fredag, maj 29, 2009

Piraternas viktigaste fråga: Mångkultur


Jag vill bara rekommendera alla mina besökare att läsa Mattias Karlssons senaste bloggpost om Piratpartiet.

Om piratpartister och fakta


Som ni kan se så är gör hellre PP avkall på sina påstådda kärnfrågor än samarbetar med nationalister. Dom skriver svart på vitt att fortsatt massinvandring och mångkultur är viktigare än integritet och fri kultur.
Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Piraterna är inget annat än etablissemangets nyttiga idioter.

Andra bloggar om: ,

torsdag, maj 28, 2009

Bokbord och torgmöte


Det här har varit en dag i aktivismens tecken för undertecknad. SDU:s valturné skulle komma till stan i form av William och Louise från styrelsen. Dagen började bra, då "sångfågeln från Borås" hade försovit sig och missat tåget till Varberg. Således blev vi en timme försenade, något som låter som värre än vad det faktiskt var. För när vi väl var på plats på Peder skrivares gymnasium för vårt bokbord visade det sig att inget av de andra partierna hade dykt upp ännu. Således fick vi lite egen tid med eleverna innan riksdagspartierna minus (v) och (mp) dök upp.
Mest av dem märktes helt klart Moderaterna när helt kompani uppklädda MUF-are dök upp med buller och bång utrustade med eu-flagga, stereo och mer kampanjmateral än de någonsin skulle kunna behöva. Att stereon inte tjänade något annat syfte än att överrösta dem själva insåg de snart och stängde av den. Även eu-flaggan skulle senare visa sig vara en dålig idé när den rasade ner tillsammans med hänganordning rakt i huvudet på tre överraskade ungmoderater. Ingen blev dock skadad som väl var.
Utöver det gjorde övriga partier inte så mycket väsen av sig under de första timmarna. Vårt bord var helt klart mer välbesökt än Folkpartiets, Centerpartiets och Kristdemokraterna. Allra ödsligast var utan tvekan Folkpartiets bord. Där fanns inte en enda människa, inte ens någon Folkpartist. En liberal var bara där och lade upp lite broschyrer på bordet, sedan försvann han spårlöst och syntes aldrig till igen. Sossarna och Moderaterna drog lite mer folk, med dem var nog "jämnstarka" vad det gällde uppmärksamhet. Vi fick både ris och ros från intresserade elever, men överlag var de flesta trevliga. Ett par riktiga stolpskott kunde dock också uppmärksammas. Däribland en ganska ilsken tjej med Afrikanskt ursprung som inte alls gillade budskapet "Ge oss Sverige tillbaka". Vi förklarade flera gånger att det handlade om att flytta tillbaka makt till Sverige från Bryssel, men det verkade inte riktigt gå in, hon var övertygad om att det var något rasistiskt. Det hela slutade med att hon skrek "Skaffa er en bättre politik!" innan försvann med största hast. En sådan människa kan man inte annat än skratta åt. Dock så sätter detta fokus på något jag tyckt redan innan, nämligen att det här kanske inte är vår mest lyckade slogan. Den ÄR lätt att missuppfatta.
Skolbesöket avslutades med en debatt där William förde vår talan, och gjorde ett mycket bra jobb. MUF-ordföranden Niklas Wykman deltog också och låter hälsa att alla som inte vill skicka svenska värnpliktiga till mellanöstern för att dö för Turkiets militära ambitioner motsätter sig alla människors lika värde. Så nu vet ni det. Debattens stora överraskning stod Centern för, som sa att det viktiga var att man röstade, även en röst på SD var bättre än ingen röst alls. Hoppsan! Något sådant har jag då aldrig hört från en etablissemangspolitiker förr.

Här kommer det förhoppningsvis läggas till en bild från torgmötet senare

När debatten var över var det dags för dagens andra och sista aktivitet, nämligen torgmöte nere i Brunnsparken. Även här gick det inledningsvis lite si så där. Det blåste ordentligt och det tog lite tid innan vi lyckades hitta en lösning som hindrade får flagga att blåsa omkull. När detta var löst dök nästa bekymmer upp, en knarkare som tydligen ville leka arga leken med William. Vi bad honom att flytta sig vilket han vägrade, varpå polisen fick leda bort honom. Efter detta förflöt dock torgmötet bra. En hel del flygblad delades ut och vi fick ganska bra respons. De obligatoriska medelålders "förståsigpå"-arna dök dock upp och bad mig "växa upp" och ta och resa lite i världen. Det där sistnämnda har jag faktiskt aldrig förstått. Tror de här människorna att man skulle få en mer positiv bild av islamisk kultur genom ett besök i Somalia och Irak eller vad menar de?

Jag hade hursomhelst det trevligt idag. Tack till William och Louise och välkomna åter.

Andra bloggar om: , , ,

söndag, maj 24, 2009

Kommentar till kvällens Agenda

För er som missade det så handlade kvällens Agenda bl.a. om "småpartierna" dvs SD, PP, och FI och våra satsningar inför EP-valet. SD representerades av vår förstakandidat Sven Olof Sällström som gjorde en helt okej insats. Piraternas Christan Engström finns det inte så mycket att säga om, han betedde sig som man kunde förvänta sig. Jag får rikta kritik mot debattledaren som tillät FI:s Gudrun Schyman att lägga sig i frågor riktade till de andra debattdeltagarna och därmed ta upp avsevärt mer tid än Sällström och Engström. Att vänsterfolk som Schyman har en översittarmentalitet är inget nytt, men en opartisk debattledare måste sätta ner foten mot sådant beteende.

Sven Olof Sällström (till höger) talar på ett torgmöte i Varberg tidigare i våras.

Marxistiskt maktmissbruk på Migrationsverket

Bild tagen från en gammal MUF-kampanj

Saxat från GP:
"Enligt Säpo arbetar en handfull aktivister med knytning till Antifascistisk aktion och Revolutionära fronten på Migrationsverket i Kållered. De antas ligga bakom rymningar och försök att hindra avvisningar. "

Detta stärker mig i min tro att folk på vänsterkanten medveten väljer att satsa på en karriär där dom får någon form av maktposition, som de sedan missbrukar för att föra sin politiska agenda. Förutom ovan nämnda exempel kan vi ta journalistkåren där det som genom en slump finns en klar övervikt av vänstersympatier, eller min samhälls-lärare från gymnasiet som redan under vår första lektion öppet deklarerade sitt stöd för stenkastarna i Göteborg.

Detta skulle också förklara varför vänsterfolk blev så upprörda över att SD fick plats i migrationsdomstolarna. Bara för att dom själva inte klarar av att vara opartiska, tror dom inte att vi kan det heller. Dom inbillar sig att att alla andra är lika ohederliga och omoraliska som de själva.

Andra bloggar om: , , , , , ,

lördag, maj 16, 2009

Serie: Den politiskt korrekta tystnaden


Ett verk av underskriven. Om det känns som om ni läst den förut beror det på att den är inspirerad av en annan fejkad serie från Nihilisternas hemsida. (Och nej, bara för att jag länkar till dem betyder det inte att jag stödjer allt de står för.)

Andra bloggar om: , , , , , , ,

fredag, maj 15, 2009

"Ungdomar gillar utmanarpartier"

Saxat från Hallands Nyheter:
"Små utmanarpartier är populära. Attityden mot invandring och dödsstraff är hårdare. Så brukar resultaten se ut vid skolval, enligt statsvetaren Henrik Oscarsson.
Henrik Oscarsson är docent i statsvetenskap vid Göteborgs universitet och har forskat kring opinionsbildning och väljarbeteende.
Han känner igen resultatet av HN:s enkätundersökning bland niorna, där Sverigedemokraterna blir det fjärde största partiet med sex procent av rösterna.
– Vid skolvalsundersökningar är det mycket expressiv röstning, och små utmanarpartier som Sverigedemokraterna brukar klara sig bra. Det beror mycket på att frågorna är hypotetiska, det är inte på riktigt och ingen kampanj har ägt rum. Ibland kan det också vara lite av busröstning, säger Henrik Oscarsson, som även framhåller att det kan handla om en slags protest. (...)

Erik Hellsborn, fullmäktigeledamot för SD i Varberg, gör en annan tolkning av partiets popularitet bland ungdomar.
- Unga människor är mer öppna för nya alternativ och sitter inte fast i gamla hjulspår. Att fler killar röstar på oss tror jag har med vår huvudfråga invandringen att göra; män har generellt sett en mer negativ inställning till invandringspolitiken än vad kvinnor har, säger Erik Hellsborn."

Andra bloggar om: , ,

onsdag, maj 13, 2009

Torgmöten i Falkenberg och Varberg

Idag kom SD:s torgmötesturné till Halland med möten i Halmstad, Falkenberg och Varberg i nämnd ordning. Mötet i Halmstad deltog jag inte på, då jag valde att prioritera utdelning av valtidningar denna förmiddag. En liten ursäkt till Halmstadfolket då jag faktiskt hade lovat att komma ner, men utdelning av valtidningar är trots allt viktigt också!

Resterande två möten deltog jag dock på. Nedan följer lite bilder från dessa.

Falkenberg
Torgmötesgruppen gör sig redo att starta på Rörbecksplatsen i centrala Falkenberg.

Bland åhörarna fanns såväl mångåriga medlemmar som journalister och intresserade väljare.

Louise Erixon från ungdomsförbundet delar ut valfoldrar till förbipasserande.

SD-Falkenbergs ordförande Lars-Erik Persson tillsammans med Jimmie Åkesson.

Varberg
Sven-Olof, Jimmie och Erik A på plats i Brunnsparken. (Ja, vi har faktiskt en sådan i Varberg också)

Martin delar ut valfoldrar.

Ett drygt 20-tal personer, främst ungdomar, följde mötet från början till slut.


Ett stort tack till torgmötesgruppen samt alla medlemmar och sympatisörer som slöt upp denna dag, och gjorde dagens möten till så lyckade och trevliga evenemang.

Andra bloggar om: , , ,

tisdag, maj 12, 2009

Mitt resultat i valkompassen


Ingen överraskning där.

måndag, maj 11, 2009

SD -fjärde störst bland niorna


I förmiddags blev jag uppringd av en journalist från HN. Hon ville ha en kommentar till det skolval som tydligen hade hållits nyligen där SD fick 6 % av rösterna och därmed blev fjärde största parti bland Hallands nior, efter (s), (m) och (mp). Det var självklart roligt att höra. Nästan lika roligt var att Vänsterpartiet bara hade kammat en en ynka procent. Ingen vänstervåg här inte.

Andra bloggar om: , , , ,

Insändare: Nej till turkiskt EU-medlemskap

Följande insändare har skickats till HN.

Nej till turkiskt EU-medlemskap

Det är nu mindre än en månad kvar till 7 juni då vi ska gå och rösta i valet till Europaparlamentet och debatten kring diverse frågor har börjat ta fart. En fråga som dock inte fått den uppmärksamhet som den förtjänar är frågan om ett turkiskt EU-medlemskap. Sveriges två största partier, Socialdemokraterna och Moderaterna vill gärna utmåla sig som varandras politiska motpoler, men i den här frågan är de överens. Båda är öppna för att släppa in Turkiet i EU, det vill dock inte vi i Sverigedemokraterna.
Turkiet är inte en del av Europa, varken historiskt, kulturellt eller geografiskt. Det muslimska Turkiet har både i nutid och historiskt visat på bristande respekt för demokrati och mänskliga rättigheter. Vid ett inträde skulle Turkiet bli EU:s näst största land efter Tyskland och därmed få mycket stort inflytande över politik och lagstiftning i hela Europa. En skrämmande tanke.
Det är dock inte allt. Om Lissabonföredraget (som både socialdemokraterna och moderaterna stöder) går igenom blir alla EU-länder skyldiga att stödja varandra i militära konflikter. Turkiet är beläget i en mycket instabil region och gränsar till bl.a. Irak, Iran och Syrien. Vid ett EU-medlemskap riskerar alltså unga svenskar att bli skicka till mellanöstern för att strida och dö för Turkiets militära ambitioner!
Sist men inte minst får man inte glömma den fria rörligheten i EU. Ett turkiskt medlemskap skulle ge över 70 miljoner muslimer rätt att fritt invandra och bosätta sig i Europa.
Av dessa anledningar motsätter sig Sverigedemokraterna ett turkiskt medlemskap.

Erik Hellsborn, Sverigedemokraterna i Varberg

Andra bloggar om:
, , , ,

Etniska konflikter i Västerbotten

Saxat från Aftonbladet:
"En lynchmobb attackerade flyktingfamiljerna. 46 invandrare evakuerades med bilkonvojer mitt i natten. (...) Enligt polisen startade allt med att en ung svensk flicka misshandlades av en man med invandrarbakgrund i början av förra veckan."

De lokala politikerna säger sig vara fullständigt oförstående för hur något sånt här kunde hända. Undrar varför. Etniska konflikter, eller raskravaller som Aftonbladet väljer att kalla det är oundvikligt i ett mångkulturellt samhälle. Kommunalrådet Johan Söderling säger sig vilja ha en snabb lösning på problemet. Ledsen Johan, men någon sådan finns inte. Den enda fungerade lösningen är att du kontaktar dina partikamrater i riksdagen och ber dem sätta stopp för det mångkulturella samhällsprojektet. Snabbt lär det inte gå, men det är det enda som kommer fungera på lång sikt.

Etniska konflikter på annat håll, närmare bestämt engelska Oldham.

Andra bloggar om: , ,

söndag, maj 10, 2009

Oskorei om Marteus

Bloggaren Oskorei publicerade idag ett underhållande inlägg om Expressens politiskt korrekta nickedocka Ann-Charlotte Marteus.

"Ann-Charlotte Marteus är på många sätt själva urtypen för den duktiga politiskt korrekta skribenten, skribenten vars artiklar många gånger är så förutsägbara att de lika gärna kunde ha satts ihop av en dator. Hennes negativa relation till Sverigedemokraterna gränsar till besatthet, och hon har bland annat föreslagit att radioprogrammet Ring P1 skulle läggas ner när det gav utrymme även för invandringskritiska lyssnares röster."

Klicka här för att läsa hela inlägget.

Andra bloggar om:
, ,

lördag, maj 09, 2009

Ung Vänster är rädda för motargumentFilmen ovan är uppladdad av Ung Vänsters Södermanlandsdistrikt och visar hur man stör en flygbladsutdelning anordnad av MUF. Först så blev jag arg över vad jag såg, men efter att ha låtit det jag sett sjunka in finner jag snarare det hela ganska komiskt. Hur dålig tro på sina egna argument måste man inte ha när man känner sig tvungen att bokstavligen slita sina motståndares blad ur händerna på de väljare som just tagit emot dem? Ungkommunisterna är uppenbarligen på det klara med att folk inte köper deras argument när det finns alternativ, därför måste de undanröja alternativen.
Och just det, behöver jag nämna att dom inte släpper igenom några kritiska kommentarer?

Patetiskt.

Andra bloggar om: , , , , ,

torsdag, maj 07, 2009

"Crazy horse" vill hindra SD från att debattera

Saxat från Politikerbloggen:
"Tidigare SSU-ordföranden Anna Sjödin, i dag rektor på Vindelns folkhögskola i Umeå, stoppade Sverigedemokraternas medverkan i en debatt inför EU-valet.
- Rasistiska partier har inte i ett demokratiskt samhälle att göra, säger Anna Sjödin till Västerbottens-Kuriren."

Den påstådda antirasisten Anna Sjödin är sedan tidigare mest känd för att ha startat slagsmål på stockholmspuben Crazy horse och kallat en av vakterna för "jävla svartskalle".

Andra bloggar om: , , , ,