måndag, maj 29, 2006

Relevant signalement?

I dagens Expressen kunde vi läsa om ett riktigt otäckt rån. En kvinna med barnvagn attackerades av två förövare som tvingade till sig kvinnans pengar genom att hota det sovande barnet i vagnen med en machete-kniv. Efter att ha fått kvinnas pengar misshandlade dom henne och försvann sedan från platsen. Polisen har dock ett gott signalement:

Båda rånarna är i 18-årsåldern, cirka 180 centimeter långa. En bar en grå munkjacka, och grå eller svarta joggingbyxor. Den andra har bruna ögon, svart keps på huvudet och en sportjacka av okänd färg.

En ovanligt detaljrik beskrivning, vilket är välkommet. Ett detaljerat signalement underlättar för polisen att få tips, och låter också hederliga medborgare få veta hur hotbilden ser ut. Men i likhet med 99 % av alla signalement på gärningsmän i massmedia saknas en viktig, kanske till och med avgörande detalj: Etnicitet. Sveriges journalistkår verkar vara i det närmaste eniga om att aldrig lämna ut etniciteten när de beskriver en gärningsman. Jag har flera gånger skrivit till olika journalister och bett dem att förklara sig. Det vanligaste svaret var att det stred mot de pressetiska reglerna, vilka säger att man inte får göra det då andra personer ur den aktuella etniska gruppen skulle riskera att bli misstänkta. Dessutom, menade flera journalister, spelar etniciteten ingen roll, det är ingen relevant information.

Detta väcker frågor. Varför kan man inte skriva ut etnicitet när det av artikeln om machete-rånarna att döma uppenbarligen går utmärkt att skriva ut ålder, längd, klädstil och kön? Varför är dessa attribut godkända? Och borde inte oskyldiga människor som stämmer in på beskrivningen riskera bli misstänkta även utan att man nämner etnicitet?

Ledsen, men det här snacket köper jag inte.

söndag, maj 28, 2006

Tjuvaktigt vänsterfolk del 2


Saxat från Stockholm City:

"Efter en razzia mot Kafé 44 på Södermalm hittade polisen stöldgods för över 40 000 kronor. ... De 50-tal ungdomar som befann sig på kaféet ville inte släppa in polisen, som då fick bryta sig in. –Det blev ett himla liv, säger stationsbefälet Bo Olsson på Södermalmspolisen."
För er som inte känner till det kan jag upplysa om att Kafé 44 är ett välkänt vänsterhak. I lokalen saluförs diverse vänstervridna böcker och tidningar, och kaféet är en populär samlingsplats för våldsbrottslingarna i AFA och dylika avgrundsmänniskor.

torsdag, maj 25, 2006

Tjuvaktigt vänsterfolk

ICA-Kuriren frågade 1000 slumpvis utvalda svenskar om dom någon gång snattat och om deras partisympatier. Resultatet kan ni se nedan. Tabellen visar antal procent som svarade ja på frågan om dom hade snattat.


Därmed kan någon som jag länge misstänkt anses vara bevisat:
Folk till vänster har överlag lägre moral än andra.

Etablissemanget och deras halmdockor

Känner du till debattekniken med halmdockor, även kallad ”Strawman”? Uttrycket har sin grund i den tid då det var standard i varje armé att ha bajonetter på gevären. För att träna upp soldaternas färdighet med bajonetten byggde man halmdockor, föreställande fiender som man sedan lät soldaterna spetsa. Detta var givetvis inte särskilt svårt, halmdockorna var ju just bara halmdockor. Att spetsa en levande fiende hade varit betydligt svårare.

Nu är bajonetternas tid förbi, men halmdockorna lever bildigt talat kvar genom den politiska debatten. Så kallad ”strawman-argumentation” går ut på att man belägger sin motståndare med åsikter som denne egentligen inte har och sedan attackerar dessa. Ståndpunkterna man belägger sin motståndare med är enkla att argumentera emot, men precis som i fallet med dåtidens halmdockor är de också bara en falsk kopia av det verkliga motståndet. I Sverige har strawman-taktiken blivit mycket populär när man ska angripa Sverigedemokraterna och andra invandringskritiker. Taktiken illustreras bäst av ett uttalande av Socialdemokraten Pierre Schori under dennes tid som invandringsminister:

”Rasism och. främlingsfientlighet skall kriminaliseras och jagas. Det går inte att i en demokrati hitta några ursäkter, t.ex. att det är fel på invandrar- och flyktingpolitiken”

Socialdemokraterna har alltid utmålat dem som kräver en restriktivare invandringspolitik för rasister, främlingsfientliga o.s.v. och Schoris budskap är tydligt. Misslyckanden i invandrings- och integrationspolitiken är inte vad som får vissa människor att efterfråga en restriktivare politik, detta är bara en fasad för den verkliga orsaken: Hat, hat mot människor, hat som enbart grundar sig på en annan människas hudfärg. Taktiken är inte unik för Schori eller för Socialdemokraterna. Vi ser nästan dagligen exempel på den Det kan vara en ledarartikel i vår lokala tidning, det kan vara en politiker som håller tal på torget eller skriver en krönika på sitt partis hemsida. Argumentationen är nästan alltid den samma som Schori använde. Och så länge motparten inte ges möjlighet att bemöta anklagelserna är det tyvärr mycket effektivt, hur lågt och ryggradslöst det än må vara.

onsdag, maj 24, 2006

AFA slår till igen!

Saxat från Expressen:


"Den 23-åriga KTH-studenten gick förbi AFA-aktivisterna. Då knivhöggs han i ryggen och fick sys med 16 stygn.- Han högg helt oprovocerat, säger 23-åringen. ... Enligt Ulf Janzén på Södertörnspolisen var det ett tiotal AFA-aktivister som utförde överfallet. - De går på helt oskyldiga människor och försöker provocera fram ett bråk. De är ute efter att slåss och det enda man kan göra för att klara sig är att springa därifrån, säger han."

Vidrigt? Absolut. Överraskande? Knappast. AFA slåss inte för sin politiska övertygelse, de har skaffat sig en politisk övertygelse som ursäkt för att misshandla folk. Och det är uppenbarligen inte bara meningsmotståndare som drabbas, när AFA drar runt går inte någon säker. Förutom ovan nämnda incident har vi brandbomben på en fullsatt McDonalds-restaurang i Nyköping i färskt minne. Låt oss inte heller glömma attacken mot en grupp tältande hemvärns-ungdomar i Malmö för ett par år sedan.

Hur länge tänker politikerna låta avgrundsvänstern hållas? Vänsterblocket har varit minst sagt flata, kanske för att Vänsterpartiet är medvetna om att krafttag mot vänstervåldet skulle resultera i fängelse för stora delar av det egna ungdomsförbundet. Den borgerliga oppositionen har inte varit mycket bättre, men förhoppningsvis får vi se en förbättring efter "Osynliga partiets" attacker mot Kristdemokreter och Centerpartister. Vid en borgerlig valseger i höst hoppas jag att en av de första åtgärderna blir att ge polisen befogenheter för att krossa AFA och övriga välfärdsparasiter en gång för alla.

Piratpartiet vill mörda oliktänkande?

Historiskt sett har pirater inte varit några trevliga typer. De rövade, plundrade och stal. Den som vägrade lämna över sina värdesaker kunde kallt räkna med en snar död. Idén med att döda obekvämt folk lever kvar än idag inom det svenska "Piratpartiet". Saxat från ett inlägg om Sverigedemokraterna på piraternas forum:

"Dessa vidriga rasister, som det enligt mitt förmenande borde vara Petteristiskt dödsstraff på -- de har IMHO förverkat sin rätt att leva i ett civiliserat samhälle."

Smaka på det, dödsstraff p.g.a. partitillhörighet. Och det är inte vilken nolla som helst som ligger bakom inlägget. Det är Björn Feltén, partirevisorn, en av partiets absoluta toppar. Hur stort stöd Feltén har för sin åsikt är oklart, men varken partiführern Falkvinge eller någon av forumets övriga debattörer har tagit avstånd från uttalandet. PP talar om den enskildes rätt till ett integritet utan statens inblandning, det rimmar dåligt med en vilja att arkebusera/gasa/hänga politiska meningsmotståndare.

Det blir lite ironiskt att texten är ett utdrag ur en artikel om vikten att hålla rent från nyttiga idioter. Precis som SD har PP ett i jämförelse med befolkningen i sin helhet, ett oproportionerligt stort stöd bland ungdomar. Samtidigt har PP inget intresse av att kritisera den förda invandringspolitiken, utan går tvärtom till hårt angrepp mot dem som gör det. Min fråga blir då, vad är Piratpartiet om inte invandringsliberalernas nyttiga idioter?

En symbol för ond, bråd död. Lika aktuell då som nu.

tisdag, maj 23, 2006

Lilly Näslund och vänsterns sanna ansikte

Vänsterpartiet i Stockholm har fått problem. TV4 kunde idag avslöja att en av deras förtroendevalda, Lilly Näslund deltagit i kravaller på 1 maj i samband med brottsorgien "Reclaim the city". Läs mer om det här. Det är dock inte slut där. Trots att hon fångats på bild när hon attackerar civilklädda poliser svär hon sig helt fri. Men vänta, det är inte allt. Hon totalvägrar även att ta avstånd från kravallerna. (som hon alltså själv absolut inte deltog i.) Men vänta, det mer ändå. Hon säger sig inte heller tycka att det är något konstigt att sitta som nämndeman samtidigt som man misstänks för flera brott. "Jag kan inte se någon konflikt i att vara samhällsengagerad eller att delta i demonstrationer." Nej, det har väl inget påstått heller? Ärligt talat, förstår inte Lilly skillnaden mellan att gå i ett fredligt demonstrationståg och att delta i anarkistkravaller? Pucko!

Vänsterpartiet finner säkert situationen obekväm, man är ju måna om att upprätthålla sin demokratiska fasad.
Personligen är jag inte överraskad. Vänsterpartiet är, och har alltid varit ett renodlat antidemokratiskt parti. Utöver en lång historia av beundran för blodiga diktaturer är ungdomsförbundets nutida olagliga aktioner är väl kända, och Lilly är knappast den enda som går så långt som att attackera poliser. Dessa människor hör hemma på barrikaderna och i fängelset, inte i riksdag och kommunfullmäktige.


Alien vs Predator II

måndag, maj 22, 2006

Ny SD-affisch

I Onsdags visade jag upp en av de lokala affischer som SD-Varberg kommer sätta upp under valrörelsen. Själv tyckte jag den var väldigt bra. Efter att ha läst kommentarerna visade det sig tyvärr att de flesta inte höll med, affischen sågades vid fotknölarna av såväl sympatisörer som motståndare. Jag har tagit till mig av kritiken och med hjälp av Weine Berg kan jag nu presentera en ny affisch som förhoppningsvis får ett bättre mottagande.

torsdag, maj 18, 2006

BB-Jessica till riksdagen?

Efter att ha läst i Aftonbladet om Jessicas skändning av den norska flaggan på självaste 17 maj beslöt jag mig för att för att titta på Big brother. Första gången den här säsongen, första gången någonsin utan att vara i sällskap av någon kompis som varit den drivande för att sätta på tv:n.
Och nog för att jag genom diverse artiklar i kvällspressen förstått att Jessica är allt annat än beundringsvärd, men att det var så här illa, ja det kunde inte ens jag tro. För att sammanfatta:

Jessica:
 • Tror på en fri sexuallitet. Har haft sex med tre olika män i huset. Ett rekord för svenska BB.
 • Sitter inte fast i någon tråkig "hetronorm". Tycker att homosexuallitet är fint och normalt.
 • Pratar häftigt, ingen töntig svenne-svenska här inte! Hälften av alla meningar är mer eller mindre på engelska. Dessutom är hon väldigt duktig på att svära.
 • Är inte någon "jävla nationalist". Säger sig inte ha några problem urinera på den svenska flaggan. Tycker inte att man respekterar alla människors lika värde om man älskar sitt land.
 • Tar ingen skit. Blir förbannad och sätter igång att gapa och skälla när någon inte håller med henne.

  Varför slösar Jessica bort sin talang i BB-huset? En ung kvinna med hennes egenskaper borde kandidera till riksdagen! Okej, hon kanske är lite väl färgstark för (m) och (kd), men övriga partierna borde rimligtvis strida med svärd och yxor om hennes gunst. Varför inte Miljöpartiet? Hon och Gustav Fridolin är ju som gjorda för varandra.
 • Färdigskrivet för Nickersson

  En av de roligaste sakerna med att driva en blogg är att få kommentarer på vad man skriver. Det är alltid kul att få beröm för sina artiklar eller få höra att man har sunda åsikter. Givetvis är inte alla kommentarer positiva, utan man får räkna med att få sina åsikter och argument prövade. Detta är i sig inget negativt. En aktiv debatt på bloggen är både intressant att deltaga i och att passivt iaktta, dessutom lockar det debattörerna att återkomma ofta vilket ger bloggen större trafik.

  Men precis som på övriga Internet har bloggosfären sina rötägg. I regel anonyma personer, vars inlägg mestadels består av skällsord och förolämpningar. I regel anonyma som sagt, men inte alltid. Här på bloggen har vi under en längre tid fått utstå diverse oförskämdheter från Nicklas "Nickersson" Eriksson.

  Nickersson är aktiv i Socialdemokraterna, men ger samtidigt uttryck för åsikter som nog stämmer bättre med Ohly än med Persson. (Nationalstaten gynnar bara de rika och arbetarna har inget fosterland.) På Internet är han mest känd för sin medverkan på
  LO Ung blogg, en samlingssida för sju bloggare som handlar om att vara ung och på väg in i arbetslivet. Exakt vad 31-årige Nicklas där att göra är fortfarande oklart, likaså vad alla angrepp på Sverigedemokraterna har med ämnet att göra.

  Nickerssons kommentarer här på bloggen har i merparten av fallen bestått av diverse anklagelser och förolämpningar, någon konstruktiv kritik har det aldrig varit tal om. Det uppenbara syftet är att kränka oliktänkande och sprida dålig stämning. Jag har tidigare varnat Nickersson att hans inlägg kommer raderas om han inte skärper sig, något han inte hörsammat.
  Därför deklarerar jag nu att det är färdigskrivet för Nickersson på min blogg. Alla nya inlägg han skriver kommer att raderas, likaså inlägg som är svar på hans alster. Kom tillbaka när du lärt dig lite vanlig hyfs!

  Detta ska inte tolkas som att jag inte tål kritik. Björn Kuma (socialliberal) och andra seriösa motdebattörer är fortfarande välkomna att skriva.

  onsdag, maj 17, 2006

  Insändare: Trafikljus vid galleria Trädgården

  Med anledning av denna insändare skickade jag in en replik till HN:

  Trafikljus vid galleria Trädgården

  Kommentar till insändaren ”Gör något åt övergången på Västra Vallgatan” i HN 17 maj

  Övergången vid galleria Trädgården är sannerligen problematisk. Förra året blev jag själv ögonvittne till en incident när ett par med barnvagn var nära att bli påkörda. Sanna mina ord, det är bara en tidsfråga innan en allvarlig olycka sker. För att förhindra detta vill Sverigedemokraterna förse övergången med trafikljus. Vid grönt ljus och röd gubbe har bilisterna företräde. Vid rött ljus och grön gubbe, ja då har fotgängarna företräde. En enkel lösning som förhindrar missförstånd och olyckor.

  Erik Hellsborn, Kommunfullmäktigekandidat för Sverigedemokraterna i Varberg

  tisdag, maj 16, 2006

  Uppmaning till mina partikamrater

  Den som hänger med i nyheterna har säkert redan hört att många skolor bestämt sig för att inte släppa in Sverigedemokraterna inför höstens val, detta trots att dom är skyldiga att göra det enligt Justitieombudsmannen (JO). Läs mer om det här och här. Med anledning av detta skickar jag följande uppmaning till alla mina partikamrater som läser min blogg:

  Sprid Sverigedemokraternas budskap i era skolor inför valet. Ansök först om tillstånd och hoppas att det beviljas. Om ni får kalla handen, kolla upp om andra partier blivit insläppta. Om så är fallet, genomför aktionen ändå! Om personal på skolan skulle hävda att det är förbjudet för er att dela ut flygblad, så förklara att ni enligt JO (och även den 19:e artikeln i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna) har rätt att så göra, och att ni därför högaktningsfullt skiter i deras småaktiga beslut. Låt er inte skrämmas av hot om anmälningar för ”olaga intrång”. Detta hot har yttrats otaliga gånger men så vitt jag vet aldrig lett till något åtal.

  Visst är det tråkigt att det ska behöva vara så här. Men om vi förnekas våra demokratiska rättigheter är det moraliskt rätt att själva ta oss dessa friheter.

  måndag, maj 15, 2006

  Insändare: Krafttag mot våldet

  Under den gångna helgen levdes det rövare i kärleksparken i Varberg. Ett stort antal ungdomar, enligt Hallands Nyheter över 100 personer anlade ett flertal bränder, bland annat i en container. När polis anlände till platsen attackerades polisbilen och flera rutor krossades. Med anledning av detta har jag skickat en insändare till HN:


  Krafttag mot våldet

  Jag var knappast ensam om att bli upprörd när jag läste i måndagens HN om helgens härjningar i kärleksparken. Tyvärr är detta inget att bli förvånad över. Våldet har under de gångna decennierna skjutit i höjden Sedan 50-talet har antalet anmälda brott mer än fyrdubblats, och incidenter som de i kärleksparken är i många svenska städer snarare regel än undantag under helgerna. Detta är fullständigt oacceptabelt! Sverigedemokraterna kräver krafttag mot våldet. Vi vill anställa fler poliser, skärpa straffen för grova brott, utvisa kriminella invandrare och stärka skyddet för brottsoffer och hotade vittnen. De kriminellas rättigheter och välbefinnande får aldrig bli viktigare än vanligt, hederligt folks trygghet och säkerhet.

  Erik Hellsborn, Kommunfullmäktigekandidat för Sverigedemokraterna i Varberg

  fredag, maj 12, 2006

  Kvantitet i SSU

  SSU växer, det får vi veta i dagens upplaga av Dagens Nyheter. Anledningen sägs vara ordföranden Anna Sjödins fylleslag på puben Crazy horse. Ganska märkligt kan tyckas, det beteende som ”Rugby-Anna” förde sig med den kvällen borde snarare väcka avsky hos anständigt folk. Vad i hela friden är det för folk som blir imponerade av fylla, våld, maktfullkomlighet och lögner? Anna Sjödin berättar:

  Dom som känner igen sig i det här är invandrarungdomar. Det är dom som upplever detta i kroglivet.

  Vad är ”detta”? Inte är det att bli oprovocerat misshandlad av krogvakter i alla fall. Något sådant har ju inte ägt rum, det vet vi då åtalet mot vakten har lagts ner, medan åtalet mot Sjödin kvarstår. Nej, jag tror snarare att SSU:s nya medlemmar känner igen sig i sin ordförandes verkliga göranden under kvällen, d.v.s. att konsumera stora mängder alkohol (eller någon annan drog), mucka med vakter och spöa upp folk som inte visar ”respekt”. Det är alltså ganska troligt att de nyblivna Socialdemokraterna är en samling riktiga drägg. Anna Sjödin tycks dock inte bekymra sig över detta, ej heller partikamraten Peter Bäckström:

  Det finns en positiv attityd till oss i dag. … Den töntstämpel som funnits på politiska ungdomsförbund är borttvättad på SSU.

  Med andra ord kan vi konstatera att kvantitet går före kvalitet när SSU värvar medlemmar. Visserligen var det väl knappast någon som trodde något annat heller. Det bidragsfusk som avslöjades för några månader sedan visade ju att SSU är väldigt giriga av sig så nu gäller det att ha en lång medlemslista så man kan inkassera ett riktigt fett bidrag från pappa staten.

  Läs även:
 • Aggressiv rasist styr SSU
 • Anna Sjödin tappar allt mer trovärdighet
 • torsdag, maj 04, 2006

  Välkommen i gänget KD

  Vänsterbanditerna i ”Osynliga partiet” har slagit till igen, denna gång i Hässleholm. Målgruppen för deras attacker har tydligen breddats, Centerpartiet slapp undan denna gång, istället var det Kristdemokraterna fick ta del av huliganernas gatustens-argument. Lär mer om det här. Därmed vill jag vara den förste att välkomna även KD in i den verklighet vi Sverigedemokreter levt i de senaste 18 åren. ”Osynliga partiet” må vara en ny företeelse, men människorna bakom projektet är samma som år ut och år in attackerat Sverigedemokratiska tillställningar, enda skillnaden är att då kallar de sig själva för Antifascistisk Aktion (AFA) istället. SD har vid en rad tillfällen bett de etablerade politikerna ta i med hårdhandskarna mot avgrundsvänsterns våldsmetoder, men hittills har vi talat för döva öron.

  Visst har enstaka ledarskribenter och borgerliga politiker uttryckt sitt missnöje mot metoderna, men i praktiken har ingenting hänt, vänsterligisterna har ostört kunnat fortsätta sina härjningar. Nu kanske vi slutligen kan få se en förändring. För inte tänker väl C, KD eller den övriga alliansen sitta tysta medan deras medlemmar hotas och deras egendom vandaliseras?
  Låt oss hoppas att de borgerliga för upp vänstervåldet på dagordningen och driver igenom de beslut som krävs för att få ett stopp på attackerna.

  Jag själv har faktiskt ett par förslag att komma med. För det första måste bråkmakarna åtalas. Idag har vi en verklighet där aggressiva vänsterbanditer lassas på en buss och sedan släpps av några kilometer bort. Deras beteende får inga som helst efterföljder och snart är dom igång och bråkar igen. Låt istället bussen gå till närmaste polishus där lagbrytarna registreras och förhörs så att åtal kan väckas.

  För det andra bör vi ge polisen befogenhet att slå tillbaka ordentligt vid kravaller. Alltför många gånger har vi sett hur polismän defensivt står med sina sköldar och bara skyddar sig mot inkommande projektiler. Så ska det inte vara. Låt polisen sätta hårt emot hårt med vattenkanoner, gummikulor och tårgas. I trängda situationer ska givetvis en polisman kunna använda sitt tjänstevapen utan att riskera åtal för tjänstefel.

  Kom igen Alliansen! Det är möjligt om bara viljan finns. Rensa ut de röda lössen ur demokratins fana!

  tisdag, maj 02, 2006

  Välfärdsparasiterna demonstrerar

  Så har årets 1 Maj passerat, med sina sedvanliga demonstrationer. Dels demonstrerar Socialdemokraterna mot de orättvisor deras egen politik skapat. Dels demonstrerar rånluvevänstern mot… ja, lite allt möjligt tycks det. Igår kallade dom sig för Reclaim the city, men det är samma människor som annars även kallar sig AFA, Osynliga partiet och Global intifada Vad rånluvevänstern protesterar mot varierar, men deras genomgående budskap tycks vara att det är synd om folk med lite pengar, och att det är de som har mycket pengar som bär skulden för det. Det finns pengar säger dom, men de rika roffar åt sig allt med försämrad välfärd för vanligt folk som följd. Och vad gör rånluvevänstern åt det? Vi tar en titt på vad som sker när dom för ut sitt budskap.

 • Vandalisering. Rånluvevänstern gör sig ständigt skyldig omfattade skadegörelse. Det kostar pengar att reparera.

 • Vårdkostnader. Rånluvevänstern tycker om att slåss, vilket resulterar i ökad belastning på sjukvården. Dels behöver deras offer vård. Dels behöver dom själva vård när dom åkt på stryk av sina tilltänkta offer, något som för övrigt är den vanligaste utgången enligt SÄPO. Resultatet blit högre kostander och längre vårdköer.

 • Polisresurser. När rånluvevänstern demonstrerar kommenderas det poliser dit för att stävja deras härjningar. Även när nationalister demonstrerar behövs det poliser. Men detta beror inte på att nationalisterna ställer till med bråk utan på att rånluvevänstern ofta försöker attackera dessa tillställningar. Dessa polisresurser skulle behövas till annat. Resultatet blir att mindre tid kan läggas på annan brottslighet och även högre kostnader när lediga poliser tvingas in i tjänst.

 • Med andra ord har rånluvevänstern inte bara misslyckats med att förbättra välfärden, genom sitt kriminella beteende försämrar dom tvärtom välfärden för gemene man, dom är med andra ord parasiter på vår välfärd. Vill ni göra en sann insats för välfärden? Ta av er rånarluvan, kasta batongen i närmsta soptunna och börja verka på fredlig väg.

  måndag, maj 01, 2006

  1 Maj i Hässleholm

  Efter många om och men lyckades jag till slut ta mig till Sverigedemokraternas 1 Maj-manifestation i Hässleholm, något som var betydligt knepigare än vad man skulle kunna tro. Efter att först ha talat alternativt mejlat med en rad personer utan att ha lyckats fixa skjuts riktade jag istället min uppmärksamhet mot tågtidstabellen, Men då 1 Maj är en röd dag gick det inga tidiga tåg. Till slut löste det sig i alla fall genom att jag fick ta tåget ner till Helsingborg kvällen innan, sova där och sedan åka med SD-Helsingborg till Hässleholm. Tyvärr fanns det uppenbarligen ingen sägnplats utan jag fick vackert sova på golvet med sovsäck och liggunderlag. För er som inte känner till det kan jag upplysa att det inte är riktigt lika skönt att sova på detta sätt på ett hårt golv som det är i ett tält ställt på mjuk mark. Ärligt talat har jag inte sovit så dåligt på flera år.

  Hur gick själva demonstrationen då? Ja, det beror på hur man ser det. Positivt var att vi slapp bråkiga motdemonstranter samt att demonstrationen uppmärksammades i massmedia, något som i alla fall jag ser som det viktigaste.
  Negativt var att uppslutningen inte blev så god som man kanske hade hoppats på. Optimister hoppades på 130 deltagare, pessimisterna menade att 70 var en mer trolig siffra. Tyvärr var pessimisternas gissning närmast den här gången.

  På det stora hela är jag nöjd. Det var ett givande sätt att spendera 1 Maj på. Det är alltid roligt att träffa på gamla bekanta (gamla och gamla förresten, ja ni vet vad jag menar) och Björn Söders tal var mycket bra. Synd bara att det inte hölls på en folkrikare plats, då det helt klart skulle ha kunnat övertyga tveksamma Hässleholmare om att ett parti med Sverigedemokraternas åsikter behövs i riksdagen.