fredag, februari 29, 2008

PK-knas i Karlskrona

Ibland (ganska ofta faktiskt) så begriper jag inte hur de politiskt korrekta tänker. Ta det här kivet nere i Karlskrona till exempel. SD och de politiskt korrekta har hamnat i luven på varandra om kommunens integrationsplan. SD är bl.a. motståndare till att tio stycken invandrare ska ges praktikplatser på tekniska förvaltningen då detta i praktiken är diskriminering av svenska sökande. Detta är något som den politiskt korrekte kristdemokraten, tillika kommunalrådet Tommy Olsson inte har någon förståelse för:
”Jag känner ett obehag för här visar man att de gör skillnad på människor med olika bakgrund och förutsättningar.”
Men hallå, Tommy! SD vill ju att alla, invandrare som svenskar, ska få söka platserna. Du vill däremot stoppa svenska sökande redan i dörren enbart på grund av att dom har ljusa hy och ett efternamn som slutar på –son, -kvist eller –ström. Det är DU gör skillnad på människor.

Andra bloggar om: , , , ,

söndag, februari 17, 2008

Tankar om Kosovo

Idag förklarades Kosovo självständigt från Serbien. Det är givetvis en viktig händelse som får stora konsekvenser och skapar många heta känslor, även jag har en del tankar och åsikter i frågan.


Först och främst kommer givetvis frågan om denna självständighetsförklaring är rätt, riktig, och försvarbar. Den serbiska minoriteten är motståndare till detta och anser Kosovo som en naturlig del av den serbiska nationen. Det gör emellertid inte den albanska majoritetsbefolkningen vilka vill ha en självständigt Kosovo. Jag ska erkänna att jag inte är tillräckligt insatt för att avgöra vilket folk som egentligen har störst rätt till provinsen. Dock så verkar det som att samtliga länder som tagit ställning i frågan, med undantag för Serbien och Ryssland, är positiva till självständighetsförklaringen, och därmed får man väl utgå från att detta är det klokaste alternativet.


Mindre positiva är nog många av mina partikamrater inom Sverigedemokraterna. SD har förvisso inte tagit ställning i frågan, men det intryck jag fått när jag talar med partivänner eller läser på olika webbforum är att flertalet av dessa tagit ställning för fortsatt Serbisk kontroll över Kosovo. Detta ställningstagande grundar sig sannolikt mestadels på det faktum att albanerna är muslimer och serberna kristna. Tanken på ett större och mäktigare Albanien, alternativt en ny europeisk stat med muslimsk majoritet skrämmer. Detta är dock inget som jag känner någon oro över. Albanerna må officiellt vara muslimer, men några islamister är de absolut inte. Albanerna är den muslimska världens i särklass mest sekulariserade folk, och kulturellt sett står de antagligen närmare det kristna Europa än den muslimska arabvärlden. Detta kan ha sin förklaring i geografiska faktorer, Albanernas område ligger omgivet av områden med en kristen majoritetsbefolkning. En annan faktor kan givetvis vara det faktum att den muslimska tron i Albanien är ett resultat av den Osmanska invasionen på 1300-talet, snarare än religiös övertygelse. Konverteringen till Islam var i många fall föga mer än en läpparnas bekännelse.


En annan sak att ha i åtanke är att Kosovos självständighet borde få många utvandrade Kosovoalbaner att återvända hem. Och det borde väl i varje fall, alla nationalister se som något positivt?


Läs mer:
DN: Thaci förklarar Kosovo självständigt
SvD: Kosovo självständigtAndra bloggar om: ,

torsdag, februari 07, 2008

Regeringen vill skärpa kraven för anhöriginvandring

Saxat från GT:
”Den invandrare som vill ta hit en eller flera anhöriga måste först visa att den har jobb och bostad. Det kravet vill regeringen ställa och låter därför en utredare komma med förslag. Vid en presskonferens i Stockholm presenterade statsminister Fredrik Reinfeldt och migrationsminister Tobias Billström direktiven.”


Inte en dag för tidigt. Personligen tycker jag gott att regeringen kunde gått ytterligare ett par steg längre. Och att döma av Expressens läsarfråga är jag nog inte ensam om den uppfattningen.Andra bloggar om: ,

tisdag, februari 05, 2008

Vardagsrapport från "det nya Sverige"

Saxat från Sydsvenskan:
" – Det är fruktansvärt, säger Paula Sjöberg, som i går var ute på gårdens lekplats tillsammans med sin femåriga dotter.
Hon säger att hon har blivit så van vid ambulanser och poliser i området att hon inte längre reagerar på det. Hon berättar om sextrakasserier, dödshot och våldtäktsförsök som ska ha hänt på gården.
– Man vågar knappt gå ut. Min yngsta dotter får inte gå ut själv, säger hon och tillägger att det är svårare med hennes tolvåriga dotter. Men där ser hon till att ha koll via mobilen.
"