tisdag, november 27, 2007

Då var det dags igen...

Saxat från Expressen:
"Nu brinner Paris förorter igen. Invånarna har gått till rasande angrepp efter att två tonåringar dog när de kraschade in i en polisbil. Sent i natt skakade våldsamma kravaller området. ... Det var andra dagen i rad som invånarna i de invandrartäta förorterna visade sin ilska mot det franska samhället. "


Återigen tar mångkulturen form i våld, upplopp och skottslossning. Någon som är förvånad?

söndag, november 25, 2007

Inga rondellhundar i Varberg


I tisdags var det åter dags för möte i kommunfullmäktige. Det var ett lite speciellt möte för oss i SD, för nu skulle våra två första motioner upp för beslut. Dels Jörgens om ett farthinder på Strandgatan, och dels min egen om att ställa ut Lars Vilks rondellhundar i Varberg. Jörgens motion röstades igenom, dock med ett tilläggsyrkande från den lokala sosse-pampen Jana Nilsson.


Min egen fick inte helt oväntat ett betydligt kyligare bemötande och avslogs med 97 % majoritet. Men inte förrän efter att saken debatterats grundligt.
För er som vill höra debatten är det bara att klicka här, Varbergs kommun är så vänliga att dom lägger ut alla kf-debatter på nätet.


Först tänkte jag överhuvudtaget inte skriva någonting om den här frågan. När jag satt nere i KF kändes det som min insats i debatten var så dålig att jag bara ville sjunka genom golvet. Efter att ha lyssnat igenom den i efterhand insåg jag dock att det inte var fullt så illa som jag mindes. Visst, det var kanske inte någon exceptionell insats, jag gjorde betydligt bättre ifrån mig förra gången jag var uppe, men jag tycker ändå inte att det är något att skämmas över.


Andra bloggar om:
, , ,

fredag, november 23, 2007

Hur är det med minnet, Jytte?

Icke-nyheten om att SD och Moderaterna i Karlskrona samarbetat i skolpolitiken fortsätter att väcka känslor hos lättstötta individer inom det politiska etablissemanget. Nu har även SSU-ordföranden Jytte Guteland gett sig in i leken. Under rubriken Stå upp för demokratin, Fredrik Reinfeldt skriver hon bl.a.:


Moderaterna har en historia av diverse tveksamma snedsteg från detta gemensamma ansvar. Vi minns alla det högst olämpliga agerandet från moderater genom valstugereportaget från valrörelsen 2002 där mörka högerkrafter kom ut i ljuset.


Ursäkta mig, Jytte, men hur är det med minnet? Har du överhuvudtaget sett reportaget? I den debatt som följde efter Janne Josefssons omtalade valstugereportage var det framför allt Moderaterna som fick bära hundhuvudet. Väldigt orättvist tycker jag. För vi som faktiskt satt parkerade i våra TV-soffor den där aftonen för drygt fem år sedan minns att det ingalunda bara var moderater som togs med byxorna nere. Företrädare för sex av sju riksdagspartier fångades på band när de gav uttryck för åsikter som stämde illa med deras respektive partis hållning. Det enda parti som klarade sig undan här var Miljöpartiet, det berodde dock bara på att Josefsson inte lyckades hitta några Miljöpartistiska valstugor. Antalet hycklare med en moderat partibok i fickan var visserligen flest till antalet, men procentuellt sett var inte Bo Lundgrens gäng värre än de flesta andra.


Med andra ord så gör Jytte Guteland självmål när hon försöker använda Josefssons valstugereportage för att angripa Moderaterna, hennes eget parti är inte så värst mycket bättre. Av alla de Socialdemokrater som sattes på prov var det bara en som ”klarade sig”.


Andra bloggar om: ,

onsdag, november 21, 2007

Ert internationella samarbete då?

I dagarna har vi i mer eller mindre samtliga dagstidningar kunnat läsa om hur Moderaterna i Karlskrona valt att samarbeta med oss Sverigedemokrater. Inte helt oväntat har detta väckt reaktioner. Såväl Moderaternas egen partiledare, Fredrik Reinfeldt, som sossarnas partisekreterare Marita Ulvskog har protesterat, sådana där otäckingar som SD ska man inte samarbeta med. Min fråga till dessa två måste då bli, hur är det med era respektive internationella samarbeten då?


Om herr Reinfeldt nu tycker att det är så otänkbart att samarbeta med SD, hur kan han ha samröre med det danska regeringspartiet Konservative Folkeparti, vars invandringspolitik ju ligger avsevärt närmare SD:s än Reinfeldts egen?
Och om fru Ulvskog nu tar avstånd från SD, tar hon även avstånd från sina partikamrater i Finland? Dessa har ju, i likhet med sina kollegor i Danmark en invandringspolitik som snarare påminner om det SD står för än Ulvskog själv.


Antagligen läser varken Fredrik eller Marika min blogg. Men de av mina läsare som har samma partibok som dem får gärna svara på mina frågor.


Tarja Halonen, s-märkt president i Finland, ett land känt för sin mycket restriktiva invandringspolitik.


Andra bloggar om: , , , ,

tisdag, november 20, 2007

Egyptisk barnuppfostran
En egyptisk imam lär små barn hur vackert och ärorikt det är att dö i Jihad.

söndag, november 11, 2007

Mer om oikofoben Maud Olofsson

Läs hela artikeln här

Läs också:
Richard Jomshof: Svensk- och Sverigefientliga Maud Olofsson
Blågula frågor: C i historia

fredag, november 09, 2007

9 november, en känslornas dag

Så var det dags igen. 9 november har infallit, ett datum jag har blandade känslor inför. Dels är det ett glädjens datum. Det var 9 november 1989 som Berlinmuren föll, en viktig händelse i Östeuropas befrielse från kommunismen. Dels är det ett sorgens datum. Det var 9 november 1938 som Kristallnatten ägde rum i Tyskland, startskottet för nazisternas judeutrotelse.

Men framför allt är det nog ett datum då jag känner avsky. Avsky mot de vänstergrupper som utnyttjar minnet av kristallnatten för sina egna syften. Människor som vill ge sken av att vilja hedra dess offer, men när det kommer till kritan är mer intresserade att angripa svensk invandringspolitik, sverigedemokrater, staten Israel och annat som inte har ett dugg med kristallnatten eller förintelsen att göra. Allt detta är givetvis fel. Allra värst är nog protesterna mot Israel. Att på den dag då man påstår sig vilja hedra de judar om dog i förintelsen, istället hetsa mot den stat som efter nazismen fall bildades åt judarna för att skydda dem från framtida övergrepp är en spottloska i ansiktet på alla dem vars anhöriga mördades under Hitlers tyranni.


Ni som demonstrerar idag borde skämmas!


Flygblad från 2006. Ung vänster utnyttjar oblygt förintelsens offer för hetsa mot meningsmotståndare.

Andra bloggar om: , , ,

Maud Olofsson: Svenskarna duger ingenting till

Hittade följande citat på bloggen Östra Ölands fria horisont:

”Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige. Det var människor som kom utifrån.”

Personen bakom detta makabra påstående är ingen mindre än vice statsministern och Centerledaren Maud Olofsson.
Under hela Sveriges historia, ända fram tills mitten av 1900-talet var över 99 % av invånarna i Sverige infödda svenskar. (Kanske 98 % under den vallonska invandringen.)
Enligt Maud Olofsson var dessa svenskar inte kapabla att varken skapa eller upprätthålla en fungerande stat, det var det invandrarna som gjorde.
Enligt Maud Olofsson är vi etniska svenskar en samling oduglingar, fullständigt underlägsna gentemot andra folk. Hur ska man annars tolka det när hon påstår att vi, som bebott, styrt och varit majoritetsbefolkning i detta land sedan dess grundande för snart 1000 år inte är dess skapare, utan istället ger äran åt invandrade minoriteter?

Den svensk som ger Centerpartiet sitt stöd efter detta saknar all form av självrespekt.


Läs även:
Regeringen diskriminerar svenskar
Reinfeldt och de civiliserade stenkastarna
Centerförslag slår hårt mot svenska arbetare


Andra bloggar om: , ,

onsdag, november 07, 2007

”Mobbades för att hon var svensk”

I mångkulturella Södertälje går livet sin gilla gång:


”När Sofia började mellanstadiet på en av Södertäljes skolor var hon en av få etniska svenskar i sin klass. Utan att hon själv först var medveten om det blev hon en del av en minoritet – men under de kommande åren skulle hon bli väl medveten om vad det kan betyda.
… Sofia berättar om glåpord som jävla svenne, isande blickar och knuffar. Ibland var gränserna mellan skolans grupper särskilt tydliga – som när hennes kompisar som inte var etniska svenskar bara hälsade på varandra.
För Sofia kändes det som att mobbningen hade sin grund i att de som drabbades var etniska svenskar.” Länk


Läs även: Mångkulturen blomstrar i Södertälje


Andra bloggar om: , ,

söndag, november 04, 2007

På SD-fest i Helsingborg


Under gårdagen var jag och ett par andra Varbergare nere i Skåne och deltog på SD-Helsingborgs 11 årsfirande tillsammans med ytterligare ett hundratal partivänner. Medan vi åt och drack gott underhölls vi av grabbarna från Korpöga som från scenen både spelade för oss och ledde oss i allsången. När maten var uppäten ägnades resten av kvällen åt dans, mingel, tal och lottdragning.


Jag vill rikta ett stort tack till SD-Helsingborg för att vi bjöds in till denna mycket givande afton. Väl mött nästa år.


Andra bloggar om: ,