onsdag, augusti 31, 2005

Insändare i HN

Inspirerad av Björn Söders artikel
"En röst på socialdemokraterna är en röst på en allt mer intolerant kyrka" bestämde jag mig för att ge en lokal Socialdemokrat svar på tal efter en insändare i Hallands Nyheter. Idag publicerades mitt svar:
http://www.hn.se/m_opinion.php?id=461765&avdelning_1=112&avdelning_2=275

söndag, augusti 28, 2005

Moderat fosterlandskärlek?

Jag kollade en liten stund på den tv-sända Moderatstämman häromdagen. Exakt vad som diskuterades lade jag inte på minnet, inget som fångade mitt intresse i alla fall. Vad jag däremot omedelbart registrerade var vad som syntes i bakgrunden. En blågul banderoll med texten ”Vi älskar Sverige”. Vad kunde detta vara? Jag besökte moderat.se för vidare information och fann att detta var namnet på partiets senaste kampanj. Jag klickade runt lite utan att hitta något nyskapande. Samma gamla visa om hur allt blir bättre med Moderater vid makten. Min ursprungliga fråga förblev obesvarad. Vad är det som Moderaterna älskar med Sverige?

Det enda svar jag kunde få i kampanjen var att det i alla fall inte är den förda politiken.
Så vad kan det då vara?

Kan det vara den svenska naturen och miljön?
Nja, att påstå att Moderaterna är miljövänner är ju inte helt sant. Dom vill inget hellre än att sänka bensinskatten. Dessutom tycker dom att det inte i första hand är staten som ska ansvara för miljön, det ska privatpersoner och företag göra. Jo visst, svenska företag kommer säkert göra kostsamma insatser för miljön, även om dom inte tvingas till det. God dag yxskaft!

Är det den svenska kulturen?
Inte så troligt. Moderaterna är i likhet med övriga riksdagspartier helhjärtade anhängare av visionen om ett ”mångkulturellt” Sverige, där den tråkiga svenska kulturen ska ”berikas” med inslag från främmande kulturer.

Det svenska folket då?
Nej, inte heller här skiljer sig Moderaterna från övriga partier. Man talar gärna om vikten av ”etnisk mångfald”. Samtidigt förespråkar man massinvandring och integration vilket inom loppet av några generationer kommer ha resulterat i att det inte längre existerar något svenskt folk, bara individer som är en blandning av olika folkgrupper från världens alla hörn.

Så tyvärr Fredrik, hur jag än vrider och vänder på det kan jag inte begripa vad det är som du och dina kompisar älskar med Sverige.torsdag, augusti 18, 2005

Insändare i HP

Hallandsposten publicerade igår en insändare med grova påhopp mot Sverigedemokraterna.
http://www.hallandsposten.se/artikel.asp?oid=78303
Jag skickade in följande genmäle till tidningen:

Felaktigt om Sverigedemokraterna

Kära ”Tolerans och kärlek”, Det var mycket tråkigt att läsa om vad du kommit fram till för slutsats om mitt parti, Sverigedemokraterna, inte minst då många av dina påståenden är direkta felaktigheter.

Du citerar ett stycke ur vårt kyrkopolitiska manifest och tolkar sedan det som att vi vill förbjuda folk att gifta om sig samt att få sina adopterade barn döpta. Här kan vi verkligen tala om att läsa en skrift så som satan läser bibeln. Vad vi talar om i manifestet är att kyrkan ska arbeta mot månggifte (s.k. polygami) och homoadoptioner. Detta är något som jag nog tror att de flesta av Svenska kyrkans medlemmar kan ställa sig bakom.

Än mer förfärad blir jag när du påstår att ”Sverigedemokraterna vill i dag begränsa socialt arbete med ensamma och förtvivlade.” Var du fått denna idé ifrån övergår mitt förstånd. Två av Sverigedemokraternas honnörsord, oavsett om det handlar om världslig politik eller kyrkopolitik är just trygghet och omtanke. Att kyrkan ska finnas som stöd och tröst för utsatta är en självklarhet. Att påstå att vi tycker något annat är inget annat en ren lögn.

Sverigedemokraterna är ett konservativt parti. Vi vill ha en kyrka som värnar om sunda, konservativa ideal, en kyrka som står upp för kärnfamiljen och inte försöker vara ”politiskt korrekt” för att blidka de höga herrarna i regering och riksdag, en kyrka som står upp för kristendomen och inte flörtar med Islam eller andra främmande läror. Därför går vi till val!

Erik Hellsborn
Biträdande valsamordnare för Sverigedemokraterna i Göteborgs stift


-----

20/8 Publicerad
http://www.hallandsposten.se/artikel.asp?oid=79053