fredag, oktober 30, 2009

Debatt: Invandring då och nu


Replik till Christer Bergendahl 091027

Vad har svensk invandringspolitik från t.ex. 1500- och 1600-talet med dagens invandringspolitik att göra? Inte så mycket om ni frågar mig. Men jag får väl utgå ifrån att Christer Bergendahl är av en annan uppfattning då han använder gångna tiders invandring till Sverige för att berättiga dagens invandringspolitik.
Historiskt sett har Sverige alltid haft en mycket begränsad invandring. Fram tills början av 1900-talet var mindre än 1 % av Sveriges invånare födda utomlands, idag närmar sig siffran 15 %. Då kom i princip alla invandrare från kristna och kulturellt närstående länder i Europa. Idag kommer invandringen från alla världens hörn, och många är muslimer. Det tycker i alla fall jag är en ganska så rejäl skillnad.
Det verkar som sagt inte Bergendahl tycka dock. Ej heller verkar han se något problem med den tilltagande massinvandringen från muslimska länder, eller Islams allt starkare inflytande över det svenska samhället. För snart två veckor sedan debatterade Sverigedemokraternas partiordförande Jimmie Åkesson dessa frågor på Aftonbladets debattsida, vilket verkar ha varit vad som fått Bergendahl att gå i taket. Bergendahl talar om hets mot folkgrupp, dock utan att kunna precisa någon hets i Jimmies artikel. Var och en som aktivt följer med i den svenska samhällsdebatten har nog hört talas om Jimmies artikel, det är dock inte alla som har läst den. Jag vill råda HN:s läsare att leta upp artikeln på internet och själva läsa den. Då kommer ni se att det ingalunda rör sig om någon ”hets” mot muslimer, utan om en saklig kritik mot den islamiska ideologin och det sätt som styrande politiker i Sverige och Europa hanterat den samma. Detta är en viktig fråga som måste diskuteras. Hur har Islam påverkat Sverige hittills? Hur kommer Islam påverka Sverige i framtiden? Är detta verkligen en önskvärd utveckling? Dessa är frågor jag gärna debatterar med dig, Christer Bergendahl. Med anledning av den debatt du och jag förde på insändarsidan i fjol känner jag mig dock tvungen att säga att jag hoppas att du den här gången kommer vilja diskutera de faktiska sakfrågorna. HN:s läsare förtjänar en saklig och informativ debatt.

Erik Hellsborn (sd)

torsdag, oktober 29, 2009

Vallåt för 2010: Vi är på gång nu


Årets svängigaste låt?

fredag, oktober 23, 2009

Nytt förhör hos polisen

Idag var jag nere hos polisen för ett nytt förhör. En länspolis ställde lite frågor och berättade sedan lite om hur utredningen gått och vad de hade för teorier hittills. Dom har identifierat fyra misstänkta personer. Dessa har tidigare gripits för att ha stulit fälgar och däck, vilket pekar mot att det inte var något politiskt sabotage, utan bara vanligt tjuveri. Och min bil är ju tros allt utrustad med dyra specialfälgar. Polisen har dock inte uteslutit ett politiskt motiv och utredningen kommer gå vidare. Jag hoppas förstås att dom har rätt i sin teori. Om det bara var vanliga tjuvar som varit i farten behöver jag ju inte oroa mig för några fortsatta hot eller attacker. Men som sagt, inget är säkert ännu.

onsdag, oktober 21, 2009

Mer om sabotaget av min bil


Jag var nere hos polisen och gjorde en anmälan tidigare i eftermiddags. En trevlig konstapel tog emot anmälan som rubricerades som försök till grov misshandel och lovade att skicka mig en kopia av den inom kort. Jag åkte hem utan några större förhoppningar om att min anmälan skulle leda någonstans. Snart blev jag uppringd av en annan polis som ville komma över med en kollega för att ställa lite fler frågor samt kika runt på parkeringsplatsen där sabotaget ägt rum. Vi gick ut till parkeringen ihop för att se om vi kunde hitta några av de bortskruvade bultarna, i hopp om att där kanske skulle finnas fingeravtryck. Och letandet gick bra, vi hittade elva av tolv bultar. Den riktigt glada överraskning kom dock när ett grannpar som fått syn på polisen kom ut på parkeringen. Dom hade varit vakna natten mellan söndag och måndag, och sett allting! Jag ska inte röja några detaljer, men dom kunde ge polisen en hel del intressanta uppgifter. Om ni som ligger bakom attentatet läser detta, kan jag bara upplysa er att nu så är det och dags att börja oroa sig.

Hallands Nyheter har skrivit om händelsen, och jag har även blivit intervjuad i Expressen. Deras artikel dyker upp någon gång under natten eller morgonen.

Uppdatering: Expressens artikel finns nu att läsa i nätupplagan. Det verkar dock ha smugit in sig några sakfel. Främst då att jag skulle kört på motorvägen. Tack och lov befann jag mig bara på Västkustvägen där hastighetsgränsen är satt till 70 km/h. Hade jag legat i 110 km/h på motorvägen, då hade det kunnat sluta riktigt, riktigt illa.

tisdag, oktober 20, 2009

Sabotage av bilen!

När jag skulle köra till gymmet igår märkte jag snabbt att det var något fel på min bil. Den lät konstigt, den vibrerade och styrningen kändes inte som den skulle. Jag förstod att något fel och körde in på första bästa parkeringen och lät bilen stå där över natten.
Idag ringde jag Citroën som skickade över en bärgningsbil. Bärgaren tittade snabbt på bilen och kunde konstatera vad som var fel: Någon hade skruvat bort tre av fyra bultar på samtliga fyra hjul, och mitt högra bakdäck höll på att ramla av! Stöldförsök gissade han, jag är dock inte lika säker. Hans teori kan väl stämma, men det kan lika gärna vara ett politiskt attentat, syftandes till att ett av hjulen faktiskt skulle ramla av så att jag skulle komma att skadas i en trafikolycka.
Jag kommer göra en polisanmälan imorgon.

måndag, oktober 12, 2009

Negativt besked från PO


Fick i fredags svar från Pressombudsmannen angående min anmälan mot Aftonbladet. Och enligt honom är det tydligen helt i sin ordning att oppositionella utmålas som brottslingar och extremister.
Tack för ingenting.

onsdag, oktober 07, 2009

Vi har rätt, de andra har fel

Aftonbladet rapporterar att en FN-rapport visat att invandring är jättebra för allt och alla.
... och Mattias Karlsson motbevisar med lätthet dessa påståenden.
"Tough luck" säger jag till alla politiskt korrekta bloggare som ägnat de senaste två dagarna att skrocka över hur det nu skulle vara bevisat att vi i SD har fel.

Intervjuad i Varbergsposten angående PO-anmälan


Andra bloggar om: , ,

tisdag, oktober 06, 2009

S-affisch: Allah ska med!


Nästa år är det val igen, och det driftiga folket på Flashback har varit vänliga nog att hjälpa vänsterkartellen med lite roliga valaffischer. Dessa kan beskådas här. Blev så pass inspirerad att jag snickrade ihop bilden. För den som inte minns det så så gick sossarna till val under parollen "Alla ska med" 2006, jag tycker dock det här är en bättre beskrivning av deras faktiska politik.

söndag, oktober 04, 2009

När är det dags för en tredje omröstning på Irland?


Häromåret höll Irland folkomröstning om Lissabonfördraget där folket röstade nej. Nu i dagarna höll man en ny omröstning om exakt samma sak och folket röstade ja. Nu undrar jag när omröstning nummer tre ska äga rum. För jag antar att det är bäst av tre som gäller, annars förstår jag inte varför man ens höll en andra omröstning?
Men det kanske någon EU-federalist kan förklara för mig?

torsdag, oktober 01, 2009

Ny rekordmätning


Saxat från SD-Kuriren:
"Sverigedemokraterna erhåller 5,9 procent i septembermätningen från Sentio Research och når därmed sitt högsta resultat någonsin i en opinionsundersökning."

Trevligt värre. Jag hyser inga som helst tvivel på att vi kommer in i riksdagen nästa år.