torsdag, augusti 30, 2007

Berikande invandrarkultur?

Här har vi lite sån där berikande invandrarkultur som Fredrik Reinfeldt och Måna Muslim tycker så mycket om.

måndag, augusti 27, 2007

Tar Ung Vänster verkligen avstånd från våld?

Igår fick jag en kommentar till min förra post där en anonym besökare frågade hur jag ställde mig till den brutala attack som en grupp nynazister genomfört mot en konsert arrangerad av Ung Vänster. Svaret på frågan var självklart, jag fördömer allt politiskt våld, oavsett vilket partibok offer och förövare har i fickan. Detta är en självklar ståndpunkt varje sann demokrat, som demokrat måste man fördöma allt våld, inte bara det som drabbar ens egna fränder.
Just av den anledningen finner jag återigen nödvändigt att ifrågasätta Ung Vänsters demokratisyn. På förbundets hemsida skriver ordförande Ida Gabrielsson en artikel om det inträffande. Man kan bl.a. läsa:

”Våldsbrott mot antirasister och vänsteraktiva får många gånger inte en rimlig prioritering hos polisen. … När fascister på det här sättet hotar dem som står upp för demokrati och människovärde, är det i förlängningen ett hot mot alla människor som vill leva i frihet från våld och rasism.”

Detta är det genomgående budskapet i såväl artikeln som i de uttalanden jag sett i media. Problemet tycks enligt Ida bestå i att personer som delar hennes politiska ideologi utsätts för brott av personer som inte gör det. Jag kan inte finna något fördömande av politiskt våld som sådant. Överhuvudtaget är såväl Ung Vänster som Vänsterpartiet väldigt dåliga på sådana fördömanden, annat än när de säger att våld är strategiskt fel. Huruvida våldsbruk är strategiskt bra eller dåligt är helt irrelevant för en demokrat. Våld är moraliskt fel, och det är det enda man behöver tänka på.


Detta i kombination med att Ung Vänster själva brukar odemokratiska, om än fredliga metoder (t.ex. mötesströrningar)samt att de under flera år hade ett nära samarbete med öppet våldsamma grupper gör att jag inte kan betrakta Ung Vänster som några demokrater. Visst, de förtjänar ändå inte att bli misshandlade men jag hade nog känt mer sympati om det varit medlemmar i MUF, KDU eller något annat demokratiskt ungdomsförbund som drabbats.


Andra bloggar om:
, , , ,

fredag, augusti 24, 2007

Var tredje pojke har utsatts för rån eller misshandel

Saxat från Varbergsposten:

söndag, augusti 19, 2007

SD framåt i ny Sifo-mätning

I den senaste Sifomätningen får SD 3,7 % av rösterna, vilket om jag förstått det rätt är det högsta resultatet någonsin i någon av Sifos mätningar. Nu kommer säkerligen diverse politiskt korrekta oja sig över hur illa det är att vi ligger så nära riksdagsspärren. Och nog är deras oro befogad, faktum är att det sannolikt är ännu värre än vad dom tror. Jag har sagt det förr, och jag säger det igen: SD underskattas alltid i opinionsundersökningar. Statsvetaren Sören Holmberg har sagt detta, och det bekräftades i SVT:s vallokalsundersökning där vi bara fick 1,8 % i jämförelse med valresultatet 2,9 %. Min gissning är att vi i praktiken ligger på cirka
5 % i dagsläget. Och då ska vi ha i åtanke att denna undersökning gjordes innan mediestormen kring överfallet mot Martin Kinnunens sambo. I nästa mätning kommer vi sannolikt att öka med ytterligare en par promille till följd av all uppmärksamhet kring dådet, vilket kanske kan vara en, om än liten, tröst för de utsatta.

Andra bloggar om: ,

torsdag, augusti 16, 2007

Kränkt i sitt hem, kränkt på internet


Så har det hänt igen, ännu en attack från extremvänstern mot SD. Och den här gången var det till och med värre än vanligt vill jag påstå.Tre maskerade män stormade igår in i SDU-ordförande Martin Kinnunens hem i Stockholm. Då Martin vid tillfället inte var hemma gav sig de tuffa revolutionärerna istället på hans ensamma sambo som hotades med kniv, bakbands med tejp och kastades ut i trappuppgången. Där lämnades hon sedan med budskapet att nästa gång skulle det bli ännu värre om inte Martin lämnade SD. Martin och hans sambo har nu lämnat Sverige på obestämd tid. (Och borde väl då rimligtvis klassas som flyktingar av de politiska debattörer som vill ge Irakier flyktingstatus? ) Mer om överfallet här och här.


Kränkningen slutar dock inte där. Tvärtom har den fortsatt över internet. På diverse vänstervridna forum och bloggar blandas jubel i stil med ”Haha, rätt åt henne” med påstående om att hela historien skulle vara påhittad av SD för att vinna sympatier. Detta ”bevisar” man genom att ingen antifa-sajt hittills lagt upp någon skrytsam rapport om händelsen, vilket annars är brukligt. Undrar varför? Kan det vara för att de trots allt är kloka nog att begripa att sådant beteende enbart resulterar i avsky från gemene man? Visst, dom hävdar gärna att dom struntar i vad ”fulmedia” skriver om dem, men det är helt enkelt inte sant. Dom vill givetvis likt alla andra ha folkligt stöd för sin sak, och det vinner man inte genom ett så fegt och ynkligt beteende.
Att sparka på någon som redan ligger ner med sådana påståenden är rent ut sagt vidrigt, och berörda personer borde verkligen skämmas. Men det kommer de givetvis inte att göra, socialister är ju som bekant skamlösa.


Vad beträffar de personer som utförde illdådet så borde dessa givetvis också skämmas. Och sedan borde de överlämna sig till polisen så att de kan få den vård de behöver. För helt friska kan de omöjligt vara. En psykiskt frisk människa har vissa spärrar och skulle aldrig göra något sådant. Jag vill minnas att en av stenkastarna från Gbg 01 dömdes till psykisk vård. Då liksom nu funderar jag på om socialism verkligen är ett politiskt ställningstagande, eller bara en psykisk störning.


Andra bloggar om: , , ,

tisdag, augusti 14, 2007

Nu är det synd om muslimerna igen

I bl.a. Kvällsposten kunde vi under gårdagen läsa om en grupp Iranska kvinnor som kommit till Sverige för att delta i en karateturnering. Men väl på plats nekades dom att få delta om dom inte tog av sina slöjor. Detta då det strider mot reglerna att bära huvudbonader när man tävlar.


Och visst, är det lite synd om kvinnorna. Det är ju tråkigt att behöva resa så långt och sedan inte få delta. Men jag tycker ändå att domare och arrangören fattade rätt beslut, i Sverige ska svenska regler gälla, och dessa ska inte ändras för att falla andra folkgrupper bättre i smaken.
Inte helt oväntat finns det folk som inte håller med. Omar Mustafa som är ordförande i Sveriges unga muslimer får uttala sig och han tycker minsann kränkande. Hur är det kränkande undrar jag?
Är det kränkande för att alla behandlas lika, och muslimer inte ges några särrättigheter?
Eller består kränkningen i att Sverige tillåter lagar och regler som inte stämmer överrens med de islamiska Sharialagarna?


Om det är min första gissning som är den rätta tror jag att Omar skulle trivas bättre i Egypten. Där är muslimerna överordnade. Den kristna minoriteten, kopterna, lever som Dhimmis med allt vad det innebär.
Och om det istället skulle vara min andra gissning som är den rätta tycker jag att han ska göra karatebrudarna sällskap tillbaka till Iran, en hårdför muslimsk teokrati, där inskränkningar av Koranen eller Sharia inte accepteras.


Oavsett vilket så anser jag inte att personer med Omar Mustafas värderingar är önskvärda i Sverige.


Andra bloggar om: , , , , ,

lördag, augusti 04, 2007

Cannabisbruk kan leda till schizofreni

Saxat från DN:
"Enligt forskarna har de som är mycket vana användare av cannabis dubbel risk jämfört med icke-användare att utveckla symptom på psykiska sjukdomar, som exempelvis hallucinationer."

Liberaliserad narkotikapolitik? Nej tack!

Andra bloggar om: ,

fredag, augusti 03, 2007

SSU åter i blåsväder

Idag har vi i bl.a. GP kunnat läsa om vad som kan komma att bli nästa skandal inom SSU. Följande ska alltså ha hänt: Förbundets Värmlandsdistrikt har fått bidrag av riksorganisationen för att finansiera föreläsningar, föreläsningar som aldrig ägt rum.


Då ingenting har bevisats ska man kanske inte slå på stora trumman ännu, men ärligt talat skulle jag bli väldigt överraskad om det INTE förekommit fusk. Det borde ju knappast råda några tvivel om att SSU är svensk politiks värsta fifflare. Och det blir knappast bättre av att Värmlandsdistriktet leds av den ohederlige Kalle Larsson, en karl som jag främst lagt på minnet p.g.a. dennes medverkan på LO Ung blogg, där han bl.a. på fullt allvar hävdade att han vid varje kontakt med SD blivit hotad och förföljd. Några belägg för detta kunde han givetvis inte visa upp.


Nej, när en ohederlig person i ett ohederligt förbud misstänks vara inblandad i skumraskaffärer, ja då är nog misstankarna befogade.


Andra bloggar om: , ,