tisdag, augusti 31, 2010

Islamseminarium i Göteborg

Igår var det dags för en av Augusti månads politiska höjdpunkter: Islamseminariet i Göteborg. Gårdagens seminarium var det sista av sammanlagt fyra. Tidigare har Malmö, Stockholm och Visby avverkats i nämnd ordning. Jag deltog nere i Malmö förra hösten. Malmömötet var för all del trevligt, men Göteborgsmötet var i alla avseendet en bättre tillställning.

Foto: Björn Söder

Klockan var 19 när ett drygt 100-tal demokrater samlades i centrala Göteborg för att lyssna på de tre speciellt inbjudna talarna.
Först ut var Nicolai Sennels, dansk psykolog med lång erfarenhet av arbete inom den danska kriminalvården. Han visade statistik där man kunde konstatera att invandrare från muslimska länder var kraftigt överrepresenterade på danska fängelser, precis som i Sverige med andra ord. Han talade också om skillnaden mellan västerländsk mentalitet och muslimsk dito.När en västerlänning möter motgångar eller hamnar i en konflikt tenderar han/hon att ofta att söka felet hos sig själv. Så är inte fallet med den muslimska mentaliteten. Där tenderar personer istället att lägga skulden för motgången/konflikten på omgivningen/motparten. Den här mentaliteten har vi sett exempel på otaliga gånger här i Sverige. Muslimer som inte vill skaka i hand med personer av motsatt kön, eller vägrar följa de klädkoder som gäller i simhallar eller på arbetsplatser. Att det är dom själva som kanske borde ändra på sig och ta seden dit dom kommer finns inte på kartan. Istället är det samhället som det är fel på, samhället som måste ändra på sig. Samtidigt så ursäktar det etablerade samhället alla negativa konsekvenser kopplade till såväl muslimer som andra etniska och kulturella minoriteter. Hur många gånger har du inte hört att det absolut inte är i invandrarnas fel att de är så kraftigt överrepresenterade i t.ex. brottslighet och bidragsberoende? Skulden ligger hos OSS, det är VI som orsakat detta genom VÅR diskriminering och fördomsfulla inställning.
Nicolai Sennels analys stämmer alltså mycket bra överrens med hur det ser ut i Sverige idag.

Foto: Björn Söder

Efter en kort fikapaus var det dags för kvällens andra, och i min mening bästa talare, nämligen Farshad Kholghi. Även Farshad är bosatt i Danmark, men han har sina rötter i Iran. Och det var också just sitt gamla hemland som hans föredrag handlade om. Farshad berättade om sin barndom i 70-talets Iran, om hur landet under flera decennier sakta men säkert vuxit bort från islamisk teokrati, och var på god väg att utvecklas till ett modernt, sekulärt samhälle. Landet var dock ingen demokrati, utan styrdes fortfarande av en icke folkvald kung. Detta ville de oppositionella, socialdemokrater, liberaler och kommunister, ändra på. Dom skapade en allians tillsammans med islamisterna och gick med på att göra islamisten Ayatollah Khomeini till ledare för alliansen. Tillsammans lyckades man största kungen, men någon demokrati blev det inte. Så fort kungen var avsatt vände sig islamisterna mot sina forna allierade, dödade flera tusen av dem och lät utropa Iran som en islamisk republik. (Något att fundera på för de vänstergrupper som ser muslimska invandrare som allierade i kampen mot kapitalismen?) De senaste decenniernas framsteg sopades undan. Farshads skola som tidigare lärt ut allsidig kunskap och modern vetenskap förändrades radikalt. De gamla lärarna sparkades och ersattes av imamer som predikade islamisk överhöghet och antisemitism. Farshad och hans föräldrar lämnade Iran och bosatte sig i Europa. Bara ett år innan hade familjens vänner i Europa uttryckt oro för att just detta skulle hända. Detta hade dock familjen Kholghi lungt avfärdat. Något sådant sade de, skulle aldrig kunna hända i Iran. Kanske någon annanstans, men inte i Iran.
Att Farshad Kholghi var kvällens bästa talare var jag knappast ensam om att tycka, vilket märktes då han flera gånger blev avbruten av spontana applåder. Farshad var inte bara en tydlig och övertygande talare, han var dessutom riktigt rolig och han lockade till skratt flera gånger. Och som jag påpekade när jag talade med honom efteråt, så är det sannerligen ingen dålig bedrift att få folk att skratta åt något så allvarligt som Iranska revolutionen, utan att för den sakens skull vara respektlös.

Foto: Björn Söder

Kvällens tredje och sista talare var Elisabeth Sabaditsch Wolff från Österrike. Elisabeth är dotter till en nu pensionerad diplomat, och spenderade en stor del av sin uppväxt i muslimska länder. De intryck hon fick här som barn och tonåring gjorde henne till islamkritiker i vuxen ålder. Hon blev internationellt känd efter ett tal hon hållit på ett möte med det österrikiska Frihetspartiet, FPÖ. En infiltratör i publiken anmälde henne för Österrikes motsvarighet till "hets mot folkgrupp", och nu riskerar hon åtal för att rakt på sak förklarat vad Muhammed och Koranen lär ut till muslimer. Jag vet inte vad jag mer kan säga om hennes anförande. Hela seminariet filmades, så den som är intresserad kan säkert se hennes tal i sin helhet på Youtube inom en snar framtid. Intressant var det i alla fall.

Allt som allt var hela seminariet mycket lyckat. Jag ger två tummar upp för Kent Ekeroth, Anti-islamisingsfonden samt SD-Göteborg för ett väl genomfört evenemang.

onsdag, augusti 25, 2010

Inga överraskningar i eller kring SD:s våldtäktsrapport

Så kom den då till sist, SD:s rapport om invandring och våldtäkter. Jag har både läst rapporten, och följt den mindre mediestorm som uppstått med anledning av den samma. Ingetdera har dock bjudit på några överraskningar.
Själva rapporten bekräftar i mångt och mycket vad vi kunde läsa i BRÅ-rapporten "Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet" redan 2005. Invandrare är kraftigt överrepresenterade, och då främst invandrare från kulturellt främmande, och ofta muslimska länder.

BRÅ:s rapport, sidan 41

SD:s rapport, sidan 4

Skriverierna kring rapporten har inte heller bjudit på några överraskningar. Rapporten anklagas för att vara oseriös, dåligt underbyggd osv. Någon annan reaktion var inte heller att vänta. Lite intressant är det dock att BRÅ stämmer in i klagosången. SD:s rapport bekräftar ju som sagt deras egna siffror från 2005.
Den största skillnaden mellan de två rapporterna är att BRÅ:s siffror handlar om personer som misstänkts för brott, medan SD:s siffror handlar om folk som blivit dömda. Det är rimligtvis också därför SD:s rapport blivit till. Mångkulturens försvarare menar på att det finns en diskriminerande attityd mot invandrare och att invandrare därför blir felaktigt utpekade i större utsträckning än svenskar. Det är en ganska märklig inställning. Jag vet att det ofta förekommer alkohol vid våldtäkter, men hur full måste inte en tjej vara för att peka ut en arab eller en afrikan om hon i själva verket våldtagits av en rågblond svensk? Hur som helst finns det inget som stödjer denna tes. Utomeuropeiska invandrare är överrepresenterade i ungefär samma utsträckning oavsett om man räknar misstankar eller fällande domar.
Ett annat argument är att åtalade invandrare blir dömda i högre utsträckning än åtalade svenskar. Detta ses som ett bevis på diskriminering av invandrare. Detta faktum går dock att vända på: Svenskar frias oftare än invandrare. Alltså så blir svenskar i högre utsträckning oskyldigt åtalade än invandrare. Således är det svenskar som diskrimineras, inte invandrare. Om rollerna varit ombytta och invandrare friats oftare än svenskar, kan jag sätta mitt huvud på att invandringsliberalerna hade resonerat just så istället.

Innerst inne tror jag att faktiskt att de politiskt korrekta vet hur det ligger till med invandring och våldtäkter. Dock vill dom till varje pris förneka det. Dom klarar inte av tanken på att det faktiskt är mångkulturen som det är fel på, inte de fördomsfulla och inskränkta svenskarna.

Läs också:

måndag, augusti 23, 2010

Schyman körde med manliga härskartekniker


Gårdagens debatt mellan Jimmie Åkesson och Gudrun Schyman var inte något vidare upphetsande.
Det enda som egentligen var intressant var att se hur Schyman betedde sig mot Jimmie. Med näsan i vädret och nedlåtande tonläge anklagade hon honom för att vara pinsam och okunnig. När en man beter sig så mot en kvinna brukar feministerna kalla det för "manliga härskartekniker". Oklart vad det kallas när rollerna är ombytta.

Intervjuad i HN

Inför valet så har Hallands Nyheter intervjuat en företrädare för varje parti i kommunen. I lördags publicerades intervjun med mig. Klicka här för att läsa den. Bra intervju om jag får säga det själv. Ser dock lite väl stöddig ut på bilden.

söndag, augusti 22, 2010

Insändare: Sänkt skatt på pension

Insändaren jag skickade in till HN i måndags kommer inte att publiceras, tidningen ville hellre fokusera på de lokala frågorna fram till valet. Insändaren finns emellertid att läsas på HN:s valsajt istället.
Nu har jag fått författa en ny snarlik insändare, då HN vill ha ett inlägg från samtliga partier i frågan om den orättvisa beskattningen av pension. Detta då det varit en återkommande fråga bland vanliga väljare på insändarsidan.

Sverigedemokraterna vill efter valet satsa 13 miljarder på sänkt skatt för pensionärerna. Just sänkt skatt för pensionärer tycks vara en populär åsikt bland politiker just nu. Frågan är bara vilken trovärdighet t.ex. Moderaterna eller Socialdemokraterna har? Moderaterna har tillsammans med övriga alliansen haft makten under de senaste fyra åren men någon sänkning har det inte blivit. Innan dess var det Socialdemokraterna som hade makten, men inte heller dom sänkte pensionskatten. Båda dessa regeringar har valt att prioritera helt andra saker. Det lovar vi att Sverigedemokaterna inte kommer göra. Vår högsta prioritering är en förbättring av den allmänna välfärden, och vi tänker börja med att sänka skatten för pensionärerna.

Sara-Lena Bjälkö, Sverigedemokraterna i Falkenberg
Erik Hellsborn, Sverigedemokraterna i Varberg

fredag, augusti 20, 2010

Demokrati á la Piratpartiet

Igår så råkade jag hamna på Piratpartiets hemsida. Eller närmare bestämt något som verkar vara en slags aktivistportal där sympatisörer kan lägga upp artiklar och aktivistrapporter. Hittade ett par intressanta bilder där. Först den här:


"Demokrati på riktigt". Det låter ju bra, men vad betyder det? Svaret hittar vi på en annan bild på sidan:


Av den här bilden att döma så är det tydligen en del av Piraternas "riktiga" demokrati att sabotera meningsmotståndares valaffischer. Kanske inte så överraskande för ett parti som uppenbarligen inte har några problem med att sätta upp antidemokraten Björn Felten som riksdagskandidat.
Vissa kanske säger att sabotaget bara är ett verk av enskilda medlemmar och inget som partiet i stort ska lastas för. Fram tills dess att jag sett ett officiellt avståndstagande så kommer jag dock inte ta någon notis om sådana argument.

Uppdatering: Mikael Nilsson från PP:s partistyrelse tar avstånd från skadegörelsen och meddelar att berörda fått sig en tillsägelse.

Andra bloggar om: , ,

onsdag, augusti 18, 2010

Expressen diskriminerar SD

Saxat från Dagens media:
"När Expressen vevar igång sin politiska bevakning på allvar, de sista veckorna innan valet, är en av programpunkterna en valstuga på Sergels Torg där information om de olika partierna ska samlas ihop. Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen skriver i sin blogg:
'I valstugan finns valsedlar och broschyrer från samtliga riksdagspartier. Här finns också information från Piratpartiet och Feministiskt Initiativ.'

Men inte Sverigedemokraterna. Thomas Mattsson skriver vidare att man i en demokrati har rätt att göra sina val."

Andra bloggar om: , ,

måndag, augusti 16, 2010

SD på Sjönevads marknad

Som jag nämnde i fredags var jag på Sjönevads marknad med partiet under helgen. Här följer den artikel jag skickat till SD-Kuriren.


Under helgen som gick anordnades Sjönevads marknad utanför Falkenberg, och Sverigedemokraterna deltog givetvis. Den årliga marknaden i Sjönevad är en gammal tradition, med anor ända tillbaka till tidigt 1800-tal. Med sina 400 knallar och 60 000 besökare är det också Hallands allra största marknad. SD-Halland fanns på plats med sitt tält direkt när marknaden öppnade efter lunch på fredagen och stod kvar tills stängningen på söndag eftermiddag. Mängder av flygblad och tidningar delades ut och responsen var överlag god. SD-Motors flygblad om raggarkultur visade sig vara särskilt populärt. Många besökare tog också vara på möjligheten att få med sig pennor, balloger och knappar med Sverigevänliga motiv hem.


Vädrets makter var också milda mot besökarna under nästan hela helgen, med undantag för några kortare regnskurar då aktivisterna i största hast fick flytta in allt informationsmaterial i tälten. Dessa små skurar till trots var alla närvarande överrens om att helgen varit en mycket lyckad tillställning för partiet.


Andra bloggar om: , ,

Insändare: Vi prioriterar pensionärerna

Följande insändare har skickats till HN.

Det märks att det är valår, för nu vill alla politiker helt plötsligt vara pensionärernas bästa vän. I sitt sommartal lovade Mona Sahlin stora satsningar på de äldre, och även Fredrik Reinfeldt lovar nya satsningar. Men vilken trovärdighet har de? Under den gångna mandatperioden har regeringen Reinfeldt SÄNKT pensionen, samtidigt som man helt fräckt höjt sina egna redan höga löner. Och vad gäller Socialdemokraterna, så väntar pensionärerna fortfarande på de pengar som ”trollades bort” under Göran Perssons tid vid makten. Det är samma partier som nu ber om pensionärernas förtroende.Politik handlar om prioriteringar men såväl socialdemokratiska som borgerliga regeringar har valt att inte prioritera pensionärerna. Så kommer vi Sverigedemokrater aldrig att agera, det kan jag lova. Vi har våra prioriteringar helt klara och vi går till val med tre mål för ögonen: Minskad invandring, hårdare tag emot brottsligheten och sist men inte minst, en värdig ålderdom. Vi vill sänka skatten för pensionärer, bygga fler trygghetsboenden samt garantera alla brukare inom äldreomsorgen god, nylagad mat varje dag. Inga fler smaklösa, veckogamla färdigrätter!

Erik Hellsborn (sd)

fredag, augusti 13, 2010

Imorgon börjar valrörelsen


Okej, den har redan varit igång ett tag. Men imorgon så börjar den på allvar för min del. Jag har just kommit hem från min sista arbetsdag på fem veckor. Från och med imorgon och fram tills valdagen är det partiarbetet som har högsta prioritering för mig. Med start imorgon har för målsättning att göra något för för partiet varje dag fram till 19 september. Må det vara en flygbladsrunda, ett torgmöte, en insändare eller som imorgon: ett besök på Sjönevads marknad med partiet.

Nu kör vi!

torsdag, augusti 12, 2010

Insändare: En ansvarsfull invandringspolitik

Följande insändare har skickats till Varbergsposten.

Replik till Kestin Hurtig (kd), Varbergsposten v. 32.


Kestin Hurtig (kd) gillar inte Sverigedemokraternas invandringspolitik. Kanske inte så konstigt. Under sina fyra år vid makten har Kristdemokraterna och de övriga regeringsparterna bedrivit en slapphänt och kravlös invandringspolitik värre än allt annan vi sett fram tills nu. 2008 slogs invandringsrekord, aldrig under hela den tid som man räknat hade invandringen varit så hög. En stor del av denna invandring bestod av Irakier, Sverige tog detta år emot fler irakiska invandrare än hela övriga Europa och USA TILLSAMMANS! Detta nya invandringsrekord blev dock snabbt slaget, 2009 var invandringen nämligen ännu högre. Tidigare har (kd) även röstat för allmän amnesti åt illegala invandrare. Dvs att invandrare uppehållit sig i Sverige olagligt skulle belönas med uppehållstillstånd. Allt detta står i klar kontrast till Sverigedemokraternas mer ansvarsfulla och effektiva politik. Om vi får bestämma ska invandringen kraftigt minskas, utsatta hjälpas direkt på plats i sitt närområde och folk som ignorerar svenska myndighetsbeslut och uppehåller sig här olagligt ska sannerligen inte belönas för sitt fräcka beteende.


Erik Hellsborn (sd)


Andra bloggar om: , , ,

onsdag, augusti 04, 2010

Intervjuad i Varbergsposten


Andra bloggar om: , ,