söndag, mars 25, 2007

Nya datorproblem

I veckan kraschade min dator för tredje gången på en dryg månad, därav min inaktivitet på blogg och sdu-forum. En ny dator har dock beställts, emellertid med "okänd" leveranstid. Vet inte hur länge det dröjer, men sedan ska det vara slut med kraschar och ovälkommen frånvaro.

torsdag, mars 22, 2007

En bild säger mer än tusen ord

Islam och nazismen del 2
En film som visar hur den Palestinska regimen lär sina barn att hata. Är det bara jag som kommer att tänka på Hitlerjugend när man ser dessa bilder?

Se även:
Islam och nazismen del 1
Islamic Mein Kampf

PS. Är det inte också väldigt intressant att diverse "antinazistiska" grupper i Sverige uttalar sitt stöd Palestina, det enda landet i världen med en nazistisk regering?


Andra bloggar om: , , , ,

onsdag, mars 21, 2007

Homopropaganda bet inte på 6-åringar

Är just hemkommen från jobbet. Det blev lite senare än vanligt till följd av alla förändringar som Socialförvaltningen just nu genomför inom hemtjänsten, och vi har verkligen fått slita de senaste dagarna. Strax efter klockan 21 fick jag i alla fall en lugn stund i tjänstebilen medan jag väntade på att min kollega och för att fördriva tiden satte jag på radion.


På P1 pågick en intervju med en farbror. Vad han hette uppfattade jag aldrig, ej heller vilka han representerade. Vad han sysslade med framkom dock tydligt i intervjun. Han arbetade ute på dagis och skolor med att normalisera homosexuallitet och annat sexuellt avvikande beteende. Eller att lära barnen att ifrågasätta ”heteronormen” som det så fint hette. Att den här sortens perversa projekt bedrivs på våra skolor är tyvärr ingen nyhet, och jag hade inte författat den här posten om inte kvällens radioinslag tillfört något nytt för mig. Farbrorn tyckte nämligen att dessa ”toleranskurser” eller vad man nu ska kalla dem inte bara skulle ske vid enstaka tillfällen utan skulle vara ett återkommande inslag i undervisningen. Detta uppfattning hade han skaffat sig efter att han följt upp en grupp 6-åringar han indoktrinerat några år tidigare och till sin fasa upptäckt att dessa nu var lika ”intoleranta” som alla andra barn.


Är inte detta intressant? Trots att dom i unga år blivit bombarderade med ensidig propaganda återgick barnen snart till ”heteronormen” efter det att propagandan upphört. Deras unga sinnen vägrade acceptera det dom lärt sig, tryckte bort det och återgick till sin naturliga instinkt, det vill säga uppfattningen parbildning sker mellan man och kvinna. Om inte detta bevisar att homosexualitet är onaturligt vet jag inte vad som gör.


Andra bloggar om: , , , ,

måndag, mars 19, 2007

"Ägare kan få hundförbud"

Saxat från SvD:
”Olämpliga personer ska kunna förbjudas att ha hund. Det föreslår jordbruksminister Eskil Erlandsson för att komma till rätta med aggressiva hundar. ’Missbrukar man äganderätten ska den kunna fråntas’, säger Eskil Erlandsson till SvD.se.”


Erik tycker: En hund kan brukas som vapen, och gör en kriminell ägare än farligare för sin omgivning. Förslaget är bra, men låt det inte stanna där. Våldsbenägna personer bör inte bara förbjudas att ha hund, dom bör även förbjudas att utöva kampsport eller träna på gym.


Andra bloggar om: , , , ,

lördag, mars 17, 2007

Skillnaden mellan Palestina och Israel


Andra bloggar om: , , ,

fredag, mars 16, 2007

Recension: The 300 Spartans


Strax efter det att jag skrivit färdigt gårdagens inlägg om den kommande storfilmen ”300” fick jag veta att slaget vid Thermopyle redan filmatiserats i ”The 300 Spartans”. Givetvis beställde jag genast filmen, och idag kom den i brevlådan. Tack till Discshop för den snabba leveransen. När jag skriver detta har jag precis tittat klart på filmen, och nu är det dags för en recension.


I centrum för handlingen står dels den spartanske konungen Leonidas, och dels den spartanske soldaten Phylon. Den senare får strax efter sin utnämning som en fullvärdig krigare veta att hans far förrått Sparta, och nu tjänar Persien. Kung Leonidas kan inte låta sonen till en förrädare kämpa för Sparta, och bannlyser Phylon från armén. Detta hindrar dock inte Phylon, som i smyg följer efter den spartanska armén när de drar ut i strid, fast besluten att kämpa för Grekland.


Mitt omdöme får bli att filmen bara är ”ganska” bra. Att jag inte tänker högre om den beror på de oerhört tråkiga krigsscenerna. Filmen är från 1962, och jag är givetvis medveten om att man inte kan ställa några krav på specialeffekter och storskaliga krigsscener. Men det känns ändå trist att ett historiskt slag med hundratusentals soldater återges av 300 killar som istället för spjut kastar spetslösa pinnar på varandra. Bortsett från dessa scener håller dock filmen hög klass. Det är en historia om mod, fosterlandskärlek och osjälviska uppoffringar som gör mig lika känslomässigt engagerad som när jag såg Braveheart för första gången. Leonidas och Phylons hjältemod är en sann inspirationskälla för alla europeiska nationalister.


Och den ger mersmak. Nu längtar jag än mer efter ”300”. Genom trailers på nätet vet vi redan att filmen lever upp dagens krav på specialeffekter och maffiga strider. Om den dessutom skulle lyckas berätta historien lika väl som ”The 300 Spartans” kan ”300” bli ett verkligt mästerverk.


För er som vill köpa ”The 300 Spartans” finns den på cdon.se.


Andra bloggar om: , , , , , ,


Uppdatering: Efter att ha sett filmen en andra gång vill jag ändra mitt omdöme från ”ganska bra” till ”helt fantastiskt bra”. Besvikelsen över krigsscenerna drog ner upplevelsen rejält första gången, men då jag andra gången visste vad som väntade uteblev besvikelsen. Jag rekommenderar er alla att se ”The 300 spartans”, den är faktiskt bra mycket bättre än bioaktuella ”300”. Men som sagt, ha inga höga förväntningar på krigsscenerna, då lär ni bara bli besvikna.

torsdag, mars 15, 2007

300 -Decenniets kanske viktigaste filmSlaget vid Thermopyle ska bli film, och jag är väldigt förväntansfull. Filmen utspelar sig år 490 f.kr och den Persiska aggressionen mot Grekland är i full gång. Vid Thermopylepasset hade 1000 stycken grekiska krigare, varav 300 spartaner posterats ut för att hålla stånd mot fienden. Mot dem stod hela den persiska hären som bestod av över 200 000 man, enligt vissa källor till och med så många som 1000 000. Trots det hopplösa underläget vägrade grekerna att ge perserna så mycket som en tum mark. Dom visste alltför väl vad konsekvenserna skulle bli om dom lät Perserna passera. Hellre dog dom än att leva för att se sin civilisation gå under och sin frihet strypas av det persiska imperiet. Och dog gjorde dom. För trots sitt mod och sin skicklighet i strid, kunde inte spartanerna och de övriga grekerna besegra en sådan vida övermäktig fiende. När slaget var över tre dagar senare hade grekerna stupat till sista man, men inte förrän efter det att dom tagit med sig över 20 000 fiender i döden.

Thermopylepasset var förlorat, men de grekiska krigarna hade inte dött i onödan. Tack vare deras offer fick de grekiska stadsstaterna tid att organisera sig för motstånd, och kunde till slut slå tillbaka perserna och därmed säkra sin civilisations fortlevnad.
Utan det hjältemodiga offret vid Thermopylepasset hade säkerligen utgången blivit en annan. Kanske hade dagens västerländska civilisation inte ens existerat.

”300” har premiär i april. Gå och se den. Det är antagligen inte bara årets, utan även decenniets viktigaste film.


Andra bloggar om: , , , , ,

lördag, mars 10, 2007

39-årig ungdom gripen

Saxat från Svenska Dagbladet:
”Köpenhamnspolisen grep natten till lördagen 37 ungdomar som deltog i en fest framför platsen med det nu rivna Ungdomshuset. Under festen kastades det tomflaskor mot polisen men ingen människa kom till skada. I festen deltog mellan 800 och 1 000 ungdomar. En polisman träffades av en flaska på ena axeln. Minst två av de gripna, en 39-årig man och en 19-årig kvinna, häktades senare på lördagen i två veckor.”

Det kanske inte råder någon fullständig enighet om i vilken ålder man inte längre kan klassas som ”ungdom”. Men en sak kan nog de flesta vara överens om: Är man 39 år gammal är man att betrakta som vuxen, inte som ungdom. Ändå talar SvD om ungdomar, inte om vänsterextremister, eller ens vänsteraktivister.
68-vänsterns inflytande över massmedia är tydlig.


Läs även: Dessa hemska ”ungdomar”


Andra bloggar om: , , ,

Skriv på mot den Iranska skurkregimen

torsdag, mars 08, 2007

Zlatan, svenskheten och de hycklande murvlarna

”Zlatan är inte svensk” säger SD:s pressekreterare Mattias Karlsson, och snart är hela Sveriges journalistkår i eld och lågar. Snacka om storm i ett vattenglas! Det mest anmärkningsvärda är dock inte att journalistkåren gör en höna av en fjäder, det är snarare deras hyckleri i frågan. För det är ingalunda Mattias som hittat på det här med att Zlatan är osvensk, det är det murvlarna själva som gjort. I likhet med många andra har jag läst kvällsblaskornas sportbilagor och där fått veta hur ”underbart osvensk” Zlatans spelstil är. Då teg ledarskribenterna.
Uppenbarligen är det bara okej att Kalla Zlatan osvensk så länge man menar att detta är en positiv egenskap. Med andra ord samma regler som gäller ord såsom ”Blatte” och ”Svartskalle”. Detta får vi vanliga Svenssons absolut inte kalla en invandrare, men för våra moraliska övermän i journalistkåren är det tydligen helt okej. Något som inte minst gestaltas av Metro-bilagan Gringo. (Och även övriga Metro för den delen)


Det finns bara ett ord för det här: Hyckleri.


Jag har skrivit om Zlatan förr: Multikulti-ikon anklagas för misshandel

Andra bloggar om: , , , , , ,

söndag, mars 04, 2007

Mer om ungdomshuset

Hela skiten ska rivas!
Huset ska rivas, oavsett vad stenkastarna tycker om saken. Det kan vi läsa i flera olika tidningar idag. Bra! Bråkmakarna har nu två dagar på sig att lämna byggnaden. Om dom tvunget vill vara kvar i huset när rivningsmaskinerna anländer, så varsågoda. Men varnade har ni blivit. Med ungdomshuset jämnat med marken bör Danmarks politiker vända blicken mot nästa råttnäste: Christiania.
Uppdatering 5 mars: Rivningen har startat.

Ett läsvärt inlägg
Den fram tills nu för mig helt okända bloggen Every kinda of people har skrivit en bra post om kravallerna. Rekommenderas varmt.

 • Stenkastande snorungar på Nörrebro

  Oj, nu visade det sig visst att texten bara var en översättning från en dansk blogg. Jaja, läsvärt är det ändå.


 • Andra bloggar om: , , , , , ,

  lördag, mars 03, 2007

  Varför ljuger vänstern om ungdomshuset?

  I den danska huvudstaden fortsätter eländet kopplat till det så kallade ”ungdomshuset”. För tredje dagen i rad tvingas polisen avstå från sina ordinarie arbetsuppgifter för att istället agera barnvakt åt vänstervridna bråkmakare med fula frisyrer. I vanlig ordning tror dessa att de flesta problemen här i världen kan lösas genom att kasta sten, bränna bilar, och uppenbarligen: Stjäla cyklar.
  Hela bråket handlar om att rånluvefigurerna vill få behålla sitt hus för att dom anser att det krävs en frizon för ungdomar där inte pengar styr allt.

  Men vänta lite nu. Något stämmer inte här.

  För det första så äger inte bråkmakarna huset, och det har dom heller aldrig gjort. Däremot lät Köpenhamns stad dem bedriva verksamhet där tidigare. (Fråga mig inte varför.) Nu så ägs dock huset av den kristna församlingen Fadershuset, och dom har gjort klart att bråkmakarna ska ut, således är deras närvaro olaglig.
  För det andra är det inget ”ungdomshus”, där vanliga danska ungdomar samlas för att kasta dart eller spela biljard. Det är ett ”vänsterhus”, och det brukas nog på ett mer traditionell socialistiskt vis, t.ex som plats för förvaring av stöldgods, sexuella övergrepp och planering av våldsdåd mot oliktänkande.

  Kan någon från vänster förklara för mig varför ni ljuger?


  Andra bloggar om: , , , , , , , ,

  fredag, mars 02, 2007

  SD-Varberg tar ton emot ”kvinnokvällar” i simhallen


  Mitt inlägg under kf-debatten om badtider för kvinnor i Veddige simhall har skapat rubriker i lokalpressen. HN uppmärksammade inlägget under rubriken"Hellsborn nedröstad i fullmäktige". Sedan tidigare vet vi att HN inte är de bästa på att ordagrant återge citat, så ej heller denna gång. Vissa ord har fallit bort medan andra tillkommit. Dock så har inte mina åsikter förvrängts som fallet varit vid tidigare tillfällen, så jag ska inte klaga.


  Frågan i sig är tycker jag är mycket intressant, bra mycket mer spännande än de frågor som annars brukar dominera våra kf-möten. Dessutom var det är första gången vi i SD verkligen stack ut ifrån mängden. Hittills har vi i regel stött kommunstyrelsens förslag, men här stod vi för första gången i ensam opposition. Vi sade nej, samtliga övriga partier sade ja. För att ytterligare förtydliga vårt motstånd har vi författat ett pressmeddelande som kan läsas på SD-Varbergs hemsida. Beslut må vara fattat, men kommunstyrelsen och deras underhuggare ska inte tro att SD-Varberg har gett upp för det. Sista ordet är ännu inte sagt, var så säkra.

  Andra bloggar om: , , ,