måndag, maj 31, 2010

Insändare: Politiskt budskap i politisk församling

Följande insändare har skickats till HN.

Med anledning av Ingemar Andersson uttalanden i HN 100528

Kommunfullmäktige är en partipolitisk församling, var om inte där borde partier få ge uttryck för sin politik? Jag har burit en tröja med den slogan som Sverigedemokraterna gick till val på i förra årets EU-val, och som även använts vid några tillfällen efter detta. Sverigedemokraterna är invalda i Varbergs fullmäktige i demokratisk ordning. Så vem är du, Ingemar Andersson att säga att vi inte får ge uttryck för vår politik där? Andra ledamöter har vid tidigare tillfällen burit knappar och slipsnålar med partipolitiska motiv utan att någon åtgärd vidtagits, så vad är skillnaden? Att en rabiat ledamot från moderaterna fått för sig att budskapet skulle vara kränkande för invandrare? Kan för den sakens skull bara nämna att Sverigedemokraterna i senaste valet hade fler kandidater med invandrarbakgrund (16 %) än såväl Moderaterna (12 %) som ditt eget Centerparti (7 %). Inför höstens val har vi här i Varberg en kandidat som ursprungligen kommer från Egypten. Vad ska du göra om han efter valet kommer till sammanträde iförd nämnda tröja? Anklaga honom för att kränka sig själv?

Erik Hellsborn (sd)

tisdag, maj 25, 2010

Debatt på Håsten

Foto: Håstensföreningen

I torsdags deltog jag i min första "riktiga" debatt när Håstensföreningen bjöd in till politikerträff. Där diskuterades såväl lokala frågor som miljö och invandringspolitik. Det sistnämnda mest för att Vänsterns representant verkade mer intresserad av att klaga på SD:s politik än att presentera några egna idéer.
Om jag får säga det själv tycker jag att det hela gick bra. Mitt inledningsanförande fick t.ex. mer applåder än flera av riksdagspartierna.

Foto: Håstensföreningen

Andra bloggar om: , , ,

lördag, maj 15, 2010

Muslimerna värvar i Varberg


Denna folder har under lördagen spridits i Varbergs bostadsområden.

fredag, maj 14, 2010

Kommentarer från muslimer

Jag kikade igenom några äldre inlägg här på bloggen och hittade ett par nya kommentarer från muslimer.

"Vad än du kommer att säga om islam och so on, så kommer islam att ta över världen! Detta är inte nått jag säger... det är nånting som är placerat på FAKTA! Om 10 år så är kanske SVERIGE under en Islam lag och kanske om 50 år så ligger hela Europa under islam lag.
Läs om Islam innan du öppnar din käft again. Och passa dig noga med att snacka skit om andras tro och profeter. Passa dig! Jag bor i sverige och om jag vill göra dig illa så skulle jag inte tveka en sekund på att komma och jaga dig."

"Ajja ni svensk fittor alltid försöker att ta fram det värsta av araber, muslimer och Islam! Var sig ni gillar det eller inte så kommer sharia lagar till Sverige mycket snart. Vänta och se.
Det bästa ni kan göra just nu är att försöka använda era dumma hjärnor och försöka komma överens om en bra avtal med dessa folk som vill ha sharia lagar här i Sverige."

Fredens och kärlekens religion som sagt.torsdag, maj 13, 2010

Mer info om den muslimska attacken mot Lars Vilks

Mer och mer info kommer fram om den islamiska attacken mot Lars Vilks som jag skrev om igår. Ett nytt klipp har lagts upp på Youtube och kan beskådas nedan.


Det islamiska demokratiföraktet blir om möjligt än tydligare. En svensk flicka försöker förklara för pöbeln att dom inskränker yttrandefriheten (0:29), men möts av burop och hotfulla gester. En svensk kille ådrar sig också mobbens ilska av någon anledning (1:57), han blir omringad, hotad, slagen och spottad på.

Nöjda med sin seger över demokratin skryter och gratulerar islamisterna varandra på Facebook. Det driftiga folket på Flashback har identifierat en av de inblandade islamisterna som Azim Almaani och kan presentera följande skärmdump från hans loggsida, det mest intressanta är markerat med röda streck. (Tack till bloggen Den lätta brigaden)

Ytterligare skärmdump från Azims Facebooksida

En av de som kommenterar är Aya Badawi som även driver en blogg. Där försvarar hon attacken mot Vilks och går istället till angrepp mot polisen för att de stoppade överfallet. Tidigare har hon även skrivit att ingen "Swedi" får kränka hennes profet, eller tala illa om Palestina, och den som gör det får skylla sig själv om han eller hon råkar illa ut.

På östfronten intet nytt med andra ord. Jag avslutar med ett citat från den persiske storkungen Yazdgird III. Det må vara över 1000 år gammalt,men det känns lika aktuellt idag:
"Jag råder er att återvända till er ödleinfekterade öken. Släpp inte dina grymma barbariska araber som är som rabiata djur lösa över våra städer. Upphör med att mörda mitt folk. Upphör med att plundra mitt folk. Upphör med kidnappningen av våra döttrar i din Allah akbars namn. Upphör med dessa brott och onda gärningar. (...)Stanna i er öknen med er Allah akbar, och håll er borta från våra städer, för vedervärdig är er tro och brutalt är ert beteende."

Uppdatering 14 Maj: Två nya filmklipp:


tisdag, maj 11, 2010

Lars Vilks blir attackerad av muslimska vildar


Så här kan det gå i Sverige 2010 om man skulle få för sig att kränka "fredens religion". Konstnären Lars Vilks blir under en föreläsning påhoppad av muslimska råskinn, och medan polisen slår tillbaka angriparna skanderar ropen i salen: "Allah Akbar! Allah Akbar"
Återigen ser vi hur Islam och demokrati inte kan samexistera. Det ena eller andra måste stryka på foten. Valet för mig är självklart, tyvärr är det nog inte det för alla.

söndag, maj 02, 2010

Dansk professor: Svenska val inte rättvisa


Svenska val är visserligen fria, men dom är inte rättvisa, små och icke etablerade partier missgynnas. Denna slutsats har den danske statsvetarprofessorn Jørgen Elklit kommit fram till under sitt arbete tillsammans med internationella valobservatörer och rådgivare. Elklit har försökt få sin studie publicerad i Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Expressen och Aftonbladet, men överallt fått kalla handen.
Läs hela historien på Fria tider.

Andra bloggar om: , ,