onsdag, mars 29, 2006

Kortfattat

Jag har varken ork eller lust att skriva ett riktigt inlägg ikväll. Nöjer mig därför med två korta punkter.

1. SSU-ledaren Anna Sjödins anmälningar om bland annat misshandel mot en vakt på puben Crazy horse har lagts ner. Vaktens anmälning mot Anna kvarstår dock. Ärligt talat, var det någon som hade förväntat sig något annat?

2. Ytterbyskolan i Kungälv vill ge elever med politiskt inkorrekta åsikter underkänt i samhällskunskap. Det är givetvis förkastligt, men allt för oroliga ska vi nog inte bli. Om eleverna och deras föräldrar driver frågan vidare till högre instans tror jag inte att skolan har någon chans att vinna, och de diktatoriska fasonerna lär då försvinna inför nästa termin.

Fundering i natten

Surfade just in på Ung Vänsters hemsida och hittade den här artikeln. Undrar just hur lilla Clara reagerat om det varit Ung vänsters propaganda brevbärarna inte velat dela ut? Jag har en partikamrat här i Varberg som jobbar som brevbärare, vad hade fröken Lindblom sagt om han och hans arbetskamrater vägrat dela ut kommunistisk propaganda? Hade hon hyllat dem för civilkurage? Hade hon hållit med om att det borde ses som ett arbetsmiljöproblem? Nej, antagligen inte. Men var ligger skillnaden? Med tanke på både kommunismens historia och de arbetsmetoder dess anhängare än idag använder borde det inte råda några tvivel att många människor känner sig kränkta av att få deras material i brevlådan.

Men i ärlighetens namn spelar det ingen roll huruvida någon riskerar att bli kränkt eller inte. En brevbärares jobb är att dela ut post, inte att leka åsiktspolis. Vill man hellre göra det kan man ju alltid söka jobb som ledarskribent eller kanske ansöka om ett statlig bidrag för att dra igång ett litet projekt mot "rasism".

Nu ska jag sova. God natt.

tisdag, mars 28, 2006

Pengar till muslimer, men inte till vikingar

I november skrev jag om att Göran Persson planerade att tvinga Sveriges skattebetalare att betala för reparationerna av Islamic center i Malmö, nu har mina farhågor besannats. Inte mindre än tre miljoner skattekronor väljer regeringspartiet att skänka till Malmömuslimerna. Någon förklaring till varför regeringen aldrig skänkt några pengar till vandaliserade kyrkor får vi inte. Inte heller det faktum att Malmömoskéen är en stor församling som utan tvekan hade kunnat skrapa ihop tillräckligt med pengar på egen hand tas upp. Och givetvis tar inte regeringen någon hänsyn till det faktum att 40 % av Sveriges invånare över huvud taget inte vill ha några moskéer i Sverige.

Nu hade detta givetvis varit tillräckligt goda argument för att stoppa bidraget, men historien är inte slut riktigt ännu. Islamic center är ju givetvis inte de enda i Sverige som behöver pengar för att få sin verksamhet att gå runt. Ett exempel på detta är Hornbore vikingaby som nu tvingas stänga på grund av dålig ekonomi. För att rädda verksamheten krävs det 225 000 kronor, d.v.s. mindre än en tiondel av vad regeringen ger till Islamic center. Men tror ni att regeringen kommer gå in och hjälpa vikingabyn? Nej, inte jag heller.


Göran Persson och hans underhuggare pumpar hellre in bidrag i mångmiljonklassen till en verksamhet som syftar till att stärka en främmande läras inflytande i Sverige än att avsätta ett par hundratusen till en kulturförening som arbetar med att hålla vårt historiska arv vid liv.
Det borde inte råda några som helst tvivel om var Socialdemokraternas lojalitet ligger. Ha det i åtanke när du går till valurnorna i höst.

måndag, mars 27, 2006

Ett splittrat parti?

Sverigedemokraterna är ett djupt splittrat parti. Det har våra "vänner" i den svenska journalistkåren länge hävdat, och i samband med helgens riksårsmöte i Norrköping slog dom på nytt på stora trumman. Om man ska tro på dessa murvlar står partiet vid ruinens brant och riskerar att när som helst falla ihop likt ett korthus. Detta är en bild jag inte alls känner igen mig i, och det tror jag inte heller att särskilt många andra som närvarade vid helgens möte gör. Givetvis ska det inte förnekas att det finns olika uppfattningar om saker och ting inom partiet. Visst hade det varit oerhört trevligt om vi hade varit överrens om allting, men i ett parti med nästan 2000 medlemmar är inte det realistiskt.

Inom partiet finns det två falanger. Dels de dominerande Förnyarna, även kända som "Skåne-falangen", dels de svagare Traditionalisterna, även kallade "Bunkern". Trots vissa meningsskiljaktigheter tycker jag ändå att båda dessa falanger drar åt samma håll. Det är framför allt angående hur partiet ska styras och organiseras som meningarna går isär, angående den faktiska politiken råder det ingen splittring att tala om. Över huvud taget är motsättningarna inom partiet klart överdrivna av massmedia. Titta hellre på Vänsterpartiet med dess omfattande avhopp, avhopp som nu resulterat i ett helt nytt vänsterparti. Där kan man tala om splittring, SD kommer inte ens i närheten av detta kaos. Tvärtom tycker jag att majoriteten på vissa punkter var mycket tillmötesgående gentemot minoriteten. Detta märktes allra tydligast när vi skulle besluta om namnen på riksdagsvalsedeln. Peter Martini och Johan Rinderheim, båda tillhörande Traditionalisterna fanns inte med på det ursprungliga förslaget men gavs tillslut ändå plats. Förnyarnas majoritet hade kunnat stoppa detta om de ville, men valde istället att godkänna Martini och Rinderheim. Ett klokt beslut enligt min uppfattning.

Vidare är det intressant vem murvlarna väljer att tala med för att få bekräftelse om sina fantasier om sönderfall och splittring. En viss Lars Sjöholm ges orimligt stort utrymme att attackera partistyrelsen. Innan helgens möte var Sjöholm mer eller mindre okänd utanför Skånes gränser, hans enda uppdrag inom partiet är som lokal företrädare i Skurup, en kommun som bara har lite drygt 14 000 invånare. Att han inte stöds av några fler än sina närmaste vänner i den egna kommunen står helt klart.


Oavsett vad massmedia vill inbilla väljarna är det ett enat parti som nu går till val, och med rådande förutsättningar råder det inga tvivel om att partiet kommer göra sitt bästa val någonsin i höst.
Tillsammans mot riksdagen!

Ps. Kom på en annan sak som bör påpekas. Sydsvenskan påstår att det bara skulle ha deltagit 10 kvinnor på mötet. Partiets sneda könsfördelning är visserligen ingen hemlighet men Sydsvenskan är här ändå ute på lite väl tunn is. Efter att ha tagit del av detta påstående tittade jag på en av de bilder jag tog på mötet. Där syns 11 kvinnor, utöver dessa kunde jag på stående hand räkna upp ytterligare tre som jag vet närvarade. Till det kommer många fler kvinnor, någon exakt summa har jag givetvis inte då jag inte kan memorera alla de 160 personer som närvarade i helgen. Jag skulle dock uppskatta andelen kvinnor till 20 %, vilket är en ganska rejäl skillnad mot de 5-6 % som skulle vara fallet om Sydsvenskans uppgifter stämt. Detta kanske kan tyckas oväsentligt, men det säger ändå en del om hur pålitliga våra journalister är när det gäller skriverier om Sverigedemokraterna.

söndag, mars 26, 2006

Bilder från SD:s årsmöte

Sverigedemokraterna höll i helgen sitt riksårsmöte i Norrköping. För utförlig information om detta besök sverigedemokraterna.se. Jag deltog på mötet och hade min kamera med mig, några av mina bilder hittar ni här nedan. Mycket nöje! (Fotografierna får fritt spridas vidare förutsatt att källa anges.)

Årsmötesombuden samlas inför Fredagens förhandlingar.

När SD håller möte är det alltid 100 % seriöst, politiskt arbete som gäller. Lördagen inleddes med SD-filmen ”Politiker from the crypt”. Därefter kastade vi garnnystan på varandra, syftet med detta var visst att demonstrera enighet.

Jimmie Åkesson omvaldes som partiordförande och gratuleras här med blommor av Gabriella Johansson.

Bloggare. Mitt första personliga möte med Andreas Ekström.

Joakim Larsson var som vanligt mötesordförande. Till mötessekreterare valdes Marcus Frisk. Samtidigt som detta foto togs stod det enligt polisen ett 50-tal motdemonstranter utanför hotellet och gapade. Men när vi kom ut från hotellet efter mötet hade dom tydligen tröttnat och gått hem.

Efter lördagens förhandlingar var det dags för den traditionella SD-middagen.


Många partikamrater deltog på middagen. Bland andra Susanne Boström


... Och Emma Westergren.


Jag tog även ett par bilder under Söndagen. Dessa blev dock inget vidare så jag besparar er dem.

Jag kommer med all säkerhet skriva mer om årsmötet imorgon eller i övermorgon. Då framför allt om de falska bild av splittring som media målat upp.

060405: SD-Kuriren har lagt upp egna bilder från mötet. Klicka här för att titta på dem.

onsdag, mars 22, 2006

Etablissemanget vittrar sönder

Riksdagspartierna befinner sig i kris. Sedan valet 2002 har dom tappat över 60 000 medlemmar och deras sammanlagda medlemsantal är för första gången i modern tid under 300 000. Samtidigt slog Sverigedemokraterna nytt medlemsrekord strax innan nyår och står idag starkare än någonsin förr.

Framtiden tillhör oss!

måndag, mars 20, 2006

Expressens smutskastning fortsätter


Expressens hatkampanj mot Sverigedemokraterna går in på sin tredje dag. Om någon nationalist gladde sig över att gårdagens artiklar inte var särskilt farliga så blir man mindre glad idag då journalisten Ida Thunberg i sällskap med kvinnomisshandlaren Anders Carlqvist skrapat ihop propagandatexter som skulle göra självaste Goebbels imponerad. Det märks tydligt att Thunborg inte är någon idiot, tvärtom spelar hon ett mycket listigt spel. I en av dagens artiklar har hon stämt träff med partiordförande Jimmie Åkesson och låter honom komma till tals och ge sin syn på olika saker. Därigenom skapar Thunberg en illusion av att man läser ett objektivt och opartiskt reportage, så är givetvis inte fallet. Efter vissa av Åkessons svar lägger nämligen Thunborg in små ”faktalistor” där hon argumenterar emot vad Åkesson just sagt. Någon kommentar från Åkesson angående dessa ”fakta” finns dock inte med, jag misstänker att Thunberg inte drog upp dessa vid mötet med Jimmie utan bara tog med dessa i artikeln där Jimmie inte har någon chans till försvar. Ett av de allra fulaste knepen från Thunborgs sida är när hon upplyser att SD i en kommun velat stoppa skolresor till Auschwitz. Detta låter ju givetvis hemskt i för de allra flesta människor, vill SD förringa nazismens brott mot mänskligheten? Nej, självklart inte. Jag känner bara till en motion som behandlat det aktuella ämnet och då handlade det om att man skulle besöka ett annat koncentrationsläger istället. Anledningen till detta förslag var att det aktuella koncentrationslägret efter nazisternas reträtt fortsatte att användas av kommunisterna för att ta eliminera sina fiender. SD ansåg att skoleleverna skulle få en chans att lära sig om både dessa totalitära ideologier, inte bara en av dem.

I artikel nummer två för dagen försöker Expressen spinna vidare på den gamla Expo-myten om att Sverigedemokraterna skulle vara ett parti för kriminella. Under rubriken ”Många Sverigedemokrater kriminellt belastade” möts läsarna av en något motsägelsefull syn, Expressen har nämligen bara lyckats finna fem personer som dömts för någon typ utav brott. I två av fallet rör det sig dessutom om rena struntsaker, återbetalning av bostadsbidrag och en utebliven deklaration. Finns det ärligt talat något som tyder på att SD:s representanter skulle vara mer brottsbenägna än folk från riksdagspartierna? En sak som jag också tycker bör nämnas är att fyra av de fem inte längre är medlemmar i partiet. Vidare har jag samtalat med Martin Kinnunen från partistyrelsen. Enligt honom skulle den femte personen, Jan Björklund, inte heller fått stanna kvar på sin post om hans övertramp skett under nuvarande partistyrelse. Jag tycker allt det verkar som om SD är bra mycket bättre på att hålla rent från lagbrytare än vad många andra partier är.

Jag tycker den formuleringen jag avslutade gårdagens post med funkar även ikväll. Således: Expressen snackar skit.

lördag, mars 18, 2006

Expressen till attack mot SD


I dagens upplaga av Expressen går tidningen till hårt angrepp mot Sverigedemokraterna. Man kallar det för en "granskning" men det är knappast frågan om någon opartisk journalistik. Det första jag reagerar på är vilka källor Expressen förlitar sig på. Förutom den obligatoriska medverkan av den anti-nationalistiska och av etablissemanget finansierade tidningen Expo uppger man en viss Peter Karlsson som källa. Detta namn är inget nytt, utan har flera gånger tidigare figurerat i diverse hetsartiklar riktade mot nationalister. Vad Expressens läsare inte får veta är att någon Peter Karlsson inte existerar, namnet är bara en pseudonym för Anders Carlqvist, en flerfaldigt dömd våldsverkare som är aktiv inom det vänsterextrema nätverket Antifascistisk Aktion (AFA). En trovärdig källa? Ja, det anser uppenbarligen Expressen.

Vidare till själva granskningen:

Den sak som Expressen lägger ner mest möda på är att försöka bevisa att SD på kommunal nivå sviket sina väljare med argument om låg aktivitet samt att flera platser under den gångna mandatperioden lämnats vakanta. Detta anser inte jag vara en rättvis bedömning. Flera kommunfullmäktigeledamöter har tvingats lämna sina poster efter att dom handlat på ett sätt som ansetts skada partiet. Att dessa människor då utesluts är fullt naturligt. Om något vore det väl ett svek mot väljarna att låta personer som inte delar partiets demokratiska värdegrund sitta kvar? (Om detta blivit fallet hade antagligen Expressen istället anklagat oss för att inte hålla rent mot extremister.). Vad gäller frivilliga avhopp finns det så vitt jag vet inga siffror som visar att SD skulle vara hårdare drabbade än andra partier, tvärtom genomfördes en undersökning 2003 som visade att andelen avhopp i SD var i samma klass som riksdagspartierna. Att dessa avhopp i vissa fall resulterat i en vakant stol i fullmäktige är givetvis tråkigt, men har sin förklaring i att vi inte har en lika stor organisation som riksdagspartierna, ibland finns det helt enkelt ingen ersättare att tillsätta.
Passiviteten bland våra ledamöter är en av de få saker där det faktiskt finns fog för kritik. Jag anser dock att det inte är rimligt att ställa samma krav på en SD-ledamot som på en ledamot från ett riksdagsparti. När man som ung politiker gör entré i fullmäktige för ett riksdagsparti har man alltid äldre, mer erfarna ledamöter att be om hjälp, en slags mentor att tillgå. Dessa privilegier har man inte som Sverigedemokrat, då är man ensam och får i regel klara sig på egen hand.

Men det är givetvis inte slut där. Nedan följer ett axplock av de övriga anklagelser som Expressen för fram, jag bemöter:

Expressen säger:

"Förste partiledaren hette Anders Klarström, tidigare aktiv nazist som var dömd för flera brott. Han hade en bakgrund i rasistiska nordiska rikspartiet."
Detta är förvisso sant, Klarström var i sin ungdom nationalsocialist, men det var någon han tagit avstånd från innan han blev partiledare för SD.

Kopplingarna till nazistiska och antisemitiska grupper, till exempel nationalsocialistisk front och VAM (Vitt ariskt motstånd), är många från starten fram till slutet av 90-talet
Inte sant. SD har aldrig velat ha något med dessa organisationer att göra. Att vissa enskilda medlemmar inte respekterat detta kan knappast partiet som helhet beskyllas för.

Mellan 1990-1994 arrangerade sd en rad aktiviteter i Sverige, bland annat Engelbrektsmarscherna och Karl XII-manifestationerna 30 november. Många av aktivisterna var då skinnskallar som också var aktiva i nazistiska organisationer, som VAM, och då gärna klädde sig med hakkorssymboler.
Återigen, SD har aldrig velat ha något samröre med dessa människor. Skinnskallarna var aldrig medlemmar i SD utan dök endast upp när SD anordnade demonstrationer. 1995 klargjorde partiet att dom inte var välkomna genom att förbjuda skinnskalle-mundering vid partiets aktiviteter.

Robert Vesterlund VAR ordförande för sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU, i mitten av 90-talet. Under sin sista medlemstid i partiet kombinerar han uppdraget med att vara redaktör för "Info 14", beryktad som en av de mest pro-terroristiska nazitidningarna i Sverige.
Detta stämmer, Vesterlund var dock aldrig öppen med sina nazisympatier inom partiet. Tids nog förstod han att SD:s värderingar inte stämde överrens med hans egna och valde att lämna partiet.

Åren präglas av många interna strider. 1995 tar Mikael Jansson över som partiledare och börjar det digra jobbet att städa bort alla yttre symboler som förknippar partiet med nazismen. Men partisymbolen är till exempel än i dag samma som på 90-talet - flaggan som en brinnande fackla, lånad av engelska nazigruppen national front.
Ett partis åsikter sitter väl inte i dess symbol? För ordningens skull skall det nämnas att facklan ursprungligen kommer från franska Front National, som inte alls är några nazister, även om dom är mer hårdföra än SD.

Vid sd:s årsmöte 1995 överfölls en filmelev, på plats för att dokumentera mötet, av partiorganisatören Lars Emanuelsson, som försökte ta ifrån honom kameran. Han dömdes senare för händelsen.
Denna incident kände jag inte till. Men vad Expressen ”glömmer” att berätta är att årsmötet 1995 även i övrigt var en våldsam historia. Ligister från AFA attackerade mötet understödda av journalister från tidningen Expo. Bl.a. kastades det in bomber med syra genom möteslokalens fönster. Att en oskyldig (?) filmelev skadades när SD tvingades försvara sig är givetvis beklagligt, men kan knappast användas som argument för att hävda att SD är våldsbenägna.

”Ulf Blomström, som sitter för sd i fullmäktige i Burlöv, grips av polis i samband med ett större bråk utanför Malmö 1 februari 2005. Han tar timeout från politiken. Hans plats står fortfarande tom.”
Återigen ”glömmer” Expressen bort viktig information. I det här fallet att Ulf har friats från alla misstankar.

Vidare intervjuas avhopparen Tommy Funebo om varför han lämnade partiet. Han anger två orsaker.

1. ” Bidragspengarna från belgaren Bernard Mengal, känd rasist och antisemit.
Hur känd är Mengals påstådda rasism? När SD först informerades om anklagelserna frös man pengarna och inledde en undersökning för att få klarhet i anklagelserna mot Mengal, om de visade sig sanna skulle man tacka nej till dem. Först valde partiet att kontakta universitetet i Tel Aviv där anklagelserna kom ifrån. Universitetet ville dock inte dela med sig av sina bevis och hänvisade till tidningen Expo som var den enda svenska kontakt man delade med sig av sin information till. Även Expo kontaktades men inte heller dom ville dela med sig av de påstådda bevisen. Med denna bakgrund kunde partiet inte annat än att avfärda anklagelserna och därmed ta emot pengarna.

2. ”En person i ledande ställning gick omkring och ’heilade’. Det värsta var att ingen verkade tycka att det gjorde något, det ansågs vara helt okej.
Händelsen utspelade sig på en partimedlems födelsedagsfest. Hitlerhälsningen var ett dåligt skämt, jag har personligen talat med personen i fråga och han är sannerligen ingen nazist, tvärtom har han varit delaktig i ett Internetbaserat projekt som retade gallfeber på den svenska naziströrelsen för ett par år sedan. Och för er som inte tror på detta kan jag upplysa att denna person nu blivit utesluten av en annan anledning så hans göromål kan man knappast använda mot SD.

Kort sagt: Expressen snackar skit.


Klicka här för att komma till Expressens artiklar.


19/3 Tillägg: Jag har nu fått mer information om den s.k. "filmeleven" från årsmötet -95. Denne var i själva verket medlem i AFA och hade tidigare blivit dömd för misshandel. Hans uppgift på plats var inte att dokumentera själva mötet utan att filma registreringsnumren på de bilar som mötesdeltagarna anlände i. Med tanke på vilka arbetsmetoder AFA använder råder det knappast några tvivel om vad uppgifterna skulle användas till.

onsdag, mars 15, 2006

Ny uteslutning ur facket

Denna post skrivs i vredesmod. Jag har just läst att Akademikerförbundet SSR valt att utesluta en medlem på grund av dennes engagemang i Sverigedemokraterna. Läs mer om det här och här. Uteslutningen motiveras av förbundsordförande Christin Johansson med att Sverigedemokraternas åsikter inte stämmer överens med förbundets stadgar. Det är inget annat än, ursäkta mitt ordval, skitsnack. I Stadgarna kan man under punkt 4: "Medlemskapets innebörd" läsa.

"Akademikerförbundet SSRs verksamhet bygger på de värderingar som kännetecknar en demokratisk rättsstat, sådana de kommit till uttryck i svensk grundlag, FNs allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna samt den Europeiska konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna."

Ursäkta mig Christin, men vad i SD:s politik lever inte upp till dessa krav? Om du inte kände till det så är SD det enda partiet i Sverige som slagit fast att FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna är grundläggande för partiets politik.

Inte för att det ska spela någon roll. Personligen tycker jag att folk ska få tycka vad dom vill, oavsett hur motbjudande dessa åsikter kan tänkas vara. En fackförenings uppgift ska vara att se efter medlemmarnas intressen, inte agera propagandamegafon för vissa åsikter, även om det rör sig om något så nobelt som demokrati och mänskliga rättigheter.

Men om man nu ska gå efter rådande regler borde rimligtvis nästa fall av uteslutning vara Christin Nilsson själv. Att belägga folk med åsikter dom inte har och rensa ut oliktänkande utan någon som helst grund är om något ett tecken bristande respekt för demokratin. Och det är väl ett stadgebrott, eller hur Christin?

Läs även:
 • Fackligt angrepp på SD
 • måndag, mars 13, 2006

  Svenska ungdomar villebråd i Landskrona

  11/3 publicerade Helsingborgs dagblad ett reportage från Landskrona. I reportaget intervjuas "Jesper", "Anders" och "Erik", tre vanliga svenska ungdomar om situationen som ung och svensk i Landskrona. Deras historia sänder kalla kårar längs ryggen.

  "Flera killar sparkade på mig när jag låg ned. Allt jag tänkte på var att skydda mitt huvud.
  Den brutala misshandeln inträffade i vintras och blev kulmen på ett par år av trakasserier, hot och våld som Jesper och tiotalet kompisar säger sig ha blivit utsatta för av ett gäng killar med invandrarbakgrund.
  – Dagligen försöker de provocera fram bråk genom att skrika saker som ' svenne
  jävlar ' och ' vi ska knulla din morsa! '. Det känns som att det aldrig tar slut, säger Erik.
  De är övertygade om varför just de råkar illa ut.
  – För att vi är svenskar. Omvänd rasism är vad det är, men att även det förekommer är något som sällan uppmärksammas, säger Anders."

  Hela artikeln kan läsas här.
  Detta är inte första gången mångkulturens konsekvenser i Landskrona uppmärksammas. Under 2003 var situationen så allvarlig att Landskronapolisen var tvungna att kalla in förstärkning i form av piketpolis från Malmö under helgerna för undvika total anarki. Sydsvenskans artikel kan du läsa här. Även Helsingborgs dagblad skrev om händelsen och deras beskrivning var än mer skrämmande än Sydsvenskans. Tyvärr har jag inte lyckats hitta den artikeln.

  Men i allt detta mörker finns det ändå hopp om en ljusare framtid. I kommunvalet 2002 visade Landskronas svenska befolkning tydligt vad dom tycker om invandrargängens härjningar, Sverigedemokraterna fick inte mindre än fyra mandat i fullmäktige. Detta gör att Landskrona tillsammans med Kävlinge är Sverigedemokraternas starkaste fäste i landet.
  Och motståndet har knappast minskat sedan dess. I julas försökte kommunen övertyga sina anställda om mångkulturens förträfflighet genom att ge dem en mångkulturell kokbok. Hur blev responsen? Kanske inte riktigt som kommunen förväntat sig. Läs mer om det här.

  Kanske dags för dig att göra motstånd också? 17 september är det val, då har du din chans.

  Läs även:

 • Mångkulturen blomstrar i Södertälje
 • fredag, mars 10, 2006

  AFA hotar pingstkyrkan

  Sveriges radio rapporterar idag att AFA i Karlskrona skickat hotfulla mejl till stadens Pingstkyrka. Man har även tagit på sig skulden för de affischer som satts upp vid kyrkan föreställande Jesus bärandes på ett hakkors, något som tidningen Dagen tidigare försökt beskylla Sverigedemokraterna för. Bakgrunden till hela historien är att Pingstkyrkan valt att bjuda in samtliga partier i kommunen, inklusive SD, för samtal om den kristna tron.
  Att som AFA nu gör, att genom hot försöka få kyrkan, Guds hus, att underkasta sig nätverkets åsikter är mycket allvarligt.

  Som Ulf Sundqvist nämner kan de skyldiga förlåtas om de träder fram och tar ansvar för sina gärningar. Men om de vägrar att be om förlåtelse kan de heller ingen förlåtelse få och riskerar att drabbas av Herrens vrede.

  torsdag, mars 09, 2006

  Inget folkligt stöd för poliser i turban

  Mångkulturen grundmuras allt fastare. Idag fattades ännu ett beslut till gagn för invandrare som inte har någon lust att ta sedan dit dom kommer. Den här gången handlar det om att poliser med icke-svenskt ursprung inte längre ska behöva följa de klädregler som gäller för svenska poliser, hädanefter ska det vara fritt fram för poliser i turban, kippa och huvudduk. Läs mer om detta här.

  Men som så många gånger förr tycks inte makthavarna ha något folkligt stöd för sina multikulti-projekt.

  Ökat stöd för SD?

  Senaste nytt från Demoskop:
  Vänsterblocket: 46,0 %
  Borgerliga blocket: 49,8 %

  Tillsammans blir det 95,8% vilket betyder 4,2 % till övriga partier. Senast "övriga" låg så högt var när Junilistan hade som störst stöd, ett stöd som sed
  an dess minskat kraftigt. Med all uppmärksamhet som Sverigedemokraterna fått den senaste tiden i samband med Muhammed-konflikten finner jag det troligt att det är SD som står för ökningen inom gruppen "övriga". En gissning är att stödet ligger på 2,0-2,5 %.

 • Reinfeldtmejl påverkade inte s-väljare

 • Tillägg 22:45: Direktlänk till demoskops sifror.


  onsdag, mars 08, 2006

  Ökat nordiskt motstånd

  Sveriges radio berättade igår att invandringskritiska Fremskrittspartiet nu är Norges största parti. Bedömare menar att det handlar om en "Muhammed-effekt". De muslimska reaktionerna på karikatyrerna har alltså gjort norrmännen mer invandringskritiska. En liknande utveckling ser vi även i Danmark där invandringskritiska Dansk Folkeparti som förra året gjorde sitt bästa val någonsin har nu ökat ytterligare och skulle knipa ännu fler mandat i folketinget om val hölls idag. I Finland har ingen Muhammed-effekt synts till, men det beror nog mest på att landets partier är eniga om att hålla invandringen på en låg nivå.

  Nu väntar vi bara på att det nordiska motståndet ska få sitt genombrott i Sverige.

  Fundering i natten

  De politiskt korrekta säger att det inte finns någon svensk kultur för att den innefattar influenser utifrån. Men samma sak gäller ju de flesta av världens kulturen. Länder som Albanien, Iran, Somalia osv har genom historien precis som Sverige tagit in influenser utifrån. Om man ska gå efter de politiskt korrektas mall så borde rimligtvis dessa länder inte heller ha någon kultur, eller hur? Trots detta anses invandring av folk från dessa länder bidra till att göra Sverige mångkulturellt. Hur går det ihop?

  lördag, mars 04, 2006

  HN "svär i kyrkan"

  "HN:s undersökning visar att 68 av domarna gällde personer som själva är födda i utlandet eller vars båda föräldrar är födda utomlands. Med denna definition står invandrare för 38 procent av brottsligheten i Falkenberg. ... I Falkenberg är 11,5 procent av invånarna födda utomlands eller av två utländska föräldrar. Dessa begår alltså drygt tre gånger fler brott än vad som motsvaras av deras befolkningsandel."

 • Unga invandrare står för en stor del av brottsligheten