onsdag, mars 26, 2008

Brandbekämpning i "det nya Sverige"Nu för tiden är det inte alla som är lika tacksamma för det jobb brandkåren utför. I Malmö behöver man numera poliseskort när man ska släcka bränder i "vissa områden". Kan det vara Rosengård som åsyftas?

tisdag, mars 25, 2008

Schyman gör det igen

Vem minns inte Gudrun Schymans berömda ”Talibantal” där hon jämförde svenska kvinnors situation med situationen för kvinnorna i Talibanernas Afghanistan? Nu är det dags igen. I en debattartikel i dagens Expressen kritiserar Schyman Folkpartiets förslag om obligatorisk sexualundervisning för alla elever, inklusive invandrarflickor. Fru Schyman ogillar att samhället i allmänhet och Folkpartiet synnerhet verkar tycka att svenskar skulle vara mer jämställda än invandrare. Och så är det ju inte alls! ”… det handlar om samma unkna patriarkala strukturer” slår Schyman fast. Vilka dumheter! säger jag. Vi svenskar kan glädjas över att bo i ett av världens mest jämställda länder. Jag betraktar jämställdhet mellan könen som någonting positivt. Olyckligtvis fick vi feminism och genuspedagogik med på köpet. Jämställdheten ska försvaras, men feminismen och genuspedagogiken bör snarast förpassas till historiens sophög.


När Schyman kommer med utspel som de här visar hon med all tydlighet varför hon och flertalet andra feminister inte förtjänar att bli tagna på allvar. Dom slår sig stolta för bröstet och säger sig kämpa för kvinnans sak, men i slutändan så är de ändå trälar under den politiska korrekthetens principer. Att en genomsnittlig svensk familj är mer jämställd än en invandrad familj från t.ex. Somalia eller Irak begriper vem som helst, men det skulle Schyman eller hennes likar aldrig någonsin kunna erkänna. Att påstå att vi i Sverige/Norden/Västvärlden på något sätt skulle vara bättre än någon annan är ett absolut tabu. Enligt den politiska korrektheten är alla precis lika bra på allting. Möjligtvis kan man komma undan med att säga att vi blekansikten är lite stelare, tråkigare och töntigare än andra, men gud nåde dig om du skulle säga något liknande om någon annan folkgrupp.
Genom att jämföra jämställdhetens Sverige med patriarkala, medeltida invandrarkulturer omöjliggör sig Schyman och hennes FI som seriösa debattörer i jämställdhetsdebatten. Om de menade allvar med sitt prat om ett mer jämställt Sverige borde de börja med att ansluta sig till Sverigedemokraternas assimileringslinje. Som det är nu tycks de vara mer måna om Muhammeds och Alis rätt att behålla sin förlegade kvinnosyn.


Andra bloggar om:
, , , ,

måndag, mars 24, 2008

"Kristna förföljs i Londonistan"


Saxat från den utmärkta bloggen Every kinda people:
"I östra London krigar muslimer mot kristna i avsikt att förvandla området till en muslimsk "no-go area" för kristna. Präster och gudstjänstbesökare attackeras. Kyrkfönster slås sönder mitt under pågående gudstjänst under stridsropet "detta borde inte vara en kyrka, detta borde vara en moské". En präst blev misshandlad på sin kyrkogård och fick tillbringa tio dar på sjukhuset. ... En enkät bland Londons präster avslöjar att hälften av dem har blivit attackerade de senaste 12 månaderna."


Idag London, imorgon Malmö?


Andra bloggar om: , , ,

lördag, mars 22, 2008

Skillnaden mellan svensk och dansk massmedia


Fler teckningar finns att se hos MX Cartoons.

torsdag, mars 13, 2008

Medborgarkurs för invandrare? Ja tack!

Saxat från Expressen:
"På tisdagsmorgonen presenterade folkpartiets integrationsminister partiets nya förslag för att ställa krav på invandrare som kommer till Sverige.
Sedan tidigare finns det hårt omdebatterade språktestet – nu vill folkpartiet lägga till en medborgarkurs.
- Tanken är att alla nyanlända ska erbjudas detta. Den som vill bli svensk medborgare måste kunna uppvisa ett intyg på att man har gått denna kurs, säger Nyamko Sabuni vid en pressträff.
"


Ännu ett steg i rätt riktning. Folkpartiet har den helt klart bästa integrationspolitiken bland riksdagspartierna. Synd bara att deras invandringspolitik inte är lika bra.


Andra bloggar om: , ,

tisdag, mars 11, 2008

Bojkotta Hotell Gästis!

Är just hemkommen efter en lång planeringsdag med mitt arbete inom den kommunala hemtjänsten. För denna planeringsdag hade våra två enhetschefer hyrt en konferenslokal på Hotell Gästis, ett mysigt litet hotell nere vid Engelska parken. Jag var redan från början lite kritisk till att konferensen skulle hållas där. Evenemangshallen som kostat en väldig massa pengar att bygga går nu med förlust, och då kan man ju tycka att i alla fall kommunen själva borde vara solidariska nog att lägga sina möten där. Dock så ska det erkännas att Gästis hade en trevlig atmosfär och att maten vi serverades smakade gott. Men detta kan på långa vägar inte uppväga vad jag fick se när vi visades runt på hotellet när vårt möte var över. I källaren hade man anlagt ett ”Leninbad”. En anläggning som förutom bubbelpool och fotbad även inkluderade en byst och otaliga småbilder av Lenin, en tavla av Karl Marx och slutligen… och håll i er nu: En staty av Saddam Hussein i naturlig storlek! En av mina kollegor sade sig också ha sett ett portätt av Mao, men det missade jag. Illamåenden lät ju inte vänta på sig så jag lämnade badanläggningen snarast.


Om du någon gång skulle ha ärenden i Varberg råder jag dig att bojkotta Gästis och istället bo på något av våra andra fina hotell. Varberg är ju en bad- och kurortsstad så det finns gott om bad- och spaanläggningar som är minst lika fina som det på Gästis. Och en extra bonus på dessa ställen är att du kan bada utan att samtidigt behöva se idolbilder av marxistiska antidemokrater och massmördare vart du än vänder dig.


Andra bloggar om: , ,

fredag, mars 07, 2008

Så får vi till frivillig återvandring

Folkpartiet har de senaste dagarna fått utstå en hel del skäll för sitt senaste integrationspolitiska utspel. I korthet går detta ut på att föräldrar inte längre ska kunna kräva att deras barn ska slippa vissa delar av skolundervisningen, något som idag främst handlar om muslimska flickor som inte får delta i sexualkunskapen eller närvara på de gymnastiklektioner som hålls i simhallen. Hos övriga partier tycks stödet för förslaget inte vara särskilt starkt, och bland muslimerna hörs de sedvanliga klagosångerna.


Jag tycker dock att det är ett bra förslag. För Nyamko Sabuni och major Björklund kanske förslaget bara handlar om att hjälpa invandrarflickornas integration, men även ur ett nationalistiskt perspektiv finns det anledning att se positivt på det. Det gör det nämligen mindre attraktivt att bo i Sverige för muslimer som inte har något intresse av att assimileras. För låt oss se sanningen i vitögat, för att återskapa ett svenskt Sverige räcker det inte med att stoppa invandringen, vi måste också få de icke assimilerbara invandrarna att återvända hem. De flesta av dessa har emellertid medborgarskap och kan därmed inte bara visas på dörren. Något sådant skulle inte bara vara stridande mot de mänskliga rättigheterna, det är även tveksamt om det över huvud taget är praktiskt genomförbart. Och sist men inte minst tycker jag inte att det är moraliskt försvarbart att frånta någon sitt medborgarskap.
Det enda alternativet är då frivillig återvandring. Men ska någon sådan bli av måste det bli mindre attraktivt att bo i Sverige för dem som inte vill ta seden dit de kommer. Folkpartiets förslag bidrar till detta, men det är inte på långa vägar tillräckligt. Efter att vi kommit in i riksdagen 2010 tycker jag att SD bör driva följande frågor för att uppmuntra till återvandring:
*Förbud mot slöjor i skolan och på arbetsplatser som drivs av kommun, landsting och stat, samt låta privata arbetsgivare själva avgöra om de vill acceptera slöjor eller inte.
*Ingen specialkost för muslimska elever i skolorna.

*Inga skollov för muslimska helgdagar.

*Avskaffa hemspråksundervisning.

*Dra in alla bidrag till invandrarföreningar eller muslimska kulturföreningar

*Förbud mot fullskaliga moskéer.

*Verka för att alla skolavslutningar ska hållas i kyrkan.

*Inga separata badtider för kvinnor i de kommunala simhallarna.

(Lämna gärna kommentarer med fler förslag.)


Med detta gemfört, hur många tror att Mahmoud Aldebe eller hans gelikar skulle vilja stanna kvar i Sverige?


Läs mer:
Dagen: Muslimer upprörs av fp-förslag


Andra bloggar om: , , ,