söndag, juli 26, 2009

Om Islam & gravskändning

Den alltid lika utmärkta bloggen Every kinda people har publicerat ännu ett läsvärt inlägg. Klicka nedan för att läsa det.

Satanisk dödskult

tisdag, juli 07, 2009

Dåligt HDI i muslimska länder

Sierra Leone -världens eländigaste land enligt HDI

Vet du vad HDI är för något? Det visste i alla fall inte jag förrän till för ett par timmar sedan. HDI är en förkortning som står för "Human Development Index", och är ett sätt att mäta välstånd i olika länder. Till skillnad från BNP tar man även med livslängd och utbildningsnivå för att få en mer komplett bild. Kort sagt kan man säga att ett HDI visar hur "bra" ett land är. Och om man ska lita på HDI så verkar inte Islam och välstånd gå ihop.

På topp 10-listan återfinns inte ett enda land där Islam är den största religionen. Japan kniper åttondeplatsen, utöver det så är det uteslutande kristna, västerländska stater i topp. Bästa muslimska stat är Brunei som hamnar på plats 27. I botten återfinns det å andra sidan desto fler muslimska länder. Av de 10 lägst rankade staterna är Islam största religion i fyra. Utöver det bör man ha i åtanke att muslimska stater som Somalia, Västsahara och Afghanistan inte finns med på listan på grund av att nödvändig information saknas. Alla tre är tänkbara kandidater till bottenlistan. Lägg sedan också till det faktum att att välfärden i flera muslimska länder som återfinns högre upp på listan är ett direkt resultat av kortsiktig exploatering av naturresurser (olja) som säljs till rika industriländer. När oljan är slut eller inte längre efterfrågas kommer dessa länder rasa enormt i HDI-rankningen.

Som sagt: Islam och välfärd går inte ihop.

Andra bloggar om:
, , ,

måndag, juli 06, 2009

"Arab Festival 2009: Sharia in the US"Andra bloggar om: , , ,

Dom tar visst våra jobb -titta bara!

Det finns de som brukar hävda att "de tar våra jobb" bara är en främlingsfientlig myt. De borde ta och läsa Dagens Samhälle:

"Under ett seminarium i samband med Almedalsveckan presenterade kommunstyrelsens ordförande Anders Lago (S) satsningen. Kommunens bolag Telje AB bildar tillsammans med byggjätten Peab ett gemensamt bolag som ska få drygt 100 anställda.
En tredjedel av de anställda ska vara nu arbetslösa byggnadsarbetare, som bland andra Peab sagt upp tidigare. Två tredjedelar ska vara invandrare och nyanlända. Södertälje har de senaste åren tagit emot 8 000 flyktingar, de flesta från Irak. Arbetslösheten bland dem är mycket hög."

Det ska givetvis stå invandrarna fritt att söka dessa jobb, men det enda rimliga är att de ges till dem med de bästa kvalifikationerna, allt annat är etnisk diskriminering, något jag trodde var olagligt.

Andra bloggar om: , , ,

torsdag, juli 02, 2009

Insändare: Höjning för politiker, säkning för pensionärer

Följande Insändare har skickats till HN.

Nästa år kommer pensionen i Sverige att sänkas med 4 %. Orsaken sägs vara den svaga ekonomin, att det finns inga pengar. Något som det däremot verkar finnas pengar till är politikerlöner. Regeringen får inga sänkta löner, tvärtom kommer deras löner att HÖJAS med 4 %. Tydligen anses statsråd som redan idag har en lön på över 100 000 kronor i månaden ha ett större behov av påökt än våra fattigpensionärer.
Kanske något att ha i åtanke när ni går till valurnorna nästa höst?

Erik Hellsborn, Sverigedemokraterna i Varberg

Andra bloggar om:
, , , ,