tisdag, juli 29, 2008

Insändare: Bergendahl undviker sakfrågorna

Bergendahl undviker sakfrågorna

Replik till Christer Bergendahl (m) HN 29/7

Christer Bergendahl har nu på mindre än en veckas tid presterat två stycken debattinlägg där han angriper Sverigedemokraterna. Märkligt nog har han ännu inte med så mycket som en endaste stavelse kritiserat innehållet i vår faktiska politik. Hela Bergendahls argumentation går istället ut på att dra upp enskilda citat eller meningar från partiets hemsidaför att sedan säga att han tycker det låter som någonting som en nazist skulle kunna säga/skriva. Den sortens argument är för mig väldigt svåra att ta på allvar. Jag står fast vid vad jag skrev i mitt första inlägg: Ska man debattera med en meningsmotståndare hör det till god ton att man kritiserar de åsikter som motståndaren faktiskt har, inte som Bergendahl gör, försöka klistra på motståndaren åsikter som denne inte alls står för. Att kalla detta sätt att föra debatt på för ohederligt och ohyfsat gör jag gärna, för det är precis vad det är. Att Bergendahl helst vill undvika en debatt om sakfrågorna är för mig tydligt. Men varför? Kan det vara så att han fruktar att han inte kan vinna i en saklig debatt?

Erik Hellsborn, Sverigedemokraterna i Varberg

Andra bloggar om: ,

torsdag, juli 24, 2008

Insändare: Sverigedemokraterna är ett demokratiskt parti

Sverigedemokraterna är ett demokratiskt parti

Replik till Christer Bergendahl (m) HN 24/7

Ska man kritisera ett konkurrerande parti tycker jag att det hör till god ton att man kritiserar det som partiet faktiskt står för, något som Christer Bergendahl dock inte verkar hålla med om. Större delen av Bergendahls artikel ägnas åt att förklara hur hemskt andra världskriget och nazismen var (som om HN:s läsare inte redan visste det) för att sedan använda detta för att kritisera Sverigedemokraterna. Hans koppling? En sverigedemokratisk lokalpolitiker i småland har använt ett språkbruk som Bergendahl tycker påminner om nazisternas. Sverigedemokraterna är ett demokratiskt parti, som klart och tydligt tar avstånd från alla odemokratiska strömmingar. Att som Bergendahl gör, försöka övertyga väljarna om motsatsen med ett löstyckt citat från en enskild kommunpolitiker är både ohederligt och ohyfsat. Och med Moderaternas egen historia, vilken inkluderar såväl ett öppet Hitlervänligt ungdomsförbund och som riksdagsledamöter som oroade sig över ”judeproblem” är Christer Bergendahl knappast rätt man att sprida dåligt underbyggda anklagelser om nazism omkring sig.

Erik Hellsborn, Sverigedemokraterna i Varberg


Andra bloggar om:
,

tisdag, juli 22, 2008

Obefintlig diskriminering av invandrare

Saxat från Aftonbladet:
"I dag blir jag upprörd när jag tänker på den felaktiga bild som den intellektuella klassen pumpar ut om det rasistiska Sverige, eftersom det rent objektivt är kraftigt överdrivet.
Man kan nämligen vetenskapligt mäta diskriminering på arbetsmarknaden. Detta sker genom att forskare ansöker om jobb i brev underskrivna med svenskt respektive utländskt namn samt genom att skådespelare med olika bakgrund söker jobb via telefon och personliga intervjuer.
När International Labour Organization nyligen utförde sådana experiment i Sverige fann man att invandrarna har svårare att få jobb som de söker via brev. Men skillnaden är marginell när jobbansökan sker via telefon. Det var få i studien som nådde fram till intervjuer, men där skedde urvalet faktiskt till invandrarnas fördel."


Andra bloggar om: , ,

måndag, juli 21, 2008

Femman slår ett slag för den politiska korrektheten

Det är Pride den här veckan, något som Femman firar med att vara lite extra politiskt korrekta. Tidigare ikväll sändes första avsnittet av ”Rick & Steve: The happiest gaycouple in the world.” Serien som utspelar sig i en gullig legoliknande stad, bebodd av gulliga legoliknande människor handlar om det blandetniska gayparet Rick & Steve. Med i serien finns också deras vänner: Ett lesbiskt par, samt en gammal, hivsmittad, rullstolsbunden gubbe och dennes unga ”boytoy”. I det halvtimmeslånga avsnittet han vi få stifta bekantskap med en rad trevliga företeelser såsom porrsurfning, djursex, transvestiter, besök på gayklubb samt skämt om kiss- och bajssex. Jag antar att det är sånt här som skulle vara standard i Bolibompa om Suzanna Osten och Grön Ungdom fick bestämma.


Därefter följde det program som är på just nu: ”Queer as folk”. En mer vuxen serie som handlar om ett gäng homos och deras glamorösa liv, vilket inkluderar knark, vuxna män som sätter på 15-åriga pojkar samt en nostalgisk historia om det första bögsexet vid 12 års ålder med den stora, håriga gympaläraren.


Leve Kanal 5! Godhetens och den politiska korrekthetens väktare.


Andra bloggar om:
, , , , ,

torsdag, juli 10, 2008

Ny omröstning

Min senaste omröstning har legat uppe ett bra tag, så nu är det dags för en ny. Egentligen så är det kanske fel att kalla det för en omröstning, en enkät är nog en mer korrekt beskrivning den här gången. Oavsett vilket så hittar ni den i högermenyn, så ta och svara på en gång vetja!
Om ni är intresserade av resultatet från den förra omröstning kan detta skådas nedan.

onsdag, juli 09, 2008

Göran Hägglund pratar strunt


Idag talade Kristdemokraternas partiordförande Göran Hägglund i Almedalen, vilket vi kan läsa om i bl.a. Dagen. Förutom att tala om familjepolitik så passade han på att ge SD en känga, och där var det framför allt två saker jag reagerade på.


1. Hägglund påstår att SD varit tvungna att införa förbud mot nazistuniformer på våra partimöten
Dessa ”nazistuniformer” utgjordes i själva verket av kängor och bombarjackor som bars av de skinnskallar som ofta dök upp när SD anordnade demonstrationer i början av 90-talet. Syftet med detta förbud var att göra klart för skinnskallarna att de inte var välkomna. Att göra som Hägglund och ljuga ihop att det handlade om nazistuniformer och dessutom försöka använda våra vårt arbete för att få bort extremisterna mot oss är riktigt lågt.

2. Hägglund påstår att Sverige aldrig har varit ett homogent land
Inte? I jämförelse med vadå frågar jag mig då. Som jag nämnde redan i gårdagens postning har Sverige som en följd av vårt geografiska läge alltid varit ett mycket homogent land. Den som är av en annan uppfattning får gärna nämna några länder nere på kontinenten som har en mer homogen befolkning.


Uppdatering kl 00.43: Jaha, han påstod tydligen också att Jimmie Åkesson jämfört Zlatan med en legosoldat, samt att vi brukade göra ”hitlerhälsningar” på våra möten förr i tiden. Karln är ju mytoman! (länk)


Andra bloggar om: , , ,

tisdag, juli 08, 2008

Visst har vi anledning att vara stolta

”De första svenskarna var inte svenskar” är rubriken på en krönika skriven av en Eric Salmgren i dagens upplaga av Norrbottenskuriren. Min första tanke var att det återigen skulle vara dags för lite politiskt korrekt gallimatias om att samerna är vår ursprungsbefolkning och därmed mer svenska än oss svenskar. Jag fick delvis rätt i detta. Krönikan var sannerligen politisk korrekt, och visst nämndes samerna i den, även om det inte var där som fokus låg. Det som istället är Salmgrens huvudsakliga budskap är att det egentligen inte existerar någonting genuint svenskt, detta då Sverige befolkades utifrån när inlandsisen drog sig tillbaka. ”Kanske något för den invandrarfientliga att ta sig en rejäl funderare över.”


Tackför upplysningen, Salmgren, verkligen. Jag hade ingen aning om att den moderna människan härstammade från västra Afrika och därifrån spred sig över världen. Som den inskränkte sverigedemokrat jag är har jag alltid trott att de första svenskarna helt sonika ploppade upp ur hål i marken någonstans i Uppland, färdiga med vikingahjälm på huvudet och mjödhorn i handen.
Skämt åsido, i sak har Salmgren rätt i att de första ”svenskarna” inte var några svenskar, detta av den enkla anledningen att några sådana ännu inte existerade. Den skandinaviska halvön befolkades söderifrån av keltiska och ugriska stammar som integrerades med varandra och blev till ett nytt folk med egna etniska och kulturella särdrag, germanerna. Med tiden så utvandrade många germanska stammar från Skandinavien och bosatte sig i dagens Tyskland där de kom i kontakt med Romarna, vilka gav de områden som stammarna bebodde namnet ”Germania”, varifrån germanerna fick det namn vi känner dem under idag. Kvar i nuvarande Sverige blev två dominerande stammar: Svearna och Götarna vilka med tidens smälte samman och blev de första svenskarna.


Den Hunniska invasionen och Västroms fall på 400-talet gick antagligen ganska obemärkt förbi uppe i norden, men konsekvenserna blev desto större på kontinenten. Stora folkvandringar sattes igång och forna romerska provinser omvandlades till Germanska kungadömen. Britania blev saxiskt, och senare normandiskt territorium, i nordafrika bildades en Vandalisk stat, på Iberiska halvön bosatte sig Goter och Sveber och i Gallien upprättades det mäktiga Frankiska riket. Samtliga dessa folk var germaner och därmed från början skandinaviska utvandrare med samma förfäder som oss moderna svenskar. Sedan dess har givetvis svenskarna likt alla andra folk tagit in influenser utifrån, om än inte i den utsträckning som Salmgren tycks tro. Ett av de mer bisarra påståendena är att vårt språk skulle kommit utifrån. Så vitt jag vet härstammar det svenska språket från urgermanskan som talades av de tidiga germanerna, vilka hade sin hemvist på Jylland och i Götaland. Sedan dess har språken utvecklats i olika riktingar och bl.a. blivit till modern svenska, danska, norska och tyska, men även influerat engelskan och det latinska språket.

Och även om vi tagit in andra influenser är det säkert att säga att vi germaner i större utsträckning spridit vår egen kultur till övriga Europa än vad vi tagit in andra kulturer till vår egen. Detta gäller inte minst oss svenskar som tack vare vårt avskilda geografiska läge varit förskonade från de stora folkomflyttningar som drabbat Europa både under 400-talet men också senare. Detta har resulterat i att vi utan att ljuga kan säga oss vara del i ett av världens (eller i alla fall Europas) äldsta etniskt och kulturellt homogena folk. Det tycker jag är något att vara stolt över, oavsett vad oikofober som Eric Salmgren tycker om saken.

Läs också: Vad är svensk kultur?

Andra bloggar om: , ,

måndag, juli 07, 2008

Barnuppfostran här och där