partikamrat utsatts för igår kväll av två vänsterextremister. Träskvänstern börjar bli desperata, dom förstår att vi är på väg in i riksdagen och svarar med det enda språk de förstår: Våld. Vi kommer dock inte låta oss stoppas.


När Jimmie talat färdigt var det dags för dagens, och kanske hela valrörelsens höjdpunkt: Tal av Pia Kjærsgaard, Dansk Folkepartis partiledare. Pia talade om demokratin i Sverige och fick många applåder, inte minst då hon talade om Mona Sahlin och dennes attacker på Dansk Folkeparti och den danska invandringspolitiken.

Efter Pias tal var mötet över. Och medan de flesta nog tyckte att det var skönt att få sträcka på benen så dröjde sig många kvar i parken för att samtala med likasinnade eller göra ett besök i Cafe-tältet. Själv hade jag dock ett annat mål för ögonen.

Nämligen att få en bild av mig själv tillsammans med min idol, Pia. En framgång som ni kan se. Mycket nöjda med det lyckade mötet styrde SD-Varberg sedan skutan hemåt. Nu ger vi allt vi har den sista veckan!

Andra bloggar om: ,

fredag, september 10, 2010

Jag gissade rätt!


Det var Super-Pia som var den hemliga gästen till lördagens stormöte i Skåne. Det ska bli fantastiskt roligt att få höra henne tala.


tisdag, september 07, 2010

Citerad och omskriven i Expressen

Under fyra dagars tid har Expressen-reportern Lars Lindström följt med i SD:s valrörelse. Idag publicerades resultatet, och kan ni tänka er, underskriven blir både citerad och omskriven.
Först handlar det om Islamseminariet i Göteborg. Min kommentar till Nicolai Sennels föredrag blir citerat, tyvärr inte i sin helhet.


Sedan rapporterar Expressen från Varberg när Björn Söder & c:o höll torgmöte, och beskriver hur jag och Pontus "Andering" delar flygblad i våra snygga t-tröjor. Ska dock påpekas att Pontus heter Anderius i efternamn och inget annat.
Bäst i hela artikeln måste ändå vara beskrivningen av torgmötets åhörare:

"Några äldre män med mage och keps. En Lisbeth Salander med svart skinnjacka och sidecut. Några kortsnaggade killar. En äldre dam med vitt hår."

"Lisbeth Salander med svart skinnjacka och sidecut." Den måste jag lägga på minnet till nästa gång jag träffar henne.

söndag, september 05, 2010

Nya banderoller åt träskvänstern


Idag blev SD-Göteborg uppvaktade av träskvänstern när de höll informationsbord. Med sig hade bråkmakarna banderollen ni ser ovan. Ganska fantasilös tänkte jag. Så här kommer några förslag till era framtida olagliga manifestationer. Det här är min present till er.Andra bloggar om: ,

lördag, september 04, 2010

Tjocka plånböcker bland Socialdemokraterna


Här ser ni en artikel från dagens HN där man undersöker politikernas inkomster. Mest intressant tycker jag det är att det socialdemokratiska "arbetarpartiet" är två i inkomstligan efter Moderaterna. Nu kallar ju visserligen M sig också för arbetarparti, men då dom lägger in en helt annan mening begreppet så känns inte det alls lika lustigt.

Andra bloggar om: ,

torsdag, september 02, 2010

Moderaterna behöver inga invandrare


Att Sverige behöver invandrare är något man ofta får höra från Moderaterna. Moderaterna själva verkar dock inte ha något behov av utländsk kompetens. Ovan ser ni en m-märkt annons från denna veckas upplaga av Varbergsposten. Inte många Irakier eller Somalier vad jag kan se.