tisdag, februari 28, 2006

Den typiske mansgrisen


Vad kännetecknar så kallade "antifacister" förutom fula frisyrer, kläder från second-hand och en oförmåga att lösa konflikter utan våld?
Sexism såklart!

 • Tjejer kränks inom aktivistvänstern
 • måndag, februari 27, 2006

  Legalize it? -Tankar kring droger

  Efter lördagens artikel fick jag en del kommenterar, varav en tog upp en annan syn på narkotika än vad jag själv har. Kommentaren följer här i sin helhet:

  Reflektion på din kommentar om drogmissbruk. Du har helt rätt i att drogpengar finansierar grov organiserad brottslighet och terrorism. Vilken är då den vanligaste drogen? Helt klart cannabis. Är den skadlig för brukaren eller omgivningen? Nej, den skapar varken fysiskt beroende eller fysiska skador. Varför ska då en "drog", som är oändligt mer förekommande och populär än vad någon här ens kan gissa, vara olaglig? Resultatet blir att polisens resurser slösas på att jaga svenssons som föredrar "fredagsjointen" istället för "fredagsgroggen", man tvingar brukare till kontakt med grova kriminella element, och framför allt hjälper man till att finansiera grov brottslighet och terrorism. Men det är klart, det ser ju snyggt ut i polisens statistik över uppklarade brott, lättare att sätta åt svensson - och därmed skapa brottslingar av personer som i övrigt är helt laglydiga och ansvarskännande medborgare. Min lösning är att cannabis ska gå att köpa på systembolaget. Jag är själv Sverigedemokrat och cannabisbrukare, men föreslår dock inte att SD ska driva en liberaliseringdebatt, men ni kan ju tänka lite över det jag skrivit här ni egentligen inte håller med. (trött på att behöva regga sig på varenda jäkla sida man besöker så tyvärr får det bli anonymt)

  Jag tycker skribenten tar upp en del intressanta tankar, och lägger fram sina argument på ett smidigare sätt än vad de flesta andra drogliberaler brukar göra. Faktum är att han/hon är den första som faktiskt lyckats övertyga mig om att legalisering kanske inte enbart är av ondo. Men trilla inte av stolen nu, även om Anonymous har en del vettiga tanker är jag fortfarande övertygad om att en legalisering inte är något bra alternativ. Detta beror främst på två saker:

  1. Visst finns det undersökningar som säger att cannabis/hasch/marijuana är ofarligt, men dessa undersökningar har också kritiserats. Det finns nämligen även undersökningar som visar på raka motsatsen. Tidigare i vintras lästa jag en artikel i Hallands Nyheter om socialarbetare i Falkenberg som arbetade med narkotikabrukande ungdomar. Enligt den forskning som dom använde i sitt arbete kunde även dessa lättare droger ge allvarliga hjärnskador vid ett regelbundet bruk.
  2. Det är ett välkänt faktum att cannabis/hasch/marijuana är så kallade "gateway-drugs" d.v.s. att brukaren ofta går över till tyngre droger, t.ex. kokain eller LSD. Att dessa droger är mycket farliga råder det ingen oenighet om.

  "Men alkohol är ju också skadligt, ska vi inte förbjuda det också i så fall?" brukar drogliberalerna säga. Jo, alkohol är sannerligen en farlig drog. Inte bara skadar den brukaren utan den belastar dessutom samhället genom att leda till ökad brottslighet.
  Jag tycker absolut att vi ska arbeta för att få ner alkoholkonsumtionen i landet. Till och börja med måste de groteska införselreglerna som EU tvingat på oss upphävas. Som det är nu kan vi ta färjan över till Danmark och komma hem med 110 liter starköl eller 90 liter vin. Rena uppmaningen till överkonsumtion och illegal vidareförsäljning! De krafter som vill sänka åldersgränsen på systembolaget måste slås tillbaka, precis som dem som vill avskaffa det statliga spritmonopolet. Jag ställer mig inte heller främmande till att folkölen plockas bort från mataffärernas hyllor och placeras på Systembolagets.
  Något totalförbud mot alkohol tror jag dock inte på. Även här är det främst två saker som jag anser väger emot:

  1. Förlorade inkomster. Alkoholen är en del av den svenska livsstilen, folk skulle inte sluta dricka bara för att det blir olagligt. Genom smuggling och hembränning skulle supandet fortsätta, men då utan några inkomster för staten.
  2. Större kostnader, större lidande. Hembränd sprit kan vara livsfarlig om brännaren inte vet vad han sysslar med. Utan säker sprit skulle konsumtionen av "hembrännt" öka. Resultat blir såväl större kostnader för sjukvården som ett större mänskligt lidande.

  Detta är mina åsikter på ämnet alkohol & narkotika. Förhoppningsvis håller ni med mig.


  PS. Jag har nu även skaffat mig en blogg på Expressen. Texterna som jag lägger ut där är exakt samma som här, men om ni gillar vad jag skriver så får ni gärna besöka den ändå så jag får en högre plats på deras topplista.

  lördag, februari 25, 2006

  Upp till kamp mot det moraliska förfallet!

  Jag var och spelade lite pingis med några vänner igår, för första gången sedan högstadiet kan nämnas. För det mesta har jag det trevligt tillsammans med mina vänner, men det är långt ifrån alltid jag kommer överrens med dem när det handlar om politik. En diskussion vi hade igår innan pingisen är vad som drivit mig till att skriva denna artikel. En artikel om den frånvaro av moral som är utbredd bland Sveriges unga.

  Jag ser mig själv som en man av principer med hög moral. Även om det sannerligen vore trevligt så begär jag inte att alla människor ska ställa upp på samtliga mina värderingar. En del av dessa anser jag dock måste gälla alla, och det är denna del jag kommer att fokusera på nedan.

  Symptomen
  Det vanligaste förekommande symptomet på moraliskt förfall är brist på respekt för andra människors egendom, som främst tar sig uttryck genom fildelning. Här är inte jag helt perfekt, som jag nämnt i en tidigare post fildelar faktiskt även jag lite grann, en viss fildelning kan vara moraliskt försvarbart. Vad som däremot inte är försvarbart är beteende där man mer eller mindre helt slutar upp med att köpa spel och filmer och enbart laddar hem. Det finns folk som har hyllmeter efter hyllmeter av filmer som dom inte betalt för. Att detta bryter mot lagen bryr dom sig inte om, ej heller att det drabbar andra människor ekonomiskt. Omoraliskt och egoistiskt.

  Ett annat symptom är attityden att folk ska få göra som dom vill. Hur många gånger har man inte hört ”Det är hans liv, låt han leva det som han vill” eller något liknande? Det kan inte jag ställa upp på. Du har ingen rätt att få bete dig hur du vill, ditt handlande får konsekvenser och du är skyldig att ta hänsyn till hur dina beslut påverkar dina medmänniskor. Denna princip är framför allt aktuell i drogdebatter. Många svenska ungdomar ser det som helt acceptabelt att bruka narkotika just med argumentet att det är varje enskild individs eget val. Detta håller givetvis inte. Dels riskerar den enskilde brukaren fastna i ett missbruk och blir samhället till last genom behov av vård eller påföljder av de brott han eller hon begått för att finansiera sitt missbruk. En annan aspekt som man inte får glömma är att även om en person klarar av att hålla sitt narkotikabruk på en låg nivå och inte faller in i beroende förser han fortfarande narkotikaindustrin med pengar och gör den lukrativ. Därigenom blir han medskyldig till den kriminella pundarens misär och han stödjer även den tunga organiserade brottsligheten i de länder där narkotikan tillverkas. Omoraliskt och dessutom osolidariskt mot andra människor.

  Givetvis finns det mer att klaga på. T.ex. det felaktiga i att som många i Varberg gör, handla i en affär som vi alla vet agerar hälare och säljer vidare stöldgods. (Eller rättare sagt har tidigare gjort det. Eftersom jag själv inte efterfrågar dessa varor vet jag inte om det fortfarande pågår.) Men jag ska inte bli långrandig så det får därför räcka med exempel nu.

  Vad kan vi göra?
  Hur kan vi som motsätter oss detta bekämpa det moraliska förfallet? Hur ska vi gå till väga för att dräpa denna dekadentens drake? Förfallet kom inte av sig självt, det är ett resultat av en omoralisk politik där upprättandet av en mångkulturell stat skapat ett samhälle där människor inte känner samhörighet med varandra och enbart ser till sina egna behov och lämnar sina medmänniskor åt sitt öde. Ska en moralisk upprustning bli möjlig måste något först hända i maktens korridorer. Och då talar jag inte om en borgerlig valseger, som bäst kanske dom återinför betyg på ordning och uppförande i skolan, det är bra, men knappast tillräckligt. Vad jag talar om behovet av ett nationalistiskt, moraliskt parti i riksdagen. Jag kan utan tvekan säga att Sverigedemokraterna är det rätta partiet för detta.

  Fram till dess att detta blir verklighet måste budskapet spridas på gräsrotsnivå. Vi unga svenskar som oroas över det moraliska förfallet måste göra oss hörda. Argumentera med dina vänner om saken, försök få dem att första vikten av moral. Jag drar mitt strå till stacken genom att författa den här artikeln som du just nu läser. Om du så önskar står det givetvis dig fritt att spridda denna artikel vidare.

  torsdag, februari 23, 2006

  Om kvällens "Efterlyst"

  Likt varje Torsdagskväll har jag varit min vara trogen och tittat på kvällens avsnitt av Efterlyst. Jag gillar Efterlyst, det gör faktiskt de flesta Sverigedemokrater. Inget annat medium, vare sig tv-program eller någon tidning sticker så effektivt hål på etablissemangets drömmar om ett fungerande mångkulturellt samhälle, inget annat medium visar lika tydligt vilket fiasko "integrationen" varit.

  Kvällens avsnitt utgjorde inget undantag. Gäst för kvällen var en viss Sten Levander som var någon slags professor vid Lunds universitet. Han hade forskat om gängkriminallitet i Skåne, och som Sverigedemokrat blev man inte direkt överraskad över vad han hade att berätta. En av tolv unga i Skåne var medlemmar i någon form av gäng. Av dessa var inte mindre än 70 % invandrare, vilket betydde en överrepresentation med 400 % gentemot svenskar.

  För några svenskar finns det trots allt också. En av dessa intervjuades i ett annat reportage under kvällen. Han hade varit medlem i ett gäng på sammanlagt tio personer, men var nu fri från brott. Av hans gamla polare var tre döda och de övriga sex satt inne på långvariga fängelsestraff. Att vara kriminell är inget smart karriärval sade den gode professorn, och man kan väl inte annat än hålla med.
  Definitivt något att tänka på för alla pubertala tonårsgangsters som drömmer om en framtid som värdetransportrånare eller dylikt.

  Brott lönar sig inte

  tisdag, februari 14, 2006

  SD lanserar "Köp danskt"-kampanj

  Redan 4 Februari uppmanade jag till till stödköp av danska varor. Senare samma dag instämde Weine Berg i uppmanan och några dagar senare dök ett inlägg med samma budskap även upp hos Björn Söder. Idag lanserades en kampanj på ämnet från partiets sida.

 • Läs kampanjbladet


  Med anledning av detta vill jag upprepa min uppmaning om att köpa danskt. Ät Yoghurt från Arla till frukost, Danish bacon till middag, gärna med ett glas Carlsberg till. Se till att ungarnas godispåse är av märket Toms, och om du är en rökare... ja då rekommenderar jag att du försöker sluta, men om det inte är ett alternativ så är det Prince som gäller.

  Danmarks sak är din!

  PS. En liten uppmaning till partikamrater som tänker sprida kampanjbladet:
  Då det finns ganska mycket text på bladet är det inte så troligt att folk kommer ta sig tid att läsa det om man delar ut det utanför affärer som partiet rekommenderar. Jag tror det är bättre med utdelning till brevlådor, då får folk god tid att läsa bladet i hemmets trygga vrå.

 • söndag, februari 12, 2006

  Bilder från distriktårsmötet

  I lördags höll Sverigedemokraternas Syd-distrikt årsmöte. Läs mer om detta i SD-Kuriren. Nedan följer några bilder från mötet som jag tog med min digitalkamera.

  Jag tillsammans med Mattias Nilsson från Helsingborg under mötets inledning. Senare fick vi tillsammans tjänstgöra som rösträknare.

  Tre glada Varbergare: Lena, Christoffer och Jörgen.

  Partiordförande Jimmie Åkesson är bosatt i Blekinge men hade bjudits in av distriktet för att hålla tal.

  lördag, februari 11, 2006

  Freivalds och skammen  torsdag, februari 09, 2006

  Nu har jag också ritat Muhammed

  Någon undrade vad poängen med denna teckning var. Det ska jag tala om, det handlar om yttrandefrihet. Min demokratiska rätt att få avbilda Muhammed, oavsett vad Sharia-lagen säger.

  10/2 Även Weine Berg har nu avbildat Muhammed på sin blogg.

  måndag, februari 06, 2006

  Två insändare

  Sedan i lördags eftermiddag har jag skickat två insändare till lokaltidningen Hallands Nyheter. Den första var en uppmaning till stödköp av danska varor. Tyvärr glömde jag spara innan jag skickade iväg den, men om den publiceras kommer jag att länka till den från bloggen. Den andra som jag precis skickat iväg kom jag dock ihåg att spara. Den kommer här nedanför och är en reaktion på den här artikeln.

  Gäller islamisk lag på Hagaskolan?

  Jag blev ärligt talat chockad när jag läste att Hagaskolans rektor
  Roland Fallströms beslutat att returnera skolans religionsböcker med argumentet att de innehöll bilder av den muslimske profeten Muhammed. Enligt islamisk lag är det förbjudet att avbilda profeten, men ska det verkligen spela någon roll i en svensk skola? Fallström säger att detta är för att böckerna orsakat ett dilemma. Frågan är då vad för åtgärder han tänker vidta härnäst för att undvika att stöta sig med Islam? Förbud mot fläskkött i matsalen? Förbud mot allt för ”avslöjande” kläder? Åtskilda gymnastiklektioner för pojkar och flickor? Bara fantasin säter gränserna.

  Inom Sverigedemokraterna tar starkt avstånd från denna utveckling. Vi anser att det varken är rimligt eller realistiskt att det svenska samhället ska formas om för att falla olika invandrargrupper bättre i smaken. Kalla oss bakåtsträvare om ni vill men vi tror fortfarande på den gamla svenska devisen om att man ska ta sedan dit man kommer. Om man inte vill det kan man gott stanna hemma.

  Erik Hellsborn, Sverigedemokraterna -Varberg

  Hagaskolan - Skolan där jag själv läste på låg- och mellanstadiet

  söndag, februari 05, 2006

  Ytterligare en miljard till mångkulturen?

  Migrationsverket behöver mer pengar kan vi läsa i dagens DN, de redan nu mycket stora anslagen räcker inte. Det är bl.a. den nya asyllagen som börjar märkas i budgeten. För att verksamheten ska gå runt begär nu verket en miljard extra, det vill säga tusen miljoner kronor. Av dessa behövs 415 miljoner för att bekosta etablissemangets nya anarkistiska asyllag. Om verket får igenom sin begäran är nya nedläggningar av byskolor, vårdcentraler och lokala polisstationer att vänta, allt i mångkulturens namn så klart.

  Den svenska välfärden nedrustas för att betala uppehälle för invandrare som i regel saknar asylskäl.

  lördag, februari 04, 2006

  Köp danskt!


  Ovanstående bild är hämtad från det muslimska debattforumet Sindbad och visar märken som bör bojkottas efter Jyllandspostens publicering av Muhammedbilderna. En sådan bojkott är givetvis skadlig för Danmark, av denna anledning uppmuntrar jag istället alla vänner av yttrandefrihet som läser min blogg att köpa dessa märken. Vanligtvis tycker jag att man ska köpa svenskt men under rådande omständigheter tycker jag att det är viktigare att visa solidaritet med vårt danska broderfolk. Så när du befinner dig i mataffären nästa gång håll utkik efter dessa märken Och nästa gång du är på Systembolaget är det givetvis dansk pilsner som gäller. Personligen föredrar jag Calsberg, men det är ju en fråga om smak.

  Danmarks sak är din.

  torsdag, februari 02, 2006

  Expressen publicerar Muhammed-teckningarna

  De senaste dagarna har ett flertal större europeiska tidningar valt att publicera teckningar av profeten Muhammed. Samtidigt gnälls det flitigt i Sverige då SD-Kuriren har för avsikt att göra det samma. Nu har dock en annan svensk tidning hunnit före SD-Kuriren. Expressen publicerade nämligen igår, 1 februari Jyllandspostens teckningar i sin pappersupplaga... typ. Vad det egentligen handlade om är att tidningen valt att illustrera en artikel av Björn Ulvaeus med bl.a. de aktuella teckningarna. Teckningarna är dock mycket små, inte mer än ett par cm stora. Man kan se vad de flesta föreställer, men texten är omöjlig att urskilja. Tandlöst, men ändå mest frispråkig av de etablerade svenska nyhetstidningarna, vilket inte säger lite om svensk massmedia. Den som vill beskåda fenomenet gör bäst i att bege sig till det kommunala bibliotekets tidningsrum. Vill man se bilderna i lite större format rekommenderar jag dock hellre ett besök på bloggen Jihad i Malmö.

  Så när Sverige drabbas av hot och bojkott från muslimskt håll, kom ihåg att Bonnier-koncernen är lika skyldiga som Sverigedemokraterna.