måndag, maj 26, 2008

Jag har anmält Västnytt

Jag har ikväll skickat in en anmälan till Granskningsnämnden för radio och TV med anledning av intervjun med mig i Västnytt 22 maj.

söndag, maj 25, 2008

Lämpliga som poliser?Tycker du att grabbarna här ovan vore lämpliga att arbeta som poliser i Sverige? Det tycker i alla fall regeringens utredare (sidan 15):
”Vissa av de krav som gäller i dag vid antagningen till polisutbildningen kan emellertid slopas. Hit hör de nuvarande kraven på svenskt medborgarskap, de fysiska kraven (styrka, kondition och simning), de personliga egenskaperna (lämpligheten för polisyrket) och svenskprovet.”


Det är tokigt nog att folk utan medborgarskap, ordentliga språkkunskaper och nödvändig fysik ska utbildas till poliser, men allra värst måste ändå vara det strukna kravet på ” lämpligheten för polisyrket”. Det borde rimligtvis betyda att även nazister, islamister och vänsterextremister är välkomna i poliskåren så länge de är ostraffade och har ett b-körkort. Är det verkligen rimligt att anhängare av totalitära ideologier som med våld vill omstörta samhället ska kunna anställas för att försvara detsamma? Antagligen inte, men regeringens utredare tycker ändå att detta är en god idé då Genom att ta bort dessa krav bör skapas större förutsättningar att rekrytera kvinnor och personer med utländsk bakgrund. (sidan 16)


Där har vi anledningen. Den som trodde att jämställdhets- och mångfaldsflummet skulle upphöra vid regeringsskiftet misstog sig å det grövsta. Det ska uppenbarligen till ett Sverigedemokratiskt riksdagsinträdde för att se till att det är kompetens och lämplighet som avgöra vem som ska bli polis.


Andra bloggar om: , , ,

Arbetskraftsinvandring -inte för samhällsekonomin

Migrationsminister Tobias Bilström:
”Moderaternas argument för arbetskraftsinvandring har inte varit främst samhällsekonomiska, utan har byggt på dels företagens behov av arbetskraft som det idag inom vissa yrken och sektorer råder brist på och dels på vår grundsyn om att människor som vill arbeta bör vara välkomna till Sverige.”


Tack Billström! Tack för att du erkänner att regeringens politik snarare bygger på ideologiska floskler än ett faktiskt behov av arbetskraftsinvandring. ”Företagens behov”, jo, jag tackar. Företagens vilja att skapa lönedumpning menar du väl?


Andra bloggar om: , ,

fredag, maj 23, 2008

Intervjuad i Västnytt

Härom veckan blev jag intervjuad av Västnytt och igår kväll sändes reportaget.
Klicka här för att se det.
Jag är faktiskt mycket besviken på hur intervjun blivit klippt. Vi pratade i gott och väl tio minuter där jag svarade på de olika frågor jag fick. Det mesta av det jag sade klipptes bort, men något man valde att ta med är det enda tillfälle under intervjun där jag står svarslös under några sekunder. Vad tillför dessa sekunder av tvekan? Ger de tittarna en bättre uppfattning om vad SD vill och tycker? Nej, det gör de inte. Det enda förklarning jag kan se till att man prioriterade som man gjorde är att man medvetet är ute efter att framställa mig i dålig dager.
Att så var fallet blev än tydligare efter att ha sett Västnytts sena sändning. Där hade reportaget klippts ner ytterligare. Bl.a. var nu Gunnar Malmström helt bortklippt. Men de tysta sekunderna? Jodå, de var kvar. Om det här inte är dålig journalistik vet jag inte vad som är. Undrar om det är värt att lämna in en anmälan till pressombudsmannen eller någon liknande instans?

Andra bloggar om:
, ,

torsdag, maj 15, 2008

Insändare: SD ensamma om att värna om svenska arbetare

Min senaste insändare till HN blev publicerad, och med den ett direktsvar från Doris Gunnarsson. Jag har knåpat ihop en ny replik:


SD ensamma om att värna om svenska arbetare

Sverige behöver arbetskraftsinvandring hävdar Doris Gunnarsson. Jag håller inte med. Vi har inom Sveriges gränser redan tusentals och åter tusentals personer som antingen helt står utan arbete eller mot sin vilja bara arbetar deltid. Det rimligaste vore väl ändå vara att få dessa i arbete innan ny arbetskraft importeras? Ett vanligt påstående i debatten om arbetskraftsinvandring är att vi på grund av kommande pensionsavgångar behöver en ökad utomeuropisk invandring. Detta är dock allt annat än säkert. Under senare år har allt fler européer fortsatt att arbeta även efter att de fyllt 65. Samtidigt har vi faktorer på den svenska arbetsmarknaden som ingalunda talar för ett ökat behov av arbetskraft. Dels så flyttar många företag sin verksamhet till låglöneländer vilket gör att jobb i Sverige försvinner. Och dels så gör ny teknik hela tiden befintliga arbetstillfällen överflödiga. Och även om vi i Sverige, mot förmodan skulle hamn i ett läge där brist på arbetskraft stundar är invandring inte någon långsiktig lösning. På sikt blir även dessa invandrare gamla och behöver försörjas, och då vi i Sverige har mycket generösa regler för anhöriginvandring riskerar vi dessutom att få två föräldrar i pensionsålder med på köpet för varje arbetsför invandrare.
Att den borgerliga regeringen trots detta propagerar för ökad arbetskraftsinvandring beror som jag nämnde redan i min förra insändare, på att det är ett effektivt sätt att skapa lönedumpning för svenska arbetare. Att regeringen i viss mån får stöd för sin lönedumpningspolitik från socialdemokratin kan tyckas märkligt, men har sin grund i den radikala förändring som svensk socialdemokrati genomgick under Olof Palmes era. Per Albin Hansson och Tage Erlander skulle säkerligen vända sig i graven om de kunde se vad för politik deras efterträdare för idag.
Sverigedemokraterna är numera ensamma om att prioritera svenska arbetares intressen över globalisering och ideologiska floskler.

Erik Hellsborn, Sverigedemokraterna i Varberg


Andra bloggar om: , ,

lördag, maj 10, 2008

Goda tider för SD

Ibland är det riktigt trevligt att vara Sverigedemokrat, vilket de senaste dagarna visat prov på.
I torsdags publicerade SVT ett reportage om medlemsflykten från de politiska partierna. Sedan 1991 har andelen partipolitiskt bundna sjunkit från 9,3 % till 3,9 %, och trenden visar inga tecken på att avta. Samtidigt går SD mot strömmen och slog återigen nytt medlemsrekord i år.
Och i fredags så publicerade Skop sin nya mätning, där SD kammade hem 4,2 % av rösterna, också det ett nytt rekord.


Framtiden ser ljus ut för SD och för Sverige.

Sverigedemokraterna står idag starkare än någonsin förr.

torsdag, maj 08, 2008

Insändare: Arbetskraftsinvandring skapar lönedumpning

Min första insändare på ett bra tag har idag skickats till HN.

"Arbetskraftsinvandring skapar lönedumpning

Kommentar till Doris Gunnarssons ledarartikel 5/5

Doris Gunnarsson gläds i sin ledarartikel över den borgerliga regeringens planer på utökad arbetskraftsinvandring, vi inom Sverigedemokraterna har dock svårt att dela denna entusiasm. Vi anser inte att en ökad arbetskraftsinvandring är något som ligger i det svenska folkets intresse, tvärtom. Amerikanska studier visar att utbildningsnivån bland arbetskraftsinvandrare förvisso är hög, men att den ofta inte stämmer överrens med den kompetens som efterfrågas på arbetsmarknaden. Detta leder till att invandrarna börjar konkurrera med infödda svenskar om de jobb som inte kräver någon högre utbildning. Dessa invandrare är ofta beredda att arbeta för en lägre lön än vad de flesta svenskar är, vilket skapar en för svenskarna ogynnsam konkurrans. En konkurrans som skapar sämre löneutveckling och på sikt riskerar att leda till ren lönedumpning för anställda inom t.ex. bygg, industri och vård & omsorg. Denna utveckling är ännu inte lika långt gången i Sverige som i USA, mestadels tack vare att vi i Sverige har en betydligt starkare fackföreningsrörelse. Detta är dock på väg att förändras. Genom höjda avgifter till a-kassan har den borgerliga regeringen tvingat fram en omfattad medlemsflykt från facket och därmed allvarligt försvagat dess möjlighet att försvara arbetarnas intressen. Om utvecklingen fortsätter är det bara en tidsfråga innan vi befinner oss i samma läge som USA med sämre löner och rättigheter på arbetsplatsen som följd.
Detta är något som vi Sverigedemokrater starkt motsätter oss. För tillfället är ett nytt arbetsmarknadspolitiskt program under framtagning i partiet, och budskapet är klart och tydligt: Den svenska modellen ska försvaras och de svenska arbetarna skyddas från lönedumpning.

Erik Hellsborn, Sverigedemokraterna i Varberg"


Vissa kanske tycker att det är märkligt att jag försvarar facket med tanke på den kritik jag framfört tidigare, vilket också höll på att kosta mig mitt medlemskap i kommunal. Men man bör då ha i åtanke att min kritik mot LO aldrig har handlat om att jag motsätter mig iden med en stark fackföreningsrörelse. Min kritik har handlat om bristande interndemokrati samt ett missbruk av medlemmarnas pengar och beroendeställning.


Andra bloggar om: , , ,

måndag, maj 05, 2008

Bilder från SD:s riksårsmöte

Som bekant spenderade jag helgen på SD:s riksårsmöte uppe i Karlstad, och som utlovat kommer här lite bilder från helgen.

Torsdag Distrikt Syd hade fixat en buss så att alla ombud från Skåne och Halland skulle kunna åka upp tillsammans. Smålänningar var nog också välkomna, men av geografiska skäl tror jag inte vi hade några sådana ombord.

Fredag SD-värmlands distriktsordförande Runar Filper hälsar alla ombud välkomna.

Under jubel och applåder omvaldes Jimmie Åkesson till partiordförande av ett enigt riksårsmöte.

SD-Hallands fyra ombud: Ronny, Bernt, underskriven och Lasse.

Framåt kvällen intogs en mycket välsmakande buffé.

Mätta och belåtna återsamlades många av ombuden i mindre grupper för att diskutera kommande förhandlingar.

Lördag Under lördagen behandlades mötets mest omdebatterade fråga, förslaget till nya stadgar. Många av de stora elefanterna var upp i talarstolen, men även en del för mig nya ansiktet gav sig in i debatten, däribland Julia Kronolid

… och Daniel Assai.

På lördagskvällen dukades det upp för den traditionella SD-middagen.

Söndag Dagen startade betydligt tidigare än väntat då vi väcktes av brandlarmet och vi blev tvungna att utrymma hotellet. En första tanke var att AFA tuttat eld på hotellet, men det visade sig vara betydligt mindre dramatiskt än så, det var bara lite för mycket bacon-os i köket.

Hela dagens förhandlingar ägnades åt motioner. Här ses William Petzäll tala om sin motion om sänkt bensinskatt.

Och här ser vi Vladimir Zunkovic debattera religiösa friskolor.


Om du är mer intresserad av att få veta vad som faktiskt beslutades i helgen än av att titta på bilder så besök sverigedemokraterna.se


Andra bloggar om: ,

fredag, maj 02, 2008

Marteus - en riktigt vedervärdig skribent

Efter en rejäl hotellfrukost satte jag mig och läste gårdagens Expressen. Förutom ett smutskastningsrepotage mot SD av kommunisten Kenny Hjälte m.fl. fanns det även en krönika av den SD-fientliga Ann-Charlotte Marteus. För en gång skull var det inte SD hon ojade sig över, utan rubriken var "Wien -en riktigt vedervärdig stad". Det Marteus inte gillade med Wien var dels att det inte fanns något klotter (eller grafitti som hon kallar det), dels att folket där faktiskt verkar vara stolta över sin kultur och inte är rädda för att visa det. "Vedervärdigt" blev alltså Marteus kommentar tll detta.
Kanske inte så konsigt. Ogillar man försvararna av västerländsk kultur, så borde man väl även ogilla kulturen i sig?

torsdag, maj 01, 2008

Hälsning från Karlstad

Står just nu och skriver på Hotell Gustav Frödings gästdator. Har just tittat på Debatt på SVT tillsammans med ett 50-tal partikamrater. Jubel utbröt i resturangen när resultatet på tittarfrågan redovisades. 91 % höll med om påståendet att journalistkåren mörkar invandringsproblematiken.

Nu ska jag nog gå till sängs. Publicerar en längre RÅ-artikel med bilder när jag kommit hem till Varberg igen.