söndag, augusti 31, 2008

Det existerar bara en legitim Koreansk stat


I dagarna firar Nordkorea sin 60-årsdag, något som SKP uppmärksammat på sin partiblogg. Jag postade en kommentar, som jag även publicerar här nedan för att klargöra min uppfattning om situationen i Korea.


"Det existerar bara en legitim Koreansk stat och det är Sydkorea. Medan Koreas södra delar efter WW2 befriades av USA och blev en självständig stat som utvecklats i god demokratisk anda, fick folket i landets norra del se en imperialistisk förtryckare bli utbytt mot en annan när Sovjet med våld grep makten och tillsatte en regering av kommunistiska nickedockor. Nickedockor vars icke-demokratiskt tillsatta efterträdare fortfarande bedriver tyranni mot befolkningen. Det enda rimliga alternativet är att dessa despoter avsätts och dess befogenheter tillfaller den lagliga regeringen i Seoul."


Andra bloggar om: , , ,

onsdag, augusti 27, 2008

Insändare: Dags för en värdig äldrepolitik

Härom veckan blev jag uppringd av en äldre herre på partitelefonen. Han berättade att han hade röstat på oss i senaste valet, men önskade att vi skulle sätta större fokus på äldrefrågorna, något som låg honom varmt om hjärtat. Jag lovade att författa en insändare i ämnet, och här har ni den:


Dags för en värdig äldrepolitik

Det kan inte vara lätt att vara pensionär i dagens Sverige. Medan realinkomsten för förvärvsarbetare ökat med 40 % under de senaste 15 åren har pensionerna i princip legat stilla och bara ökat med
0,1 %. Faktum är att tusentals svenska pensionärer som arbetat och slitit hela sitt liv idag tvingas försörja sig på en pension som inte bara ligger under socialbidragsnormen, utan även är lägre än det så kallade ”äldreförsörjningsstöd” som staten betalar ut till äldre invandrare som aldrig arbetat en enda dag i Sverige. Vi Sverigedemokrater tycker detta är skamligt. Vi vill att pensionerna höjs, framför allt för de som har det allra sämst ställt. Vi vill även införa ett förbud mot åldersdiskriminering, något som redan är förbjudet i de flesta EU-länder men full lagligt i Sverige. Sist men inte minst vill vi införa en Pensionärsminister som ser efter våra äldres intressen och försäkrar att de aldrig kommer i skymundan.
Det är hög tid att våra äldre får den respekt de förtjänar.


Erik Hellsborn, Sverigedemokraterna i Varberg


Andra bloggar om: , , ,

söndag, augusti 24, 2008

Motion om kameraövervakning

Jag har lämnat in en motion till fullmäktige om kameraövervakning av centrum. Motionen kan läsas i sin helhet på Varbergs lokala SD-sajt.

http://www.sverigedemokraterna.se/varberg/

onsdag, augusti 13, 2008

Nu får ni allt ta och lätta på plånboken!


Sitter med senaste numret av SD-Bulletinen bredvid mig. En sak som sällan är rolig att läsa där är rapporten om frivilliga bidrag till valfonden. Under juni månad som redovisades i detta nummer uppgick dessa bidrag sammanlagt till 33 630 kr. Om vi slår ut det på de 3227 medlemmar vi hade vid den senaste sammanräkningen betyder det att varje medlem i genomsnitt skänkte 10,42 kr under juni. Om vi räknar bort SD-Kalmars bidrag på 10 000 kr blir siffran
7,32 per medlem. Det är riktigt dåligt tycker jag.


Bland bidragsgivarna hittar ni mitt namn bland de som är uppskriva på autogiro. Via autogiro har jag varje månad i typ 3-4 års tid bidragit med en femtiolapp till valfonden. Denna trots allt ganska blygsamma summa berodde på att jag länge var timvikarie utan säker inkomst. Nu när jag blivit fastanställd har jag dock höjt mitt bidrag till 200 kr i månaden. (Egentligen blev jag fastanställd för över ett år sedan. Att jag inte höjde förrän nyligen beror på ren lathet.) Tänk vilka summor det hade kunnat bli om alla våra medlemmar skänkte 200 i månaden. Nu förstår jag givetvis att det inte är realistiskt. Studerande, arbetslösa, ensamstående föräldrar och fattigpensionärer har kanske inte den möjligheten. Dock så finns det utan tvekan många sverigedemokrater runt om i landet som gott kunde kosta på sig att skänka en slant emellanåt. Låt säga att vi kunde får halva medlemskåren, 1614 personer att skriva upp sig på 200 kr i månaden. Det skulle bli 322 800 kr varje månad. Räknat på ett år blir det
3 873600 kr. Ingen dålig summa!


I och med framgångarna i kommunvalen 2006 och de kommunala bidrag vi fick som en följd av dessa har visserligen behoven av enskilda bidrag minskat, men de har absolut inte försvunnit. Så kom igen, ta och lätta på plånboken. Sverige är värt att rädda!


Klicka här för att komma till Riksdagsfonden


Andra bloggar om: ,

lördag, augusti 09, 2008

...och ännu en

Knappt han jag posta mitt förra inlägg förrän jag snubblade över ännu en artikel om en upprörd och kränkt stackars muslim. Den här gången var det en riktig höjdare, nämligen Abd al Haqq Kielan (f.d. Leif Karlsson), som var arg. Saxat från Kvällsposten:
”Ett svårslaget rekord i dåligt omdöme och ett antimuslimskt påhopp. Så kommenterar Abd al Haqq Kielan, ordförande i svensk islamisk samling, om Lindbergs polisanmälan.
- Hon borde överväga om hon kan sitta kvar som riksdagsledamot för folkpartiet, säger han.”


Vad det handlar om är alltså att den folkpartistiska riksdagsledamoten Camilla Lindberg fått smaka på baksidan av den mångkultur hennes eget parti så varmt förespråkar i form av en stulen plånbok. Mannen som stal plånboken hade innan stölden uppgett sig vara muslim, något som Lindberg också berättade för polisen. Och det var allt som behövdes för att ”de kränktas kör” skulle ta sig ton. De flesta håller nog med mig att man vid en anmälan ska ge polisen all information man har för att underlätta deras arbete, dock inte Leffe Quisling. Han tycker att ett detaljerat signalement är kränkande och tydligen mer allvarligt än att en sketen kafir blivit bestulen på sin plånbok.


Ett par frågor väcks i mitt huvud.
1. Hur hade Leffe Quisling resonerat om det varit en muslimsk politiker som blivit bestulen av en icke-muslim? Något säger mig att anklagelser om rasism hade duggat tätt.
2. Den tjuvaktige muslimen erbjöd sig att lämna tillbaka plånboken i utbyte mot en VIP-biljett till Pride. Vad skulle han på Pride att göra? Cutta svennebögar kanske?


Andra bloggar om: , , , ,

Ännu en muslim som det är synd om

Saxat från NSD:
”En 28-årig asylsökande man orsakade tumult i Luleå tingsrätt på fredagen.
Mannen, som är åtalad för nio brott, började med att spotta sin försvarare i ansiktet. Efter spottloskan kastade han av sig skorna och skrek till rätten att han måste få tvätta händerna och sedan ville han be.
Den asylsökande mannen menade att hans försvarare, advokat Lars Grönberg, inte skulle tala i hans ställe, han ville ha en muslimsk försvarare.
- Varför ska han få betalt för att skicka mig till helvetet, sade mannen som hellre ville föra sin egen talan.”


Stackars människa. Klart att samhället måste tillhandahålla advokater med den rätta tron. Klart att rättegången måste pausas så att den åtalade kan be till sin mångud.
Vi får hoppas att Mahmoud Aldebe och Kurdo Baksi kommer till undsättning nu när Centrum mot rasism är ute ur leken.


Andra bloggar om: , , ,

onsdag, augusti 06, 2008

Insändare: Vad i vår politik är fel?

Vad i vår politik är fel?

Replik till Christer Bergendahl (m) HN 5/8

Christer Bergendahl påstår att jag för ett ”märkligt resonemang”, frågan är då vad han själv gör. Som jag nämnde redan i mitt förra inlägg har Bergendahl inte med så mycket som en stavelse kritiserat innehållet i vår faktiska politik. Allt han har förmått att göra hittills är att presentera enskilda meningar från vår hemsida och påstå att språkbruket skulle vara bevis för extrema åsikter. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Det är politiken och sakfrågorna som räknas. Därför tycker jag att det är glädjande att Bergendahl avslutar sitt inlägg med att efterfråga vad för åsikter jag och mitt parti står för. Nu kanske vi ÄNTLIGEN kan få igång en seriös debatt om faktisk politik.


För att svara på frågan så är stora delar av Sverigedemokraternas invandringpolitik (för jag antar att det är där skon klämmer för Bergendahl) redan regeringspolitik i flera europiska länder. Vi anser att invandringen under de senaste decennierna varit allför omfattande och behöver minskas kraftigt. Hellre än att ta hit dem, vill vi hjälpa utsatta människor direkt på plats med ett höjt bistånd. (Moderaterna sänkte biståndet till tredje världen efter att ha vunnit valet.) Vi tycker att invandrare som vill bosätta sig i Sverige ska ta seden dit de kommer och att de invandrare som begår grova brott ska utvisas. Vad av detta är det du tycker är så väldigt fel, Christer?

Erik Hellsborn, Sverigedemokraterna i Varberg


Andra bloggar om:
, , ,