måndag, oktober 30, 2006

Vad vilja Moderaterna?

söndag, oktober 29, 2006

"Manipulation trolig orsak till apati bland flyktingbarn"

"Den i Sverige allmänt vedertagna psykologiska förklaringen till barnens tillstånd skulle vara en medicinsk världssensation. När jag undersökte ett apatiskt flyktingbarn visade hon uppenbara symptom på läkemedelsförgiftning. Det visade sig att varje gång flickan vaknade gav modern henne ett halvt dricksglas med medicin mot schizofreni och ett halvt dricksglas med medicin mot depression. Dagen efter att medicinen omhändertagits var flickan helt symptomfri. I Sverige görs allt för att bekämpa förklaringen att apatin beror på manipulation. Ifrågasättandet av den psykologiska förklaringsmodellen framställs som främlingsfientlig. Allt för att skrämma till tystnad."

 • DN: "Manipulation trolig orsak till apati bland flyktingbarn"

 • onsdag, oktober 18, 2006

  Nya dumheter från Expo

  Idag har det skrivits en del i massmedia om att det under de kommande fyra åren kommer att finnas en hel del Sverigedemokratiska nämndemän runt om i landet. Detta är något som gjort Daniel Poohl på tidningen Expo bekymrad. Han menar på att dessa nämndemän kan komma att missgynna invandrade gangsters. Exakt hur han kommit fram till denna slutsats får vi inte veta, men jag förutsätter att det har med SD: s restriktiva invandringspolitik att göra. Låt oss anta att han har rätt, låt oss anta nämndemän inte han hålla isär sina uppdrag från sina respektive partiers agenda. Då kanske Kristdemokrater och Moderater dömer oskyldiga svenskar? Då kanske Miljöpartister och Socialdemokrater låter skyldiga invandrare gå fria? Dessa partier är ju för invandring och mångkultur. Och då nämndemän inte klarar av att vara opartiska är väl den här sortens fiffel att vänta sig? Genom att förvränga brottsstatistiken och tona ner invandrares överrepresentation förhindrar man att folk börjar ifrågasätta den rådande ordningen.

  Sådana påståendet är dock bara trams. Det förstår du lika väl som jag. Men om den logik som Expo och pajasen Poohl använder vore korrekt skulle det vara dagens sanning.

  tisdag, oktober 17, 2006

  Klargörande angående gårdagens postning

  Efter gårdagens postning där jag efterlyste hårdare tag från polisens sida mot vänsterbanditer har jag fått kritik från ett par olika håll. Med anledning av det känner jag mig nu manad att förtydliga vad jag menar. Denna postning är dock inte någon avbön, jag står för vartenda ord jag skrivit.

  Först ska det klargöras att jag är emot all form av våld, även våld från polisens sida. Detta ska bara användas när det verkligen behövs. Händelserna i Eslöv är ett gott exempel på en sådan situation. Två poliser står mot en aggressiv pöbel på 40 personer. Pöbeln har krossat en dörr och flera fönster och försöker nu ta sig in i den lokal där sd-politikerna håller möte. Deras syfte är glasklart: Att med de tillhyggen de bär på misshandla människorna i lokalen. Så vad bör de tvåpolismännen göra? Kalla på förstärkning? Självklart, men det lär ta en bra stund innan denna förstärkning anländer, och då kan flera personer redan hunnit bli mer eller mindre ihjälslagna. Så vad kan de två poliserna göra direkt? Inte fysiskt mota ut banditerna, det är dom alldeles för få för att klara av. Det enda som återstår är att göra bruk av sina tjänstepistoler. Givetvis förtjänar banditerna en varning först. Om dom inte åtlyder denna bör varningsskott skjutas i luften. Om pöbeln ändå inte upphör med sin attack har dom sig själva att skylla, och polisen har all rätt att göra vad som krävs för att undsätta de attackerade politikerna, vilket i det här fallet innebär ta ut en eller flera av banditerna genom att skjuta dem i någon kroppsdel med minimal risk för livshotande skador (Förslagsvis låret eller vaden).


  Är detta en extrem åsikt? I så fall är det samhället som det är fel på, inte mig.

  måndag, oktober 16, 2006

  Behovet av polisbrutalitet

  Så har det hänt igen. Sverigedemokraterna har fått ett partimöte attackerat av beväpnade rånluvefigurer från den yttersta vänsterkanten. Läs mer om det här och här. Polisens insatser var förståss lika mjäkiga som vi blivit vana vid. Dels fanns det bara två ynka poliser plats, vilket helt klart kan ifrågasättas då vänstergrupper varit helt öppna med sina avsikter att störa mötet. Än mer beklagligt är polisens försvar till varför dom inte försökte stoppa angreppet: Det enda polispatrullen på plats kunde göra i det läget var att kalla på förstärkning, medan aktivisterna gick till attack. Nej, ska polisen hålla fast vid sin strategi att stryka dessa brottslingar medhårs och försöka upprätta en dialog med dem (något som brottslingarna för övrigt varit fullständigt ointresserade av) är det självklart att två polismän inte kan göra något åt en pöbel på 40 personer. Strategin är fel och nog tusan finns det andra alternativ. Poliser är ju utrustade med tjänstepistoler, använd dem! Jag ser inget moraliskt dilemma. Polisens uppgift är att förhindra brott. Om brottslingarna inte upphör med sina olagliga handlingar ska polisen självklart stoppa dem med de medel som krävs.

  Avslutningsvis ska det klargöras att detta inte främst ska tolkas som kritik mot enskilda polismän, utan mot polisledningen och de politiker som sätter agendan. Tror jag ska ta och skriva ett brev till Justitieministern.

  PS. Attacken debatteras i Nyhetsmorgon i TV4-Halland/Östersund. Debatten stärker tesen att de som tar till våld helt enkelt är för dumma för att kunna diskutera. Killen som Björn Söder debatterar med är ju ingen fotfolksaktivist, utan en ledare. Således kan man gissa att han måste vara en av de klokare i gänget. Vad säger det om hans underordnade?

  söndag, oktober 15, 2006

  Eriks era är över

  Idag skedde ett ”maktskifte” i SD-Varberg. Sedan 2003 har jag hållit i rodret för partiet, men idag kom min era till sitt slut. Jag hade samlat ihop det lokala gänget för att utse en interimistisk styrelse samt diskutera nomineringar av nämndemän och folk till nämnder och utskott. Det senare bjöd inte på några överraskningar, men vår nya styrelse fick ett lite annorlunda utseende än vad jag hade trott. Jag var tämligen säker på att bli vald till ordförande, men tji fick jag. Mötet valde istället att ge ordförandeklubban till Lena Attlevik.

  Blev jag överraskad? Ja.
  Blev jag besviken? Nej.
  Jag har ärligt talat aldrig varit någon ledartyp. Att jag ändå haft just den rollen här i kommunen har helt enkelt berott på att ingen annan varit villig eller lämplig för det. Det känns skönt att detta ansvar flyttats över till någon annan. Jag är inte längre den 17-årige killen som med glödande entusiasm löste medlemskap i SD i förhoppning om att förändra världen. Mitt intresse för politik är inte alls så stort idag som det var då. Under de kommande fyra åren kommer jag att göra mitt bästa i kommunfullmäktige, men jag vet inte om jag kommer att ställa upp till omval 2010. Det kanske är för tidigt att uttala sig om saken, men som det känns nu längtar jag mest efter ett normalt ungdomsliv utan något politiskt ansvar, där mitt engagemang inte sträcker sig längre än till flygbladsutdelningar och författande av insändare. Nåja, vi får se hur det blir. Jag kommer i alla fall att sköta mina uppgifter de kommande fyra åren, och sen får vi som om jag kanske hinner få en nytändning.

  SD-Varbergs interimistiska styrelse:

  Ordförande: Lena Attlevik
  Kassör: Jörgen Pejle
  Revisor: Erik Hellsborn
  Revisor: Christoffer Andersson

  lördag, oktober 14, 2006

  Fritt fram för rashat i England!

  En mycket otrevlig historia har utspelat sig på en skola i England.

  En grupp på fem hårt studerande asiatiska elever höll som bäst på med sitt grupprojekt när dom avbröts av en lärare som tvingade dem att ta in ytterligare en elev i gruppen, 14-åriga Codie Stott. Vad dom inte visste var att Codie var rasist! När dom fortsatte diskutera projektet på sitt hemspråk, ”Urdu”, (4 av de 5 kunde trots att dom bodde i England, inte tala engelska.) reste sig Codie Stott upp och gick. Hon klagade hos en lärare och hade fräckheten att begära förflyttning till en grupp där eleverna talade engelska. Läraren var lyckligtvis politiskt korrekt och skällde ut Stott efter noter för detta intoleranta krav. Stott försökte då avvika från platsen men kunde snart fångas in och försättas i isolering där hon inte riskerade att smitta ner skolans andra elever med sina hatiska tankegångar. Veckan därpå arresterades 14-åriga Codie Stott och fördes till polisen för förhör. Så långt är allting väl, men det är här som historien verkligen börjar bli otäck. Stott blev nämligen inte dömd för sitt beteende. Hon låstes inte in på någon ungdomsanstalt, hon blev inte ens avstängd från skolan.

  Slutsatsen är ofrånkomlig: Det brittiska rättsystemet är rastiskt! Måtte våra kloka svenska politiker tala vett i sina brittiska kollegor. Englands invandrare har rätt att slippa kränkningar från Codie Stott och Englands alla andra vita rasister.

  Läs mer om rasist-skandalen i Daily Mail.

  måndag, oktober 09, 2006

  Invandring och våldtäkter

  Våldtäkterna ökar” berättar Aftonbladet och sänder in professor Christian Diesen för att förklara ökningen. Den gode professorn vet förstås vad han får och inte får säga. Han drar upp porrkonsumtion och lagändringar som förklaring. En del av sanningen finns säkert här, dock utelämnas den kanske viktigaste faktorn, om inte till det senaste årets ökning, så i alla fall till våldtäktsproblemet i stort: Invandringen.

  I Brå-rapporten ”Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet” som utkom i slutet av förra året slogs det fast att:

  1, Invandrare begår våldtäkter i större utsträckning än svenskar.

  2, Invandrares överrepresentation i brottsstatistiken har ökat under de gångna 10 åren. Detta trots de tiotals, kanske till och med hundratals miljarder kronor som satsas på integration.

  Slutsatsen är ofrånkomlig: Våldtäkterna är ett invandringsproblem.


  Utdrag från sidan 41 i rapporten

  Utdrag från sidan 9 i rapporten

  söndag, oktober 08, 2006

  Kommunalt program för SD-Varberg

  Sverigedemokraternas lokalpolitiska program för Varbergs kommun under mandatperioden 2007-2010.

  Inledning

  Utgångspunkten för Sverigedemokraternas lokala politik för Varberg är att Varberg ska bli en så bra plats att bo i som möjligt för alla kommunens invånare. Ideologiska skygglappar får aldrig prioriteras över invånarnas välmående.

  Sakpolitik

  Nej till höjt partistöd
  SD anser inte att dagens höga partistöd är försvarbart. Vi kommer att motsätta oss eventuella höjningar och eventuellt även verka för en sänkning.

  Anställning av en äldreombudsman
  I många kommuner har man valt att anställa en äldreombudsman som ser efter våra äldres behov och rättigheter. SD anser att även Varberg är i behov av en sådan tjänst.

  Skolmat och matbrickor
  Större resurser måste satsas på matbespisningarnas i våra kommunala skolor. Vi vill återinföra matbrickorna och förbättra kvalitén på maten, som i så stor utsträckning som möjligt skall vara närproducerad och ekologisk.

  Övergångställe vid Galleria Trädgården
  Övergången över Västra Vallgatan vid Galleria Trädgården är inte säker. Detta beror inte minst på att många människor tror att reglerna för övergångställe gäller, vilket skapar missförstånd mellan bilister och fotgängare. Om ingen bättre lösning kan presenteras förespråkar SD att övergången förses med övergångställe och trafikljus.

  Övervakningskameror vid ”krogstråket”
  Polisen i Varberg har uttryckt önskemål om att det ska sättas upp övervakningskameror vid ”krogstråket”. Kritikerna menar att önskemålet är integritetskränkande. SD har förståelse för kritiken men anser ändå att invånarnas fysiska trygghet måste prioriteras och säger därför ja till polisens önskemål.

  Rätten till heltid
  Många anställda inom kommunen är mot sin egen vilja deltidsanställda. SD anser att kommunen ska vara god arbetsgivare och i den mån det finns resurser vara tillmötesgående till fackliga krav om rätt till heltid.  För Sverigedemokraterna i Varberg:
  Erik Hellsborn / Jörgen Pejle

  fredag, oktober 06, 2006

  SD vs naturkatastrofer

  "Jag har sovit dåligt de senaste nätterna, inte på grund av oljudet från motorvägen, inte på grund av stökiga grannar (det har jag inga) och inte på grund av någon större naturkatastrof i mitt närområde. Nej, skälet till min sömnlöshet är något mycket värre än så. Sverigedemokraterna har tagit två mandat i Halmstads kommunfullmäktige och dessutom lyckats få 2,93 procent av rösterna i riksdagsvalet."

 • Hallandsposten: Vad vill SD?

  Per Carlsson (fp) tycker det är mycket hemskare med oliktänkande i fullmäktige än med omfattande naturkatastrofer. Snacka om vidrig människosyn!
 • onsdag, oktober 04, 2006

  Personkryss för riksdag

  Blekinge län: 6 röster, 0,10 %
  Dalarnas län: 3 röster, 0,06 %
  Gotlands län: 1 röst, 0,18 %
  Gävleborgs län: 7 röster, 0,14 %
  Hallands län: 101 röster, 1,93 %
  Jämtlands län: 1 röst, 0,08 %
  Jönköpings län: 16 röster, 0,25 %
  Kalmar län: 8 röster, 0,17 %
  Kronobergs län: 6 röster, 0,16 %
  Norbottens län: 3 röster, 0,13 %
  Malmö kommun: 5 röster, 0,06 %

  Skåne läns norra och östra: 20 röster, 0,20 %
  Skåne läns södra: 16 röster, 0,14 %
  Skåne läns västra: 14 röster, 0,12 %
  Stockholms kommun: 6 röster, 0,06 %
  Stockholms län: 15 röster, 0,12 %

  Södermanlands län: 6 röster, 0,15 %
  Uppsala län: 0 röster, 0,00 %
  Värmlands län: 12 röster, 0,25 %
  Västerbottens län:
  Uppgift saknas
  Västernorrlands län: 4 röster, 0,12 %
  Västmanlands län: 0 röster, 0,00 %
  Göteborgs kommun: 0 röster, 0,00 %
  Västra Götalands läns norra: 11 röster, 0,24 %
  Västra Götalands läns södra: 22 röster, 0,61 %
  Västra Götalands läns västra: 14 röster, 0,23 %
  Västra Götalands läns östra: 15 röster, 0,31 %
  Örebro län: 0 röster, 0,00 %
  Östergötlands län: 12 röster, 0,20 %


  Inte helt oväntat fick jag mitt bästa resultat här hemma i Halland. Jag är ändå lite missnöjd, 1,93 % är inte mycket att skryta med. Jag trodde ärligt talat att jag skulle nå upp till 5 %. Givetvis är det inte heller så kul att jag inte fick en endaste röst i Västmanland. Att jag inte fick några röster i Uppsala, Örebro eller Göteborg kan jag däremot leva med, dom hade nämligen lokala listor där jag inte stod med. I övrigt är det roligt att det finns en, om än liten, skara människor spridda över landet som ville se mig i riksdagen. En gissning är att jag har bloggen att tacka för många utav rösterna.